Reduser antall sprøytemiddelrester med "Skitten Nitten" listen

Kjøp økologisk av det du bruker mest av på denne listen. Da legger du energien der du får mest igjen. 

Fakta om økologisk

Økologisk frukt sprøytes ikke med kjemisk-syntetiske insektmidler, og i produksjonen av økologiske grønnsaker benyttes heller ikke kunstgjødsel eller kjemisk-syntetiske sprøytemidler.

Økologisk dyrking og mat er bedre for deg, dyrene og miljøet vi lever i. 

Norsk eller økologisk?

Mattilsynet fant sprøytegifter i halvparten av importert koriander. En prøve fra Spania hadde sels ulike giftstoffer. Norsk og økologisk koriander var fri for gift. Noen ganger kan det lønne seg å velge norskprodusert, selv om det ikke er noen garanti i seg selv. 

Kan jeg ikke bare skrelle?

Sprøytemiddelrester trenger ofte inn i frukt og grønnsaker. Selv om skrelling og vasking kan redusere sprøytemiddelrester bør du velge økologisk for å unngå sprøytmiddelrester. 

Coctaileffekten

Coctaileffekten er den ukjente effekten når stoffer blandes sammen i en "coctail" Hva gjør det med kroppene våre, og barnas helse? Det er strenge minimumskrav til regelverket for barnemat, for å bruke føre-var prinsippet kan vi som foreldre velge mer økologisk.

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.