Er du også usikker på på om babyen din får i seg nok jern?

Er du også usikker på om babyen din får i seg nok jern?

Føler du deg usikker på om babyen din får i seg nok jern?

Det var jeg også da jeg skulle starte med den første babymaten. Her kan du lese hvordan jeg sørget for at Frida fikk i seg nok jern da hun startet med hjemmelaget babymat.

Jeg husker da jeg skulle begynne med fast føde til Frida, som nå er 5 år. Som den første babymaten fikk jeg beskjed fra helsestasjonen om at jeg kunne begynne med jernberiket grøt for å dekke jernbehovet. Selv var (og fortsatt er jeg) over snittet interessert i ernæring og matlaging, og ville lage barnematen selv.

Men da ante jeg virkelig ikke hvordan jeg skulle gå frem. Hva skulle jeg lage? Hvor mye skulle hun få? Hva måtte jeg passe på? Hvor skulle jeg finne informasjon?

Jeg lette høyt og lavt og plukket litt informasjon her og der, men fant aldri en komplett oversikt med svarene på alt jeg lurte på. Jeg forsøkte på helsestasjonen, med de hadde få svar på hvordan jeg kunne gå fram. Men jeg tenkte jo som så at; hvordan i all verden har vi klart å overleve uten å gi jernberiket grøt som den første barnematen?

Er det mulig å dekke jernbehovet med hjemmelaget babymat?

Jeg hadde allerede sånn smått begynt med gulrotmos og litt hirsegrøt etter råd fra venner. Men jeg ønsket å gi mer variert mat, og vite hvilken mat som var riktig å gi. I tillegg lå det i bakhodet at jeg også måtte dekke jernbehovet til babyen min med naturlige råvarer.

babymat

Jeg brukte matvarer som er naturlig rike på jern

Jeg jobbet meg opp en liste med matvarer som var jernrike og bra for Frida. Jeg ga lever, kjøtt, hirsegrøt, grønne grønnsaker og lagde gryteretter med blanding av kjøtt og grønnsaker (dette i kombinasjon øker nemlig jernopptaket).

Og det tok ikke lang tid før jeg var i gang med å lage min første leverpaté noen sinne! Hvem hadde trodd jeg skulle lage noe av lever liksom? Jeg var heller skeptisk til å smake, men Frida spiste, glad og fornøyd. Jeg hadde jo ikke noe forhold til hvordan jeg kunne bruke innmat, bestemor var en reser på det, men jeg kunne jo ingenting.

Men nå hadde jeg laget leverpaté, og hun likte det jo. Dette skulle vi fikse! Lett som en plett. Det føltes som en seier. En seier over at det faktisk var enkelt å gi babyen min næringsrik og digg barnemat, som også dekket jernbehovet.

Vil du vite mer om jern og hvordan du dekker jernbehovet? Da bør du lese dette.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

1 kommentar
Hvordan dekke behovet for kalsium når du ikke gir meieriprodukter? sier 6. august 2018

[…] Hvordan dekke jernbehovet til babyen? […]

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.