Hei og velkommen! 

Jeg er Veronika, 34 år, mammaen til Frida (2012) og Tiril (2015). Jeg elsker gode råvarer og mat som er laget med kjærlighet, jeg trener yoga, løper og mediterer.

Her får du lese litt mer og meg og mine to vidt forskjellige opplevelser rundt det å føde, amme og begynne med fast føde. Jeg føler jeg har vært i begge ender av skalaen, og jeg tipper du kan kjenne deg igjen i noe av det.

Ferske foreldre

Rett før jul i 2012 fikk vi vårt første barn. Frida kom til verden på Tønsberg sykehus etter en ukomplisert fødsel. Å få en liten baby i armene var en litt sjokkartet opplevelse for to nybakte foreldre, og det føltes litt sånn “bang”, nå er dere tre. Ingen myk start slik jeg kanskje hadde sett for meg.

Dagene på barselavdelingen var masete, vi sov lite og fikk mange ulike beskjeder fra helsepersonell som løp til og fra. Jeg fikk ikke til ammingen, og jeg følte meg skikkelig mislykket som mor i det store og det hele. Vel hjemme fikk vi roet oss litt mer, men ammingen fungerte dessverre ikke, og litt etter litt gikk vi over til morsmelkerstatning. Jeg syntes dette var et enormt nederlag, at jeg ikke klarte å gi mat til min egen baby en gang, dette som liksom skulle være så naturlig. Jeg kunne ikke gjøre noe annet enn å akseptere situasjonen som den var, og love meg selv at Frida i hvertfall skulle få den beste barnematen jeg kunne oppdrive.


Begynne med fast føde

Da hun skulle begynne med fast føde ville jeg lage maten selv. Jeg ville være sikker på at hun fikk i seg alle næringsstoffene hun trengte, jeg ville bruke gode råvarer og jeg ville at mesteparten av barnematen skulle komme fra noe annet enn kjøpegrøt og glass.

Intensjonen var jo god, men hva skulle jeg gi henne? Jeg hadde ingen anelse om hvor jeg skulle begynne.

Hvordan skulle jeg passe på at hun fikk i seg nok jern? Når skulle hun spise mos? Når skulle hun få biter? Hva var best for henne å begynne med? Det meldte seg utallige spørsmål som jeg ikke hadde svaret på.

Jeg saumfarte internett for informasjon, men jeg opplevde at det var vanskelig å finne frem i jungelen av tips. Alle kan jo legge ut det de vil på nett, og jeg hadde ingen garanti for at det jeg leste stemte. Heldigvis var jeg midt i ernæringsstudiene, og hadde et godt utgangspunkt for å velge de beste rådene. I tillegg brukte jeg tiden utenfor skolebenken på å finne masse bra informasjon om barn og ernæring i bøker, artikler og forskning. Litt etter litt ble jeg mer og mer trygg på hvilken mat jeg skulle gi, og etterhvert forsvant også bekymringene for at hun ikke fikk i seg det hun trengte.

Ingen barn er like

Da Tiril kom til verden sommeren 2015 la jeg til rette for en best mulig fødselsopplevelse. Jeg sørget for å ha ro i kropp og i sinn, forberedte meg godt mentalt og fysisk til fødselen og hadde fokus på å få til ammingen i fred og ro. Etter mye hard jobbing og mange lange timer med babyen ved puppen, fikk vi det til slutt til. Jippi!

Da Tiril skulle begynne med fast føde visste jeg jo hva jeg skulle gi henne, men her skulle jeg gjøre meg en ny “aha-opplevelse”. Disse jentene var temmelig ulike i matveien. Frida startet med å spise mos, mens Tiril har nektet å bli matet med skje. Hun ville smake på alt på egenhånd. Siden jeg fullammet, fikk Tiril smaksprøver ved seksmånedersalder. En bit her og en bit der, og sånn er det litt fremdeles. Nå er hun ett år, hun spiser små porsjoner og hun ammer fremdeles mye. Men jeg stresser ikke. Hun er blid og fornøyd og tar ting i sitt tempo.

Ingen av oss mennesker er like, babyer er helle ikke like. For meg er dette essensielt når jeg jobber med barn og ernæring. En individuell tilnærming, sånn at hver enkelt får det som er best tilpasset seg.

Jeg gleder meg skikkelig til å spre bra matglede og å dele mine aller beste barnemattips med deg! ​

Vil du snakke med meg kan du sende meg en mail til veronika@barebrabarnemat.no

Klem fra VeronikaDine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.