4 feller som gjør at du IKKE finner ut om barnet har matallergi/intoleranse

4 feller som gjør at du IKKE finner ut om barnet har matallergi/intoleranse

Jeg har veiledet mange foreldre som har barn med matallergi og intoleranse. Det er frustrerende å se hvor mye kompetansen om matallergi varierer og at rådene som gis varierer ut ifra hvem du søker hjelp hos.😟

Jeg har samlet noen av de vanligste fellene som i verste fall gjør at du aldri finner ut av årsaken til plagene – slik at du slipper å gå i samme felle❤️

Her er fire vanlige feil som gjør at du ikke finner ut om barnet ditt har matallergi eller intoleranse.

1.Du får beskjed om å kutte ut melk i kun 2 uker og ser ingen bedring🥛

Norges Astma og allergiforbund skriver at det kan være nødvendig å være melkefri 6-8 uker før du ser en bedring. Dette stemmer også overens med erfaringer jeg har samlet fra andre foreldre som har barn med diagnosen melkeallergi.

Det viser hvor utrolig viktig det er med riktig informasjon, hvis du kutter melk i 2 uker kan det være helt forgjeves og du klarer ikke å finne ut av om barnet har matallergi/intoleranse.

Riktig informasjon helt fra start gjør veien lettere og gjør at du lettere finner årsaken til plagene.

2. Du kutter mange matvarer samtidig🧀🥚🍊🍞🌰🍓

Dersom du kutter mange matvarer samtidig blir det for det første veldig vanskelig for deg å finne ut hva du kan spise. For det andre kan du ikke vite hvilken matvare som gjorde at barnet ble bedre, dersom det ble bedre. Det beste er kutte én matvare om gangen.

Allergiguiden her

Her får du Allergiguiden helt gratis.

3. Du blir overveldet🤯

Hvordan skal jeg finne ut hvilken matvare barnet mitt reagerer på? Hva skal jeg spise istedet? Hvilke andre årsaker kan plagene ha? Det er lett å bli overveldet av alle spørsmålene. Det er ikke alltid like lett å få hjelp til å finne svarene.

4.Du får beskjed om at barnet ikke slår ut på blodprøve på allergi..🚫

…og konkluderer med at barnet ikke reagerer på mat.

En blodprøve kan være både falsk positiv og falsk negativ. Det vil si at barnet ditt kan ha utslag på allergitester, men ikke ha allergi og at barnet ikke har utslag, men har likevel allergi. Dersom barnet har intoleranse vil det ikke vises på en blodprøve eller prikktest. Legen skal alltid ta en grundig sykehistorie og eventuelt en kostprovokasjon før det konkluderes med om barnet har matallergi eller intoleranse.

Last ned allergiguiden gratis her om du lurer på om barnet ditt har en matallergi/intoleranse

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Allergiguiden her

Her får du Allergiguiden helt gratis.

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.