Superenkel torskemiddag med ovnsbakte grønnsaker og asparges

Superenkel torskemiddag med ovnsbakte grønnsaker og asparges

Superenkelt torskemiddag for hele familien

Her kommer en enkelt og veldig god torskemiddag som passer både store og små i familien.

Oppskriften er nok til 2 store og 2 små

Denne oppskriften handler litt om å ta det du har av grønnsaker i kjøleskapet. Grønnsakene her er forslag til hva du kan ovnsbake, men du kan så klart prøve deg frem med andre grønnsaker.

Du trenger: 

  • 400 g frossen torskefilet
  • 1-2 poteter per person
  • 1 pakke asparges
  • 3-4 tomater
  • 2 paprika
  • 1/2 gul eller rød løk
  • 2-3 sopp
  • olivenolje
  • salt og pepper

Superenkel torskemiddag med ovnsbakte grønnsaker og asparges

Fremgangsmåte: 

Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.

Kutt poteter i båter. Ønsker du litt mindre steketid i ovnen kan du koke poteten først. Det tar ca 15 minutter.

Beregn ca 45 minutter om du ikke koker potetene først. 30 minutter med koking. Ha potetene på et stekebrett og ha over olivenolje, salt og pepper. Dropp salt til de minste.

Finn en ildfast form og ha i litt olivenolje.

Kutt tomater i to og del paprikaen og løken i “chunky” biter. Soppen kan du dele i “båter”.

Ha alle grønnsakene minus asparges i den ildfaste formen. Ha over litt mer olje, salt og pepper. Skal denne gis til små barn, dropper du saltet.

Ha fisken i en ildfast form og ha over en klunk olivenolje, krydre med salt og pepper, kanskje noen friske urter om du har.

Sett inn fisk og grønnsaker når det er 15 minutter igjen på steketiden til potetene.

Aspargesen trenger kun 3-4 minutter i stekepannen sammen med smør. Den skal være knasende sprø.

Servér gjerne med en klatt rømme til og presset sitron over.

Superenkel torskemiddag med ovnsbakte grønnsaker og asparges

Tilpasninger til baby:

Superenkel torskemiddag med ovnsbakte grønnsaker og asparges

  • Mos fisk, poteter og ovnsbakte grønnsaker med en stavmikser
  • Om babyen vil spise selv, er torsken veldig enkel å spise. Del grønnsakene i mindre biter og la babyen plukke selv.

Ønsker du flere tips til fiskemiddager, finner du både fiskegrateng og fiskemiddag til en 50-lapp her.

 

About the Author Veronika Bjørnstad

Veronika elsker gode råvarer og mat laget med kjærlighet. Hun ønsker at alle barn skal få den beste starten på livet med bra mat. Det viktig at å ha respekt for naturen og dyrene vi spiser. Derfor streber hun etter at vi skal bruke hele dyret og spise mest mulig sprøytefri mat!

follow me on:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis her.