Foredrag om mat og ernæring i barnehage

Foredrag for barnehager

Ønsker din barnehage et foredrag om mat og ernæring til barn?

Vi kommer gjerne og snakker om det vi brenner for, og syntes det er fantastisk at dere ønsker mer fokus på kosthold i barnehagen – det kommer både barn, foreldre og ansatte til gode. 

Dere får innholdet tilpasset dere, og vi skreddersyr et foredrag slik at dere får svar og veiledning på det dere trenger. 

Vi tilbyr også egne veiledninger over nett der vi gjør en ernæringsmessig vurdering av barnehages kosthold slik det er idag, og kan komme med konkrete forslag for en positiv endring. 

På et foredrag kan vi for eksempel snakke om

  • Viktigheten av et næringsrikt kosthold i barnehagen. Dette gir motivasjon for de ansatte til å prioritere og fokusere på dette. Vi bidrar med kunnskapen og verktøyene.
  • Et barn spiser i snitt 3000 måltider i barnehagen, med andre ord utgjør det mye av kostholdet og er veldig viktig for etablering av gode matvaner. At barn spiser næringsrik mat i barnehager kan bidra til å utjevne sosiale forskjeller. I tillegg bidrar det til at barna har energi til aktiviteter og læring, overskudd gjennom hele barnehagedagen, styrker den kognitiv utviklingen og bidrar til at de holder seg friske. Dette er vinn-vinn både for barna, foreldrene og de ansatte.
  • Konkrete tips til hvordan barnehagen kan legge opp ukens måltider med fokus på matkvalitet, mindre matsvinn, tidsbruk og økonomi.
  • Konkrete tips til hva de kan bytte ut for mer næringsrike alternativer til lunsjmåltidet som barna også liker.
  • Optimalisering av ettermiddagsmåltidet.
  • Forslag til næringsrik mat på tur.
  • Hvordan man kan inkludere barna i matlaging som en del av det pedagogiske opplegget.
  • Forslagene er i tråd med rammeplanen og retningslinjen for mat og måltider i barnehagen, og ikke minst gjennomførbare for barnehagen med tanke på tid og kostnader.

 

Har du konkrete temaer eller ønsker for ditt foredrag? Send oss en mail og spør, så får vi det til sammen!

Ta kontakt på [email protected]

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.