Usikker på hvordan du skal gå frem når du skal lage barnematen selv?

[OBS! Kort frist]

Har barnet ditt symptomer på matallergi eller intoleranse?  


Refluks. eksem, kolikk, vondt i magen, dårlig nattesøvn, diarè og forstoppelse.

Du har kanskje fått høre at det er "helt normalt"?

Visste du at akkurat disse plagene er symptomer på matallergi og intoleranse?

Vi vet at det kan være vanskelig å bli tatt på alvor når du mistenker matallergi/intoleranse hos barnet ditt . Mange blir avvist med at det er "normalt", at barnet vokser det av seg eller at det er "umoden tarm". Vi synes at både du og din lille  fortjener å bli tatt på alvor og at det er bedre å sjekke en gang for mye enn for lite. 

Jeg, Maja, har vært der. Jeg ble tvunget til å leke hobbylege og måtte finne svarene selv. Jeg følte meg ensom, ønsket meg støtte og hadde tusen spørsmål.

Det tok lang tid å finne gode svar fra sikre kilder, men i dag er jeg glad for jobben jeg gjorde . 
Jenta vår er symptomfri. Jeg og pappaen har fått hodet over vannet. Den ekle magefølelsen som sa at noe var galt er byttet ut med stolthet over at jeg turte å stole på meg selv. Denne følelsen unner jeg også deg. Derfor vil jeg dele kunnskapen og erfaringene med deg - slik at det blir lettere for deg å finne årsaken til plagene.

Se for deg...

 • Du slipper å lure på om barnet ditt reagerer på matvarer og du blir trygg på at du har gjort det du kan for å finne årsaken til plagene.  
 • Du får en trygg kilde til informasjon og vet akkurat hvordan du skal gå frem. 
 • Den største gevinsten får du dersom barnet ditt reagerer på matvarer. Plagene forsvinner eller bedres. For mange betyr dette bedre søvn, mindre eksem, mindre medisinbruk, normal avføring og bedre humør for liten og stor. 

Det er vanskelig å få hjelp

Du har kanskje merket det allerede? Mange blir møtt med kortisonkrem, avføringsmidler, sovemedisiner, refluksmedisiner og beskjed om at barnet vokser det av seg. Bruken av disse legemidlene har eksplodert de siste 5 årene.

Ja - for noen er medisiner helt nødvendige, men andre får medisiner kastet etter seg uten å få en grundig utredning først. Noen ganger kan matallergi/intoleranse være årsak til plagene, andre ganger ikke. Når alt kommer til alt - hva er noen uker uten en matvare for å sjekke om allergi/intoleranse ligger til grunn sammenlignet med årevis med unødig medisinbruk, bekymringer, plager og dårlig nattesøvn?

Vi vil fortelle deg at..

 • Det er MULIG å finne årsaken til symptomene, og at du og barnet ditt kan få det bedre
 • Det finnes KVALITETSSIKRET og god informasjon som gjør at du slipper å lure på om det du gjør er riktig
 • Du og barnet ditt kan få en NY hverdag, en fornøyd og glad baby, sånn som små barn skal være

Fire tips til deg som mistenker matallergi/intoleranse:

1. Involver lege for å få henvisning og diagnose. Flere barnehager krever diagnose for å tilrettelegge kostholdet. Før du går til legen kan det være lurt å forberede seg for å få mest mulig ut av timen.

2. Skriv matdagbok og utelukk andre mulige årsaker. Før matdagbok over hva barnet spiser og hvilke symptomer barnet har. Det vil tydeliggjøre hvilken matvare barnet reagerer på. 

3. Ta utgangspunkt i sykehistorie og eventuelle blodprøver/prikktest. Utelukk deretter mistenkt matvare i en bestemt prøveperiode. Vær OBS på at intoleranse ikke vises på blodprøve eller prikktest. Blodprøver kan være både falskt positive og falskt negative - derfor skal aldri en diagnose stilles kun på bakgrunn av en blodprøve. 

4. Om dere opplever bedring og må kutte en matvare - be om henvisning til ernæringsfysiolog for å få dekket næringsbehovet. 

Hvorfor kan vi hjelpe deg?

Om du ikke kjenner oss fra før, er vi Maja og Stine, og det er vi som driver Bare Bra Barnemat.

Vi vil hjelpe deg som forelder å finne ut av om årsaken til refluks, eksem, forstoppelse, diaré, kolikk eller dårlig søvn hos barnet ditt kan være en udiagnostisert matallergi/intoleranse. 

Vi er begge mammaer med ernæringsutdannelse. Stine har en bachelorgrad i ernæring, har erfaring som kostholdsansvarlig i barnehage og har drevet egen ernæringspraksis.

Maja har en master i samfunnsernæring og har jobbet med formidling av ernæringkunnskap, regelverk rundt matproduksjon og utvikling av oppskrifter innen barnematbransjen.

Maja har gått opp stien for deg og samlet kvalitetssikret informasjon som viser deg akkurat hva du gjør - steg for steg - for å finne ut av om barnet ditt har matallergi/intoleranse eller ikke.

For å hjelpe deg og barnet ditt best mulig, har vi i Bare Bra Barnemat laget et kurs spesielt til deg som opplever at barnet ditt har symptomer på matallergi/intoleranse

Allergikurset steg for steg

Her er en liten sniktitt på hva du får i "Allergikurset"

Steg 1: Involver lege

 • Hva du bør vite for å få mest ut av legetimen
 • Spørsmålene legen kan spørre deg om
 • Forskjellen på allergi og intoleranse?

Steg 2: Skriv matdagbok

 • Symptomene og tegnene du kan se etter
 • Din egen matdagbok som du enkelt fyller ut selv
 • Hvilke andre årsaker bør jeg utelukke?

Steg 3: Utforsk

 • Hvordan utelukke en matvare
 • Hva du må se etter i innholdsfortegnelsen
 • Allergivennlige oppskrifter

Steg 4: Konkluder

 • Dette gjør du om du ser at barnet ditt blir bedre
 • Dette gjør du om barnet ditt ikke blir bedre. 
 • Hvilke næringsstoffer du bør ha fokus på om en matvare skal kuttes.

Målet med kurset er at ingen matvarer skal kuttes unødig og at du som mistenker matallergi/intoleranse skal få hjelp til å bekrefte eller avkrefte det.

Få en sniktitt på kurset her!

Klikk på bildet

Dette passer for deg som:

Vil finne ut om symptomene barnet ditt har kan være matallergi/intoleranse

Ønsker å få forklart ned til minste detalj hvordan du bør gå frem 

Ønsker å bli trygg på at babyen din får i seg de nødvendige næringsstoffene selv om du ekskluderer matvarer

Ønsker et barn uten luftplager, eksem, diaré, forstoppelse og dårlig nattesøvn

Hvorfor er dette unikt?

Maja har 5 års ernæringsutdannelse, men visste lite om matallergi og intoleranser før datteren hennes ble født. Grunnforståelsen av kropp og ernæring gjorde det lettere for henne å være kildekritisk, finne god informasjon og ta de riktige valgene. 

 Informasjonen er samlet fra pålitelige organisasjoner med spesialkompetanse på feltet. I tillegg er kurset krydret med verdifulle erfaringer fra andre allergiforeldre. 

Du får vite akkurat hva du bør gjøre, steg for steg, for å finne ut om barnet ditt har en matallergi/intoleranse eller ikke, alt samlet på en plass.

Du har kurset til odel og eie, og du kan gå tilbake i kurset og se de så mange ganger du bare vil. Slik at du kan bli helt trygg på at du gjør det som er riktig for deg og ditt barn.

*Garantert trygg betaling

Dette tilbudet forsvinner for alltid om...

*Normalpris er 2397 kr, spar 1598 kr

*Garantert trygg betaling

Hva andre sier om "Allergikurset - steg for steg"

Før jeg ble mamma trodde jeg kolikk var en uhelbredelig plage


Før jeg ble mamma trodde jeg kolikk var en uhelbredelig plage det ikke var mulig å gjøre noe med. Da jeg selv fikk barn og mistenkte kolikk fant jeg ut at kolikk er luftsmerter som det er mulig å finne årsaken til.

Småbarnsmamma og medlem av Bare Bra Barnemats medlemsportal

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis i innboksen din!