Næringsrik kraftsuppe som passer for baby fra 6 måneder - Bare Bra Barnemat

Næringsrik kraftsuppe som passer for baby fra 6 måneder

Næringsrik kraftsuppe som passer for baby fra 6 måneder

Kraftsuppe er helt fantastisk og kan gis til baby fra 6 måneder. Det smaker godt, det er veldig næringsrikt og er en super måte å utnytte råvarene på. Denne kraftsuppen er alltid en vinner hjemme hos oss, og er en super måte å få i barna både grønnsaker og næringsrik kraft.

God langkokt hjemmelaget kraft er rikt på gelatin og kollagen som er viktig for dannelse og vedlikehold av bløtdeler i kroppen. Hud, hår negler, brusk, sener og ikke minst skjelettet for å nevne noe.

Du har kanskje hørt at kalsium er viktig for å bygge sterke bein?

Kollagen er vel så viktig, til og med kanskje mer viktig siden det fungerer som selve armeringsjernet i beina. Kollagen holder kalsium på plass, og D-vitamin er viktig for at kalsium skal tas opp i kroppen og bindes til skjelettet. Du skjønner kanskje hvorfor dette er veldig viktig for små barn i vekst.

Spør du meg bør man spise eller drikke kraftsupper så lange man lever, siden det har så mange gode helseeffekter.

For å lage deilig kraftsuppe trenger du 2 liter kraft. I denne oppskriften har jeg brukt kyllingkraft som er veldig mild og god på smak.

Kyllingkraften kan du enkelt lage av skroget av en kylling som du trekker på rundt 100 grader i opp til 48 timer.

De rare klumpene du ser i suppen er noe jeg er oppvokst med, som kalles «klot», eller melboller. Det er valgfritt å ha de i, men det smaker godt.

kraftsuppe

Til kraftsuppen trenger du:

  • 2 liter kraft
  • 7-8 gulrøtter
  • 1/2 sellerirot
  • 1 liten kålrot
  • 6 poteter
  • pepper
  • 1-2 ts mineralsalt (dropp til de minste)
  • Laurbærblad (kan sløyfes)

Klot/melboller:

  • 2 egg
  • siktet spelt

Ha to egg i en bolle og pisk med gaffel. Ha i mel til du har en tykk røre. Disse har du i helt på slutten, og skal kun koke et par minutter. Dypp en teskje i den varme suppen og grav ut en teskje med mel og eggeblandingen. Ha den oppi suppe og gjenta prosessen til bollen er tom. Bollene vil vokse til over dobbel størrelse når de får koke noen minutter.

kraftsuppe

Fremgangsmåte:

Skrell og kutt alle grønnsakene i terninger.

Kok opp kraften og ha i grønnsakene, og la det koke på svak varme i ca 45 minutter.

Servér.

Til små babyer kan du enkelt mose suppen med stavmikser.

Til litt større barn som vil spise selv er dette super plukkemat. 

kraftsuppe

kraftsuppe

Om du ønsker flere oppskrifter på deilige supper finner du noen her:

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

 

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

2 kommentarer
Kraft til baby - er det trygt å bruke? Her får du vite hva du kan gjøre sier 27. mars 2018

[…] Kok kraftsuppe med grønnsaker. […]

Svare
Gelegodteri - Appelsingelé med sitron som kan gis fra 6 måneder sier 26. mars 2019

[…] opp kroppens bindevev fra innsiden. Du har kanskje allerede fått med deg at vi anbefaler å bruke gelatinrik kraft når du lager mat. Det er ikke alle som lager kraft og da er det supert å kunne bruke […]

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.