Glutenfrie muffins med banan og sitron

Husk at morsmelk og/eller morsmelkerstatning skal være hovedføde til babyen din hele det første året. For barn som fullammes er det ingen grunn til å starte med annen mat før barnet har fylt 6 måneder (Helsedirektoratet, 2017). Fast føde skal tidligst innføres ved 4 måneder, men alt fra 4 – 7 måneder er helt normalt tidspunkt å starte med fast føde. 

Disse muffinsene kan brukes i nistepakka så vel som til bursdag.

Passer fra ca 8 måneder.

Til ca 8 muffins trenger du:

  • 2 økologiske egg
  • 50 gram smør
  • 2 dl bokhvete eller annet glutenfritt mel
  • 1/2 dl chiafrø (kan sløyfes og erstattes med litt mer mel)
  • 1 ts bakepulver
  • Skallet av 1 økologisk sitron
  • Saften av 1/2 sitron
  • 1 økologisk banan
  • 1/2 dl kokoskrem (det faste i kokosmelken, evt. rømme om du vil bruke meieriprodukter)

Sånn gjør du:

Mål opp 50 gram smør og sett det på platen på svak varmen slik at det smelter.

Ha i to egg i en bakebolle og pisk de godt. Nesten eggedosiskonsistens.

Ta en banan på en tallerken og mos den godt med en gaffel.

Ha i det smeltede smøret.

Mål opp mel, chiafrø og bakepulver og rør det inn i blandingen.

Ha i den moste bananen.

Finn et rivjern med små hull og riv skallet av en hel sitron oppi blandingen. Pass på at du kun får med deg det gule, det hvite gir bitter smak.

Skvis i saften av en halv sitron og ha i kokoskremen.

Bland alt godt sammen.

For å slippe klin og gris på formene tok jeg massen i en sprøytepose, for å enkelt få røra oppi.

Muffinsene stekes på 180 grader i ca 12-15 minutter.

Denne gangen hadde jeg ikke topping, men du kan fint bruke noe digg på toppen!

About the Author Veronika Bjørnstad

Veronika elsker gode råvarer og mat laget med kjærlighet. Hun ønsker at alle barn skal få den beste starten på livet med bra mat. Det viktig at å ha respekt for naturen og dyrene vi spiser. Derfor streber hun etter at vi skal bruke hele dyret og spise mest mulig sprøytefri mat!

follow me on:

Leave a Comment:

4 comments
Cashewkuler med dadler - bruk som snacks eller pålegg says 18. februar 2017

[…] Ser du etter flere gode koseoppskrifter for småtasser? Sjekk ut vår oppskrift på glutenfrie muffins med banan og sitron her. […]

Reply
6 alternativer til søtsaker og godis som babyen din kommer til å elske says 18. februar 2017

[…] Fremgangsmåte finner du her. […]

Reply
Deilige matmuffins - supert til nisteboksen. Passer fra ca 8 måneder. says 21. mars 2017

[…] Ønsker du å lage glutenfrie muffins finner du oppskrift her. […]

Reply
Banankake til 17. mai? Her får du oppskriften som passer for hele familien! says 11. mai 2017

[…] ut disse glutenfrie muffins med sitron og banan og pimp de opp som vi har gjort under til 17.mai […]

Reply
Add Your Reply

Er du usikker på den første babymaten?

x