Grønn monstersmoothie som passer fra 6 måneder
Grønn monstersmoothie som passer fra 6 måneder

Grønn monstersmoothie som passer fra 6 måneder

Grønn monstersmoothie kan du lage som den første babymaten. Når du har testet ut matvarene hver for seg kan du blande ingrediensene til en monstersmoothie. Blir det noe til overs av smoothien kan du fryse den som isbitpinner eller terninger om babyen din ikke spiser så mye mat enda.

Grønn monstersmoothie

 • 1 liten moden avocado
 • 2 store never frossen mango
 • ca 10 isbiter
 • 1 neve økologisk mynte

Ha alle ingrediensene i en blender og bland godt. Alternativer til blender er stavmikser eller foodprosessor.

 

grønn monstersmoothie

Avocadotips

Avocado er proppfull av fett, næringsstoffer og helt perfekt som den første babymaten. Hvis avocadoen ikke er moden kan du putte den i en papirpose sammen med et eple. Da har du moden avocado på 1-2-3!

Du kan bruke avocado

 • i alle smoothier
 • i grøten
 • sammen med banan (bruk mer avocado enn banan), eple eller pære
 • avocadopure
 • guacamole for baby
 • fruktsalat med avocado
 • i yoghurt (fra 10 måneder)

Avocadomos kan fryses i terninger eller skiver.

Når babyen din fyller et år kan du også blande litt spinat i smoothien, da får monstersmoothien en superfresh grønnfarge! Men husk at babyen din ikke bør få spinat og andre grønnsaker med mye nitrat før fylte ett år. Vil du vite mer om hvilke matvarer du ikke bør gi til babyen din? Da kan du lese innlegget 6 matvarer du ikke bør gi til babyen her.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

1 kommentar
Se hvordan du kan lage supersunne smoothieblandinger selv sier 9. oktober 2017

[…] Grønn monstersmoothie […]

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.