Byggrynsgrøt smaker utrolig godt, er rimelig og næringsrikt. Bygg og havre har et høyt innhold av det løselige fiberet betaglukan som kan dempe betennelse og blodsukker, og som spiller på lag med de gode tarmbakteriene dine. Du kan bytte ut ris og pasta med byggryn, men du kan også bake brød med byggryn eller lage en deilig byggrynssalat. Denne oppskriften gir 2 gode porsjoner byggrynsgrøt og passer fra babyen din er 10 måneder. Det anbefales å bruke morsmelk eller morsmelkerstatning i grøt frem til babyen er 1 år.
Byggrynsgrøt
1 dl hele byggryn (bløtlegges)
4 dl Mylk havre og mandel eller helmelk
1dl havregryn (eller hirseflak), selv synes jeg den blir aller best med havregryn
1 dryss salt (bare til voksne)
Et dryss ceylonkanel
1 neve økologiske blåbær

Sånn gjør du
Legg byggryn i vann over natten.
Hell av vannet morgenen etter og ha de bløtlagte byggrynene i en kjele sammen med havremelk.
Kok opp og la småputre i 10 minutter på svak varme. Tilsett hirseflak eller havregryn og kok noen minutter til. Spe på med mer Mylk om nødvendig. Denne smaker like godt varm som kald.
Server med et dryss ceylonkanel, blåbær og et smørøye.
Her finner du oppskrift på jernrik grøt fra 6 måneder.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
