Hei! 

Jeg heter Stine, er mamma til Madeleine og Krisander, ernæringsrådgiver, medgründer og daglig leder av Bare Bra Barnemat. Jeg har tidligere drevet egen ernæringspraksis og jobbet som ernæringsansvarlig i barnehage. Jeg elsker å hjelpe mennesker som vil lære om sammenhengen mellom mat og helse. Jeg vil vise deg hvor enkelt det kan være å lage hjemmelaget og næringsrik mat. Som småbarnsmamma vet jeg at det er mye nytt å sette seg inn i når du skal starte med fast føde. Siden jeg har jobbet flere år som ernæringsansvarlig i barnehage i Drammen har jeg med tiden blitt supergod på å løse utfordringene som følger med mat til barn i forskjellige aldre.

En ting fører gjerne til noe annet, og her skal du få lese om hvorfor det ble ekstra viktig for meg å gi Madeleine en bra "matstart" på livet, og hvorfor jeg ønsker å videreformidle denne kunnskapen. 

Drømmefødsel?

Da Madeleine skulle komme til verden gikk jeg ti dager over termin. Jeg ville så gjerne at ting skulle skje av seg selv, men jeg endte med å bli satt i gang. Etter ni lange timer med rier ble det plutselig avgjort at det måtte bli hastekeisersnitt. Jeg ble så lei meg at jeg begynte å gråte. Det var ikke denne starten jeg ville at babyen min skulle få.

Etter keisersnittet ble jeg liggende i én etasje og Madeleine og pappen i en annen. Hun hadde komplikasjoner etter keisersnittet, og etterhvert trodde legene hun hadde fått en infeksjon og ga henne antibiotika for sikkerhets skyld. Jeg hadde fått antiobiotika intravenøst under fødsel så Madeleine hadde allerede fått en liten dose. Jeg fikk også en runde antibiotika etter at legene fant overvekst av stafylokokker. Da jeg skulle amme for første gang klarte jeg ikke holde Madeleine i “normal” ammestilling på grunn av keisersnittet. Amminga gikk ikke så greit, men hun fikk masse morsmelkserstatning sammen med antibiotikakuren, så hun sultet ikke akkurat. Heldigvis fikk jeg skviset ut litt råmelk som de blandet inn i morsmelkerstatningen, og det føltes i alle fall litt bedre.

Var amming lett sa du?

Vel hjemme etter en uke på sykehuset fortsatte ammeproblemene og antibiotikakurene. Jeg var helt utslitt, det var så vondt å amme at jeg bare gråt og jeg våknet ofte på natta med smerter i puppene. Det tok nesten åtte uker og fire antibiotikakurer fra fødselen før jeg var kvitt tette melkeganger, feberrunder og puppesmerter.

For en lettelse! Jeg tror jeg er i overkant sta, for jeg var så bestemt på å skulle få til den ammingen. Selv om både samboeren min, helsesøster og barselavdelingen på sykehuset hadde gitt meg opp.

Nå var det på tide å fokusere på mat, hva jeg spiste og hva Madeleine skulle få når hun var klar for fast føde. Jeg ville innføre de gode bakteriene som all antibiotikaen hadde ødelagt for. Hun skulle få den beste maten, enkel og hjemmelaget mat, uten noe tull og tøys.

Jeg måtte lære mer om tarmhelse og babymat, hva jeg kunne gjøre for å bedre tarmfloraen. Som ernæringsrådgiver hadde jeg jo mye kunnskap allerede, men jeg ville lære enda mer og virkelig gå i dybden.  

Ny hverdag

Jeg kom inn i gode rutiner, preppet mat og prøvde ut masse ny og digg mat på kjøkkenet hjemme. Resultatene kom ikke over natta og de er kanskje ikke synlige. Men når jeg ser tilbake på bildene kjenner jeg på den kjipe følelsen av å ha en kranglete kropp som ikke fungerer godt nok. Nok en gang har jeg fått bekreftet hvor mye bra og riktig mat har si for kropp og sjel. Både for store og ikke minst små. Jeg er stolt av å ha gitt Madeleine den beste matstarten jeg vet om!

Min intensjon

Nå ønsker jeg å dele mine beste verktøy, min kunnskap og erfaring. Jeg vil at du skal bli trygg på at de valgene du tar er de rette valgene for barnet ditt. Jeg vil vise deg hvordan du enkelt kan lage barnemat av god kvalitet. Jeg vil at du skal ha noen å støtte deg på i jungelen av motstridende råd om hva som er best for akkurat deg og ditt barn. Jeg vil at du skal stole på deg selv, se at hjemmelaget barnemat sparer både tid og penger men det viktigste av alt, vite at du tilbyr barnet ditt den beste maten som finnes!

Jeg gleder meg til å dele dette med deg!

Om det skulle være noe kan du alltid sende meg en mail [email protected]

Klem fra StineDine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.