Grove kanelsnurrer med honning - Bare Bra Barnemat

Grove kanelsnurrer med honning

Grove kanelsnurrer med honning

Kanelsnurrer er så utrolig godt. Men jeg må innrømme en ting. Helt til jeg var tidlig i 20-årene har jeg kaldt denne baksten for wienerbrød. Bestemor lagde nemlig alltid “wienerbrød” til oss da vi var små. Halvtørre, fra fryseren, med melis på. Det skulle ta med ca 22-23 år å finne ut at at det var kanelsnurrer hun hadde laget.

Jeg har levd på en løgn

For en del år siden jobbet jeg som kokk i en kantine. Der bestilte vi ofte inn kaker og bakst til møter. En dag hadde vi bestilt inn wienerbrød til ett møte, og det som møtte meg da jeg åpnet boksen var absolutt ikke de wienerbrødene jeg var oppvokst med. Litt småfrustrert over å ha fått feil på bestillingen snakket jeg med min kollega, Merethe, hvor hun så rart på meg da jeg prøvde å påstå at bestillingen var feil. For det var jo jeg som som hadde tatt feil i 22 år. Levd på en veldig uskyldig løgn om hva wienerbrød egentlig var. Og at bestemor Anna alltid hadde servert meg og mine søskenbarn kanelsnurrer.

Jeg tror ikke hun visste det selv. Så dette blir et innlegg til ære for bestemor Annas wienerbrød, kanelsnurrer – kall dem hva du vil. Dette er en grovere variant enn hva Anna bakte, men de er supergode uansett!

Oppskriften gir ca 15 boller

Du trenger:

Deig:

  • 100 gram smør (smeltes) bruk olje om du ikke tåler smør
  • 3 dl havremelk eller helmelk
  • 1/4 pakke fersk gjær
  • 50 gram honning
  • 1 egg
  • 5 dl siktet spelt
  • 5 dl sammalt spelt

Fyll:

  • smør
  • rårørsukker
  • ceylonkanel

Fremgangsmåte:

Smelt smør og ha i melken. La alt varmes til omtrent 37 grader. Smuldre gjæren i en bakebolle og hell over væsken og tilsett ett pisket egg. Ha i honning og mel. Bruk en kjøkkenmaskin med eltekrok og la deigen elte i 10 minutter.

La deigen heve 1-2 timer eller til dobbel størrelse.

Ha litt mel på benken eller bordet og ta ut deigen. Kna den litt før du finner frem en kjevle og kjevle en leiv på ca 20×30 cm. Størrelsen er ikke så farlig, men deigen skal være ca 0,5 cm tykk og rektangulær i formen. Når deigen er klar smører du på smør. Et passelig lag, ca 2-4 mm. Strø på rårørsukker og kanel i den mengden du ønsker.

Rull sammen leiven fra langsiden. Finn frem en kniv og del rullen i stykker på ca 2 cm og legg på et stekebrett. Etterhev bollene i ca 15-20 min.

Stekes på 200 grader i 15 – 20 min.

Avkjøl bollene på rist, og legg de i fryseren om de ikke skal spises med en gang.

Oppskrift på annen deilig bakst finner du her. 

Grovere melkefrie boller med kokosblomstsukker, rosiner og tranebær

Fastelavensboller med vaniljekrem 

Avokadomuffins som kan gis fra babyen din er 6 måneder

 


Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Snapchat her eller instagram her

Bare Bra Barnemat

 

 

 

 

Klem fra Veronika og Stine

Om forfatteren team_barebrabarnemat

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

1 kommentar
Rodaba Rana sier 9. oktober 2018

Hei,
Kan vi bruke havremel eller hvetemel istedet av speltmel?

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

 Bli trygg på å lage barnematen selv - Bli med på gratis foredrag onsdag 20. november kl. 10.00