Byggrynsgrøt med havre og Mylk - like godt til frokost som dessert
Byggrynsgrøt med havre og Mylk - like godt til frokost som dessert

Byggrynsgrøt med havre og Mylk – like godt til frokost som dessert

Byggrynsgrøt smaker utrolig godt, er rimelig og næringsrikt. Bygg og havre har et høyt innhold av det løselige fiberet betaglukan som kan dempe betennelse og blodsukker, og som spiller på lag med de gode tarmbakteriene dine. Du kan bytte ut ris og pasta med byggryn, men du kan også bake brød med byggryn eller lage en deilig byggrynssalat. Denne oppskriften gir 2 gode porsjoner byggrynsgrøt og passer fra babyen din er 10 måneder. Det anbefales å bruke morsmelk eller morsmelkerstatning i grøt frem til babyen er 1 år.

Byggrynsgrøt

1 dl hele byggryn (bløtlegges)

4 dl Mylk havre og mandel eller helmelk

1dl havregryn (eller hirseflak), selv synes jeg den blir aller best med havregryn

1 dryss salt (bare til voksne)

Et dryss ceylonkanel

1 neve økologiske blåbær

 

Sånn gjør du

Legg byggryn i vann over natten.

Hell av vannet morgenen etter og ha de bløtlagte byggrynene i en kjele sammen med havremelk.

Kok opp og la småputre i 10 minutter på svak varme.  Tilsett hirseflak eller havregryn og kok noen minutter til. Spe på med mer Mylk om nødvendig. Denne smaker like godt varm som kald.

Server med et dryss ceylonkanel, blåbær og et smørøye.

Her finner du oppskrift på jernrik grøt fra 6 måneder.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis i innboksen din!