Cashewkuler med dadler - passer fra 8 måneder

Cashewkuler med dadler – passer fra 8 måneder

Cashewkuler med dadler passer fra ca 8 måneder på grunn av den litt seige konsistensen. Oppskriften finner du også i boken «Bare bra barnemat – En komplett guide gjennom barnematjungelen». Du kan klikke hjem boken fra nettbutikken her.

Cashewkulene kan også brukes som pålegg, tilsett da en eller to spiseskjeer kokosolje for å få det smøremykt.

Oppskrift

Passer fra 8 mnd (ingrediensene kan spises fra 6 mnd, men konsistensen passer bedre til litt eldre barn)

Gir ca 16 kuler

Allergener: nøtter

Ingredienser

200 gram usaltede cashewnøtter

140 gram eller ca 12 store medjool dadler (eller ca 20 små) uten stein

1 ss kakaopulver

1 ts ekte vaniljepulver

Litt salt og lakrispulver er også veldig godt i kulene (bare til voksne)

Sånn gjør du

cashewsmør""""

Kjør cashewnøtter i en kjøkkenmaskin sammen med 1 ss kakaopulver.

Pass på at du har en god kjøkkenmaskin som kan kverne nøtter til nøttesmør.

Ta ut cashewnøttene og tilsett dadler uten stein sammen med smeltet kokosolje (om du skal bruke det til pålegg).

Kjør til du har en fin daddelpuré.

Ha cashewsmøret tilbake i kjøkkenmaskinen og tilsett vaniljepulver, og bland alt godt sammen.

cashewkuler med dadler

Form og rull kuler i passe størrelse eller ha i en krukke og bruk som «sjokolade» pålegg.

Like greit å lage dobbel porsjon med en gang, disse får fort bein å gå på!

 

Etter tips fra Thea i Bare Bra Barnemat kan du tilsette spiret bokhvete, det gjør at de myke kulene får en skikkelig god crunch.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

14 kommentarer
6 alternativer til søtsaker og godis som babyen din kommer til å elske sier 18. februar 2017

[…] Fremgangsmåte finner du her. […]

Svare
Madelen Borgevad sier 20. desember 2017

Hei! Hvor lang holdbarhet er det på cashewkulene? 🙂 Bebis digga di btw! ;D

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 21. desember 2017

    Yej så bra, de er jo supergode. Forsvinner på 1-2-3 her og 🙂 De holder seg godt, men om de ikke skal spises innen 1-2 uker kan de fint fryses 😀 Men om du f.eks skal gi de i julegaver er ikke det noe problem, bare oppbevar de i et lufttett glass. God jul 🙂

    Svare
Madelen Borgevad sier 22. desember 2017

Takk! 😀

Svare
E sier 7. januar 2018

Regner med det går an å bruke ferdig cashewsmør? Men vet du ca mengde det blir da? Altså hvor mye smør blir det av 200 g nøtter?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 10. januar 2018

    Heisann! Ja det går fint, litt usikker på mengden 🙂

    Svare
Sunn babysnacks - Kamuflerte blåbær med gode melkesyrebakterier sier 8. januar 2018

[…] Oppskrift på populære cashewkuler finner du her. […]

Svare
Barn og sukker og 1 års feiring – NATURLIG SUNN sier 19. februar 2018

[…] dessert serverte jeg en en rå sjokoladebrownie inspirert av Bare Bra barnemat sine cashewkuler. Veldig enkel […]

Svare
Energikuler med kun 3 ingredienser - perfekt på tur sier 27. mars 2018

[…] Her finner du oppskriften på cashewkuler […]

Svare
Malene sier 26. september 2018

Hei. Bruker dere cashewnøtter uten salt? (regner med det siden dette er barnevennlig mat) men hvor kjøper dere evt. det?

Svare
Finnes det noe bedre enn sunnere sjokolade? Dette stedet må du vite om sier 11. mars 2019

[…] pleier som regel å lage Stinekuler som Tiril sier, cashewkulene fra bloggen (oppskriften finner du her)  men når vi går ut på cafe liker vi steder som bruker gode ingredienser som bidrar med noe som […]

Svare
Bursdag - Her får du Stines beste tips til bursdagsfeiringen sier 18. august 2020

[…] Cashewkuler med dadler kan gis fra ca 8 måneder, oppskriften finner du her. […]

Svare
Mari sier 26. november 2021

Jeg har tydeligvis ikke en god kjøkkenmaskin som kan kverne nøtter til nøttesmør. Det ble bare smuler, så jeg måtte bruke stavmikser i ørten omganger for å få det til å ligne smør. Og så klarte ikke kjøkkenmaskina blande det sammen med daddelmosen etterpå heller. Så det tok sikkert en time lenger enn nødvendig. Hørtes så kjapt og greit ut! Har du tips til god kjøkkenmaskin?

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 8. januar 2022

    Hei! Beklager så sent svar, vi kan anbefale en food prosessor med et bredt S blad til å lage nøttesmør. Det fungerer bedre en stavmikser med liten kvńiv og blender som gjerne har en høy smal kniv (fungerer bedre til flytende mat og drikke). Magimix 5200 er en soleklar favoritt for mange, men Kitchen Aid, Bosch og Kenwood har også bra food prosessorer. Hilsen Thea BBB

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.