Sconebone med rosiner (scones) er små myke rundstykker som smaker søtt. Jeg liker scones som de er uten noe på, men prøv med smør, syltetøy eller ost. Disse er 10 av 10 på smak! – Oppskriften er fra Madeleine 10 år, forfatter av boken Madeleines bakeeventyr. Klikk deg hit for å bestille den nyeste boken.
Oppskrift
Gir 10 stk
Passer fra 2 år
Allergener: gluten, melk
Ingredienser
150 g smør (bruk ekte smør, det er viktig)
8 dl siktet/fint speltmel (du kan også bruke hvetemel)
2 dl sammalt speltmel (du kan også bruke hvetemel)
4 ts bakepulver (blåser opp deigen)
2 dl rosiner (eller sjokoladebiter, nam)
1 dl mandler (hvis du vil, det er veldig godt)
½ ts salt (salt er lite men gjør en stor jobb i baksten)
5 dl kefir (boblende supermelk )
100 g honning (naturens eget godteri)

Utstyr
- kjøkkenvekt
- desilitermål
- bakebolle
- kjele
- slikkepott
- bakepapir
- stekebrett
- skjærefjøl
- kniv
- grytevotter
NYHET! Madeleines bakeeventyr
En bok laget av barn for barn. La barna prøve seg på kjøkkenet, det gir mestring, matglede, råvarekunnskap og skjermfri!
KUN NÅ: Gratis e-bok bursdag og gratis frakt
Sånn gjør du
Finn frem alle ingrediensene.
Ta frem kjøkkenvekten og sett kjelen på. Når den står på 0 gram måler du opp smør til det er 150 gram i kjelen.
Skru på stekeplata på 3 (hvis maks er 10), sett kjelen på stekeplata og la smøret smelte.
Ta frem desilitermålet og bakebollen. Mål opp alt melet, bakepulveret, rosinene og salt og ha i bakebollen.
Finn frem skjærefjøl og kniv, og hakk nøttene og ha dem i sammen med melet.
Sett bakebollen med ingrediensene i på kjøkkenvekta og nullstill den så det står 0 gram før du starter. Ha i honningen til det står 100 g på vekta og mål opp 5 dl kefir med desilitermålet.
Hell det smeltede smøret og kefir over i bakebollen sammen med det andre og bruk slikkepotten til å blande alt sammen.
Sett på stekeovnen på 200 grader varmluft.
Bruk en spiseskje og legg 10 kladder med deig på stekebrettet, og sett stekeplaten med sconesdeig på midt i ovnen.
Nå skal de steke i ovnen i 10 minutter, men husk å sette på klokken. Når klokken ringer sjekker du at de er lys brune på toppen, og så tar du de ut ovnen med gryteklute rog skrur du av ovnen.

Tips fra meg: Det er masse godt du kan ha i scones, både søtt og salt. Tørkede tranebær, hakkede epler eller pærer, blåbær (ferske eller frosne), hakket mørk sjokolade, kanel, revet appelsin- eller sitronskall, ekstra honning eller litt vanilje. Lag flere små scones med forskjellige ting i. Prøv deg frem og finn din egen favoritt.
Nettbutikken vår finner du her.
Få daglig inspirasjon fra Bare Bra Barnemat på Instagram her.
NYHET! Madeleines bakeeventyr
En bok laget av barn for barn. La barna prøve seg på kjøkkenet, det gir mestring, matglede, råvarekunnskap og skjermfri!
KUN NÅ: Gratis e-bok bursdag og gratis frakt