Superenkelt torskemiddag for hele familien
Her kommer en enkelt og veldig god torskemiddag som passer både store og små i familien.
Oppskriften er nok til 2 store og 2 små
Denne oppskriften handler litt om å ta det du har av grønnsaker i kjøleskapet. Grønnsakene her er forslag til hva du kan ovnsbake, men du kan så klart prøve deg frem med andre grønnsaker.
Du trenger:
- 400 g frossen torskefilet
- 1-2 poteter per person
- 1 pakke asparges
- 3-4 tomater
- 2 paprika
- 1/2 gul eller rød løk
- 2-3 sopp
- olivenolje
- salt og pepper

Fremgangsmåte:
Sett stekeovnen på 180 grader varmluft.
Kutt poteter i båter. Ønsker du litt mindre steketid i ovnen kan du koke poteten først. Det tar ca 15 minutter.
Beregn ca 45 minutter om du ikke koker potetene først. 30 minutter med koking. Ha potetene på et stekebrett og ha over olivenolje, salt og pepper. Dropp salt til de minste.
Finn en ildfast form og ha i litt olivenolje.
Kutt tomater i to og del paprikaen og løken i «chunky» biter. Soppen kan du dele i «båter».
Ha alle grønnsakene minus asparges i den ildfaste formen. Ha over litt mer olje, salt og pepper. Skal denne gis til små barn, dropper du saltet.
Ha fisken i en ildfast form og ha over en klunk olivenolje, krydre med salt og pepper, kanskje noen friske urter om du har.
Sett inn fisk og grønnsaker når det er 15 minutter igjen på steketiden til potetene.
Aspargesen trenger kun 3-4 minutter i stekepannen sammen med smør. Den skal være knasende sprø.
Servér gjerne med en klatt rømme til og presset sitron over.

Tilpasninger til baby:

- Mos fisk, poteter og ovnsbakte grønnsaker med en stavmikser
- Om babyen vil spise selv, er torsken veldig enkel å spise. Del grønnsakene i mindre biter og la babyen plukke selv.
Ønsker du flere tips til fiskemiddager, finner du både fiskegrateng og fiskemiddag til en 50-lapp her.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
