Stroganoff med kikerter - inspirert av Desiree sin nye bok Fit på 30 dager
Stroganoff med kikerter - inspirert av Desiree og Fit på 30 dager

Stroganoff med kikerter – inspirert av Desiree sin nye bok Fit på 30 dager

Desiree er dama bak en av Norges største treningsblogger. Hun har skrevet boken «Fit på 30 dager» som etter lanseringen har gått rett inn på førsteplassen på bestselgerlista! Wow sier vi bare.

Vi har vært så heldige å få et eksemplar av boken og har allerede smakt på et par av de nydelige oppskriftene. Jeg har laget stroganoff fra boken, men siden vi kutter ned på kjøttinntaket byttet jeg ut svinekjøtt med kikerter og prøvde meg på en vegetarversjon. Det kan absolutt anbefales om du vil få inn mer bønner og linser i kostholdet til deg selv og resten av familien.

Fit på 30 dager

I tillegg til oppskrifter på frokost, lunsj, middag, kvelds og søtt tar Desiree deg gjennom Fit på 30 dager, hvor hun uke for uke deler sine råd og hjelper deg igjennom de utfordringene som måtte dukke opp underveis. Fit på 30 dager inneholder 13 treningsprogrammer og er for deg som virkelig vil komme i gang med både kosthold og trening for bedre helse, mer overskudd og en sunn livsstil som varer.

Les mer om boken eller få tak i Fit på 30 dager her.

Oppskrift

Gir middagsporsjon til to voksne og to barn.

Fra 10 mnd (del eller mos kikertene med en gaffel for å tilpasse konsistensen)

Allergener: melk

Ingredienser

1 pakke kikerter (ferdig kokte)

1 gul løk

3 gulrøtter

1 squash

200 gram sopp

1 rød paprika

2 fedd hvitløk

1 dl kraft

3 ss tomatpuré

2 ss sterk sennep

2 dl kesam

1 neve frisk koriander

salt og pepper

Stroganoff med kikerter - inspirert av Desiree og Fit på 30 dager

Sånn gjør du

Skrell gulrøtter og kutt i terninger. Kutt squash, rød paprika og sopp i biter. Skrell og finhakk løk og hvitløk. Skyll kikertene i kaldt vann.

Ha smør eller olje i en gryte og stek løk, hvitløk, squash, paprika og sopp i gryta og la surre på medium varme til løken er blank. Tilsett gulrotbitene.

Tilsett kraft, tomatpuré og sennep sammen med kikertene. Kok i 10 minutter. Rør inn kesam og tilsett koriander rett før servering.

Server med en brokkoli og blomkålmos og/eller en barnevennlig salat med mango og avokado.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

4 kommentarer
Kristine sier 6. februar 2019

Hvor skal kikertene i? Er det bare jeg som ikke ser det? ?

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 26. februar 2019

  Ja se der ja! Bare ha de i med gulrøttene 😀

  Svare
Heidi sier 6. oktober 2020

Hva er grunnen til at denne retten er fra 10 måneder, og ikke før? Kesam? Slik at hvis man benytter noe annet enn melkeprodukter, så kan den gis tidligere?

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 12. oktober 2020

  kesam og meieriprodukter kan gis fra 10 måneder ja 🙂

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.