Tre ting jeg angrer på at jeg gjorde første gangen jeg fikk barn!

For en tid tilbake sendte jeg ut et nyhetsbrev til alle som følger oss ukentlig. Etter fine tilbakemeldinger fra flere lesere, og et tips om å dele historien til flere, bestemte jeg meg for å skrive den som et blogginnlegg. 


Her får du vite tre ting jeg angrer på at jeg gjorde første gangen jeg fikk barn!

Tiden med bebis i hus bare flyr avgårde, brått var det jo jul igjen. Personlig synes jeg all handling og overfylte butikker før jul er veldig masete, og jeg holder meg helst hjemme, og har heller fokus på fin julestemning hjemme!
Jeg kom på en liten historie jeg har lyst til å fortelle. Om vår første jul med baby, og at jeg fremdels angrer på de valgene jeg gjorde første gangen jeg fikk barn.

Den første tiden

Frida, som nå er 5 år, kom til verden på Tønsberg sykehus i 2012. En fin fødsel, og en skikkelig kjip barseltid. Jeg kunne ikke fordra å være på barselavdelingen, jeg sov elendig, jeg fikk ikke til ammingen skikkelig, puppen var dritvond fordi hun hadde fått feil sugetak, maten var kjip og jeg bare grein. Egentlig ville jeg hjem med en gang, men sykehuset anbefalte meg å bli, så jeg blei der.
img_5183
Oss på sykehuset

Oppskrytt magi?

Var dette det magiske vi hadde ventet på? Vel hjemme ble det ikke noe særlig bedre. Jeg var i skikkelig underskudd på søvn og veldig stresset fordi jeg ikke fikk til ammingen. Jeg husker fortsatt at jeg satt med henne i fanget, klokken 8 om morgenen, og hold på å sovne sittende. Hun hadde skreket hele natten og jeg var fullstendig utslitt. Hun ville bare sove på en av oss, og sykehuset sa at da kunne hun fort bli for varm, så vi lot vær å la henne sove så mye på oss (vil presiserer allerede her at dette bare er tull fra ende til annen).
img_5281
Ville bare sove tett inntil
Etter hvert gikk vi mer og mer over til morsmelkerstatning, noe jeg synes var et fryktelig nederlag, å ikke kunne gi mat til min egen baby en gang. Midt oppi det hele skulle jo julen og julaften komme. Og jeg skjønner fremdeles ikke at vi ikke bare ble hjemme.

«Bare la henne hyle seg i søvn»

Vi reiste med bebis, flasker, erstatning og alt jeg tenkte baby måtte ha med seg på tur. Å finne roen for amming i ukjent hus gikk jo ikke akkurat bedre. I tillegg til velmenende råd fra foreldregenerasjonen om å «bare la henne ligge å hyle seg i søvn», havnet ikke denne julen akkurat på topp ti julefeiringer for vår del. Enda mer utslitte dro vi hjem etter tre netter, endelig skulle vi få slappe av i eget hus igjen, gjøre ting på vår måte og ikke måtte høre på råd om å la babyen hyle seg i søvn.

Tre ting jeg angrer på

Så hva angrer jeg på? Jeg angrer på at jeg ikke bare lot henne sove oppå oss, hun ville jo bare ha kos og nærhet. Jeg angrer på at jeg ikke hørte på meg selv og ikke turte å bare si «nei, det orker vi ikke nå», selv om det var jul. Jeg angrer på at jeg ikke hørte på magefølelsen min da jeg ville reise hjem fra sykehuset, jeg angrer på at jeg ikke hørte på meg selv og det magefølelsen og instinktene mine egentlig fortalte meg.

Hør på magefølelsen og mamma-intuisjonen din

 I dag har jeg blitt mye flinkere til å høre etter og gjøre som magefølelsen sier. Og jeg ville fortelle deg denne litt depressive førjulshistorien fordi jeg vil at du også skal høre på magefølelsen din når det kommer til deg, din familie og din baby. Jeg vet hvor lett det er å overhøre den, og helle gjøre det du tror andre forventer av deg.
013-2
Lillesøster, som jeg lot sove tett inntil hele tiden, med stor selvtillit og trygghet. Hun bodde i bæresjal de første fire månedene – da var hun rolig, sov godt og kunne få pupp når hun ønsket det. 
Du skal tørre å stole på deg selv. Det er overhode ikke lett å være forelder, men inni deg vet du hva som er riktig for deg og din baby!
img_3409
Tett inntil, hele tiden <3 Det er intenst, men for meg hjalp det å vite at det var intenst, og at det var helt greit å ha babyen inntil seg hele tiden. 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Snapchat her.

Klem fra Veronika

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

9 kommentarer
Stine raestad berg sier 3. mars 2017

Så godt å lese, selv om jeg kunne ønske at jeg leste det før jeg fikk barn. ❤

Svare
  Veronika Bjørnstad sier 24. august 2017

  <3 Ja, hadde man bare visst!! Alltid stole på magefølelsen!!

  Svare
Marion sier 17. mars 2017

Enig enig enig!!. La råd være råd og gjør som dere selv har funnet ut fungerer. Og har man ikke funnet det ut enda, så finn det på den måten dere selv føler. Det er det som fungerer. Og invester i et bæresjal. Det er så verdt det. Jeg er superfornøyd med min baby K’tan. Superenkel og behagelig. Ble visst reklame detta, men barselperioden hadde ikke vært den samme uten<3

Svare
  Veronika Bjørnstad sier 17. mars 2017

  Så godt å høre 🙂 Hadde bæresjal til minstemann selv! Tror jeg bar i et halvt år, før hun plutselig ville sove i vogn. Men gull verdt med nærhet og masse kos – og senkede skuldre, ikke minst!
  Klem

  Svare
  Veronika Bjørnstad sier 24. august 2017

  Hehe, bæresjal er genialt! Endte opp med å bære lillesøster i hvert fall 6 måneder. Ja, man må tørre å stole på seg selv! <3 Vi vet jo hva som er rett innerst inne!

  Svare
Gergana sier 23. august 2017

Så bra skrevet! Jeg kjente meg igjen i alt dette … jeg tror at mange som er nybakte foreldrer har godt av å lese at andre også slitter og at det er ikke fasit på det og alle må finne ut hva som fingurere for akuratt dem og deres baby.

Svare
Didrik sier 23. desember 2018

Sååå glad for at barnemor hadde to fra før og vi dermed klarte overse disse rådene om at han måtte sove alene i egen seng omtrent fra første dag osv! Og at vi var klar over det fæle amme presset. Vi måtte til slutt være strenge og si nok var nok fordi hun viste melka kom litt sakte, noe pleierne ikke hørte på før jeg gikk inn til legen og sa nå er det nok… det var ikke noe moro for moren at de var slik! Nå er han litt over 3 måneder, han sover stort sett alltid på en av oss, men han kan ligge mer og mer alene nå. De trenger kjærlighet, og det bør de få!

Svare
  Veronika Bjørnstad sier 20. februar 2019

  Sent svar, men så fint å se! <3 Kjærlighet! Alle the way! 🙂

  Svare
Marita sier 11. januar 2019

Kunne ikke vært mer enig, skulle ønske noen hadde baller til å være så ærlig med meg før jeg fikk barn ?

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis i innboksen din!