Hva kan babyen min spise i jula?

Hva kan babyen min spise i jula?

Hva kan babyen min spise i jula?

Vil du vite hva slags julemat du kan servere babyen din? Her får du noen typiske julematvarer som du kan gi eller enkelt bytte ut til babyen din fra 6 måneder.

Julelunsjen

Vi spiser alltid grøt på formiddagen julaften og i år skal vi ha både ris- og rømmegrøt. Nå har Madeleine blitt så stor at hun spiser det vi spiser. Hvis du akkurat har begynt med fast føde kan du bytte ut risgrøten med hirse- eller havregrøt. Bruk et dryss ceylonkanel eller ekte vaniljepulver og en klatt usaltet eller saltredusert smør. Både ris- og rømmegrøt kan du gi fra 10 måneder.

Eggerøre og julepostei er fin for småtasser. Du kan godt gi julepostei på brød eller du kan lage hjemmelaget leverpostei, da kan du redusere saltinnhold og velge ingrediensene selv. Hvis du ikke finner tid i julestria kan jeg trøste deg med at du ikke er den eneste! Jeg har kjøpt både leverpostei og risgrøt, det går helt fint det og. Vil du lage risgrøten selv, noe som er utrolig enkelt bør du teste denne opppskriften på julegrøt som garantert ikke svir seg og som du slipper å røre. Du finner oppskriften på risgrøt her.

Julemiddagen

Vil du at babyen også skal få smake på julemåltidet? Da kan det være greit å vite hva du kan plukke ut og servere minstemann.

Medisterkaker eller kalkun med potet, gulrot, kålrot, rosenkål, pastinakk eller surkål er fine smakebiter for babyer som har begynt med fast føde. Pass opp for store mengder kål hvis babyen din får luft i magen. Bland i morsmelk, eller bruk en fettkilde som kaldpresset olivenolje eller usaltet smør. Det du har tilgjengelig er det beste. Er du på besøk kan du spørre om de kan ta av litt til minstemann før de salter eller sauser. Et annet tips som sikkert mange synes er ekkelt, og kanskje ikke helt passende midt i julemiddagen, er å tygge kjøttet før du gir det til babyen din. Jeg gjorde det endel når dattere min var mindre, det gjør det enklere for de små å spise og fordøye.

Flere juleoppskrifter finner du her:

Julegrøt – en litt sunnere variant

Julekjeks fra 6 måneder

Julemarsipan – myke marsipanpinner med karamellaktig smak

Peanøttsjokolade med kun 3 ingredisenser

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på instagram her.

Klem fra Stine
Alle våre innlegg er skrevet for friske babyer. Hvis barnet får noe du mener kan være en allergisk reaksjon (eller det er allergi i familien), bør du spørre om råd hos lege og/eller hos helsestasjon.

https://helsedirektoratet.no/Lists/Publikasjoner/Attachments/241/Mat-for-spedbarn-IS-1047.pdf

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.