Hvordan dekke kalsiumbehovet uten melk og meieri

Kalsium er viktig for å bygge et sterkt skjelett, men er avhengig av D-vitamin for å binde kalsium til skjelettet. Få vite hvordan du kan dekke kalsiumbehovet med konkrete eksempler her

Byttetriks

I guiden får du helt konkrete tips til hvordan du kan dekke behovet når du bytter ut kumelken med andre kalsiumrike matvarer.  Det gjør det enkelt å dekke behovet.

1 glass kumelk = 240 mg

Mandelsmør

2 toppede ss mandelsmør bidrar med 240 mg kalsium

Egg

2 eggeplommer birar med 48 mg kalsium

Brokkoli

2 små brokkolibuketter (50g) gir 44 mg kalsium

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.