Lammecurry er en skikkelig smaksbombe av en påskegryte som passer til hele familien. Hvis du ikke har lam kan du lage den med kylling. Lammecurry gir nok til to middager til to store og to små og passer godt fra 6 måneder. Et tips er å doble oppskriften og fryse ned både voksenmiddager og babymiddager
Lammecurry
5-600 gram lam
4-5 medium store gulrøtter
1 gul løk
4-5 fedd hvitløk
10 gram ingefær
1 søtpotet, 3-400 gram
2 ts tomatpuré
2,5 dl kraft/vann
2,5 dl kokosmelk
saften av ½ lime
2 ts cummin
2 ts gurkemeie
3 ts tørket koriander
Salt og pepper etter smak (ta av porsjonen til babyen først)

Fremgangsmåte:
Finn frem en stor gryte. Finhakk løk og hvitløk. Skrell og del gulrøtter i terninger, gjør det samme med søtpoteten.
Ha i smør, løk og hvitløk og stek på medium varme til løken er blank og fin. Ha i lam og la bitene brunes litt.
Ha i finhakket eller revet ingefær, gulrot, søtpotet, kraft, kokosmelk og alle krydderne. Kok opp gryten og la den småkoke i en time uten lokk.
Etter en times koking er gryten fin og tykk i konsistensen. Ønsker du en tykkere saus, kan du la den koke en halvtime til.
Du kan også lage den på morgenen å la den stå i Wonderbag så er middagen klar og kan spises når det måtte passe.
Når du har tatt ut middagen passe Wonderbagen også fint som hatt!

Til babyen kan du mose gryten med stavmikser, eller dele i biter om babyen foretrekker å spise selv. Mos uansett kjøttet til de minste. Server gryten med byggryn, quinoa eller fullkornsris.
Her finner du oppskrift på gelegodteri.
Her finner du oppskrift på Bare Bra Barnemats chili con carne
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
