Solkremguiden - trygg solkrem til barna

Solkremguiden – trygg solkrem til barna

Det er sommer, og det betyr tid for solkrem. Lurer du på hva du skal se etter og hvilket merke du bør bruke til barna dine? Vi har fått mange henvendelser fra dere angående dette, og vi deler gjerne våre tips!

«Dette er den beste sokkremguiden jeg har lest som tar hensyn til alt som er til barnets beste, og ikke butikkens ønske om å selge produkter» – Christine, gründer av Tinkafu

Huden til de minste barna absorberer de aktive, kjemiske ingrediensene i solkremen mye raskere og lettere enn voksne. Derfor er det lurt å velge solkrem med omhu.

Helsenorge.no skriver at barn mellom 1 – 3 år hovedsakelig bør beskyttes av klær, solhatt og briller. Både de og FHI anbefaler en solkrem med minst spf 30 til barna, og at den bør være uparfymert. Husk å smøre på nok krem og ofte nok i forhold til bading, svette og fysisk aktivitet.

Her oppsummerer vi hva som kan være viktig å tenke på og se etter, og gir deg helt konkrete tips til merker vi anbefaler.

 

Dette ser vi etter i en god solkrem: 

 

Fysisk mineralfilter

Istedenfor et kjemisk solfilter. Fysiske filtre virker ved å blokkere strålene av huden (reflekterer dem), mens de kjemiske omdanner UV-strålene til uskadelige bølgelengder mens de selv nedbrytes. De kjemiske filtrene absorberes imidlertid av huden, og kan virke allergifremkallende eller irriterende når de utsettes for UV-lys.

Siden det fysiske mineralfilteret (som ikke er i nanopartikkel størrelse) består at større mineraler som ikke trenger inn i huden, kan det både være vanskeligere å smøre ut og gi en hvitfarge på huden. Mange syntes dette er en ulempe. Dersom solkremen er tilsatt olje hjelper gjerne dette til å smøre utover det fysiske mineral filteret. Men husk å smøre et litt tykt lag så man faktisk får effekt av det fysiske filteret, og det er lurt å gjenta smøring hver 2 time. At barna er litt hvite i huden plager antageligvis ikke dem og kan også gjøre det enklere for deg å se hvor du har smurt.

Som oftest er det titandioksid eller sinkdioksid som brukes som mineralfilter. Titandioksid har vært omdiskutert, og EFSA fraråder nå bruk av det, men det er som tilsetningsstoff i mat. I tillegg er det nano-partikkelformen som kan være uheldig fordi denne absorberes raskt i kroppen. I økologisk sertifisert kosmetikk brukes det ikke nanopartikler. Hvis det brukes skal det merkes tydelig i ingredienslisten, og da kan du se etter ordet «nano».

Flere anbefaler solkrem med fysisk mineralfilter til barn:

Norges Astma-, og Allergiforbund anbefaler parfymefri solkrem med høy andel fysisk filter. Blant annet til barn med atopisk eksem.

Helsenorge.no skriver at «Uparfymerte solkremer med fysisk solfilter, eventuelt kombinert med kjemisk filter, anbefales til barn. Disse er bedre tilpasset tynn barnehud.»

 

Tips: som regel står det «mineral filter eller fysisk filter» på solkrem hvis det er det. Hvis det ikke står er det ofte kjemisk filter. 

UV filter som ikke er skadelig for korallrev

Fysiske filtre er ikke det, men oksybenzon (benzofenon-3) og oktinoksat (etylheksyl metoksycinnamat) er det greit å unngå hvis man velger en krem med kjemisk filter. Flere solkremer sertifiserer seg etterhvert som «korall-rev vennlig».

 

Både UVA og UVB filter

Det er de kortbølgede ultrafiolette UVB strålene som brenner huden (men som også gir D vitamin), mens det er de lengre UVA-strålene som vanligvis gir soleksem og aldringstegn. Vi trenger beskyttelse mot begge når vi oppholder oss lenge i solen.

 

Økologisk

Det er ikke alle ingredienser som det går an å sertifisere økologisk, deriblant vann, mineraler og viltvoksende urter. Men, vi setter pris på at solkremen er økologisk sertifisert så langt det lar seg gjøre fordi det innebærer å bli eksponert for færre sprøytemidler, men også et strengere regelverk for hvilke andre stoffer det er lov å tilsette.

 

Planteoljer

Vi vil gjerne ha gode og nærende planteoljer som har noe nyttig å tilføre huden istedenfor kraftig bearbeidede og mindre bærekraftige mineraloljer.

 

Parfymefritt

Vi ønsker skånsomme produkter uten syntetisk parfyme for den sarte barnehuden. Når det er sagt kan også naturlige eteriske oljer være kraftige og gi reaksjoner, så det er lurt å velge en mild solkrem uten for mye eterisk oljer også til de minste.

 

Kremkonsistens

Og ikke spray konsistens, siden små partikler fra sprayflasker (såkalte aerosoler) kan inhaleres og være uheldig for luftveiene. Det kan være dobbelt uheldig at disse sprayflaskene også inneholder titandioksid i nanopartikkel størrelse. I så fall skal dette fremkomme tydelig i ingredienslisten (se etter «nano»). Hvis du velger spray kan du spraye solkrem i hendene dine før du smører barnet.

 

Til de minste barna (under 12 mnd) anbefales det å unngå solen.

Bruk disse tipsene for å beskytte babyen: 

 • Kle de i lette og luftige klær som dekker kroppen
 • Bruk en solhatt med god passform med brem foran og lang brem i nakken
 • Solbriller som sitter godt og som også beskytter øynene fra siden
 • Bruk UV drakt hvis de bader lenge
 • Ha med parasoll eller soltelt (ikke et tett, men et åpent som lufter godt) på stranden
 • Ha en ekstra solskjerm på vognen
 • Ta en siesta i skyggen midt på dagen og unngå å være i solen når den er som sterkest (kl 12 – 14)
 • Oppbevar vognen i skyggen så ikke de syntetiske stoffene blir for varme, dette kan irritere sart barnehud. Dette gjelder også for varme bilstoler. Bruk eventuelt et kjøligere teppe/håndkle mellom vogn/setet og barnets hud.

 

Og du, husk å aldri dekke til vognens åpning helt selv om det er mye sol – det øker risikoen for overoppheting og blir raskt farlig varmt. Temperaturen kan stige så mye som 1 grad i minuttet. Det blir også for lite luftsirkulasjon og for mye CO2 inne i en tildekket barnevogn. Både Helsedirektoratet og Landsforeningen for uventet barnedød fraråder dette <3

Oppskrifter på SUNNERE IS til barna

22 oppskrifter på naturlig søte iskremer, 14 deilige smoothier, iskaffe og hjemmelaget granola - i forhåndssalg nå!

Disse solkremene er gode alternativer:

 

Wooden Spoon

Laget av naturlig og trygge ingredienser og et «usynlig» mineralsk filter av sink som gjør den lett å påføre. Hypoallergen formula uten irriterende stoffer, som også passer for den sarte barnehuden, og kan brukes av hele familien. Flasken er laget av 100% nedbrytbar sukkerrør og ingrediensene er trygge for naturen og livet i havet.

Solkrem BBB

 

Vossabia

Norskprodusert solkrem med mineralfilter som ikke er i nanopartikkel størrelse. Meget drøy i bruk. Inneholder gode planteoljer og er meget pleiende. Har ikke høyere faktor enn spf 20.

Badger

Inneholder 98% økologiske ingredienser, og mineralfilter med UVA og UVB beskyttelse fra sink. Finnes både med duft og uten duft. Biologisk nedbrytbar og korall-rev vennlig.

Ærlig by Walle

Norskprodusert solkrem med få og pleiende ingredienser med fysisk non-nano solfilter fra sink. Den er basert på talg, og har en mild duft av ringblomst som er pleiende og ofte brukes i produkter til barn. Det finnes to varianter og den uten eteriske oljer anbefales til de minste og de med sensitiv hud. Denne finnes nå både med spf 20 og spf 30.

Svindal gård

En naturlig solkrem med høyt innhold av økologiske planteoljer, som både nærer og gir fukt. Ingrediensene de bruker er få, trygge og bra for både deg og det marine dyrelivet. Den har fysiske solfilter i form av ikke-nano sinkoksid og titandioksid som beskytter huden mot UVA- og UVB stråler. Solkremen passer bra for sensitiv hud, til barn og de som kan oppleve ulike hudproblemer.

Eco Cosmetics

Mineral filter, 100% naturlig innhold og høy andel økologiske ingredienser. Passer for sensitiv barnehud. Ufarlig for korallrev, vannlevende organismer og marint liv.

Biosolis 

Økologisk og vegansk solkrem. 100% hypoallergenisk mineralfilter som ikke er i nano-partikkel størrelse. Trygg for dyrelivet og vannfast.

BBB solkrem

 

Acorelle

Har to ulike solkremer for baby. En krem for de under 3 år, og en spray for de over 3 år. Begge er basert på naturlig ingredienser og non-nano mineralfilter. Kremen er helt uten parfyme og hypoallergenisk. Den er vannfast, men lett å smøre ut og etterlater ingen hvit effekt. Sprayen er også parfymefri og vannfast. Inneholder nærende økologiske planteekstrakter. Den er nedbrytbar og ikke testet på dyr. Dersom man velger spray kan man spraye rett i hendene sine unna barnets ansikt før man smører barnet. Hele familien kan fint bruke denne.

Laboratoires de Biarritz

Vegansk, økologisk og korallvennlig solkrem. Inneholder ingen syntetiske konserveringsmidler. Basert på mineralfilter (non-nano) og et helt spesielt beskyttende antioksidantkompleks fra rød tang som også bidrar med beskyttelse mot solens skadelige stråler. Den er lett å smøre ut, og etterlater kun få hvite striper på huden.

Odyskin

En 100% naturlig, vegansk solkrem med mineralfilter (non-nano). De har plastfri emballasje, og er uten parabener, octocrylene, phenoxyethanol og andre unødvendige fyllstoffer. Passer for voksne og barn, på både ansikt og kropp.

Ethical zink

Mineralsolkrem (non-nano) som er vannfast i 4 timer. Den er vegansk, korallrevvennlig, uten konserveringsmidler og passer også for sensitiv hud. Den har en mild duft av vanilje.

Scence

Vegansk solkrem med non-nano mineralfilter. Den kommer i en fet stift form, smelter inn i huden og etterlater ikke hvite merker. Passer for hele familien og alle hudtyper. Den er fri for giftstoffer og kommer i en plastfri emballasje.

Solkrem BBB

Seventy-one percent

Solkrem med non-nano mineralfilter. Passer til hele familien, smelter raskt på huden og etterlater den ikke hvit. Den drypper ikke, svir ikke i øynene og kan påføres våt og tørr hud. De inneholder ikke parabener, ftalater/phtalater, alkohol, mineraloljer eller phenoxyethanol.

Suntribe

De har ege solkrem til barn laget med non-nano sinkoksid som gir bredspektret UVA- og UVB-beskyttelse. Økologiske og naturlige ingredienser som ikke svir hvis det kommer i øynene. Den gir et lett hvitt filter, som også kan hjelpe deg å se hvor du har smurt barnet. Vannfast og korall-rev-vennlig.

Beachkind

Den naturlig solkrem for sensitiv og tørr hud. UVA og UVB beskyttelse fra non-nano mineral sink filter.  Ikke testet på dyr og korall-rev-vennlig.

Bioregena

Dette er et godt alternativ selv om den kommer i spray flaske. Spray i så fall ned i hånden din før du smører barnet. Hypoallergen solkrem med mineral filter. Inneholder flere gode planteoljer som gjøre den lettere å smøre ut og ikke så hvit på huden. Vannfast og skader ikke organismer i havet.

Salt & Stone

Solkrem basert på non-nano sinkoksid som gir både UVA og UVB beskyttelse. Inneholder flere andre pleiende og nærende ingredienser som antioksidanten vitamin E, nypefrøolje og avokadoolje. Er trygg for både gravide og de minste barna. Den er etisk produsert av resirkulert materiale, er uten miljøgifter og dermed trygg for livet i havet og dyrevennlig produsert.

 

Her finner du også noen andre svanemerkede solkremer med kjemisk filter. Et bedre valg enn mange andre.

Her finner du Forbrukerrådet sin solkremtest for 2022 og her finner du den for 2023 (når den for 2024 kommer linker vi til den også).

 

Husk at dette ikke er en fullstendig liste – her har vi valgt ut noen av de vi syntes er gode og som vi selv velger. Dette er ikke vårt ekspertområde, men vi deler gjerne hva vi selv ser etter siden veldig mange av dere spør. Har du innspill tar vi gjerne imot det, skriv til oss i kommentarfeltet. 

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Oppskrifter på SUNNERE IS til barna

22 oppskrifter på naturlig søte iskremer, 14 deilige smoothier, iskaffe og hjemmelaget granola - i forhåndssalg nå!

Kilder

https://www.greenspirit.no/blogg/titandioksid-trygt-eller-ikke/

https://www.naaf.no/fokusomrader/allergi-og-overfolsomhet/ferietips-og-reiserad/sommer-sol-og-solkremer-/

https://www.fhi.no/ml/miljo/straling/ti-ting-du-ma-vite-om-soling-i-sommer/?fbclid=IwAR3ov5mXyb7AfmPsX4vHiowV-nTTCCyUakRd3j09pVewA1Q9f90WKFYD3xk

https://www.helsenorge.no/sykdom/hud-og-har/solbeskyttelse-barn-og-sol/?fbclid=IwAR336JEaoTrOcM0VQhBQqS3gQve2HeFkFvTU2Nh2pRC7FmRJWpJZhYS8Dp4

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

64 kommentarer
Ida Vennerød sier 10. mai 2022

Hei! Hvorfor er ikke Korres med på listen?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 16. mai 2022

  Hei Ida! Denne listen er ikke fullstendig – vi har listet opp noen vi anbefaler og hva vi anbefaler å se etter som en hjelp til å også vurdere andre produkter selv, men absolutt ikke sjekket alle produktene på markedet 🙂 Linker du til den du tenker bør være med så kan jeg se på den? Hilsen Thea BBB

  Svare
   Silje sier 28. juni 2022

   Korres Coconut & Almond Kids Solspray SPF50

   Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 28. juni 2022

    Takk! Det ser ut som den har kjemisk filter i nano-partikkel form og det har vi skrevet i vår guide at vi prøver å unngå, av et føre-var prinsipp. Hilsen Thea BBB

    Svare
Camilla sier 30. mai 2022

Hei! Hva med Anglamark sin? Har hørt mye bra om den, og det er en av de få jeg og ungene tåler. Her er link: https://matlevering.coop.no/hygieneartikler/solkrem/anglamark-solkrem-spf30-200ml

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 3. juni 2022

  Hei Camilla! Denne har kjemisk filter, så det er derfor denne ikke er inkludert i guiden vår – der er det bare solkrem med fysisk filter. Men Anglamark sin er også svanemerket og med sin økologiske profil antageligvis et bedre alternativ enn mange andre. Hvis du har funnet noe barna dine tåler er jo det flott! Hilsen Thea BBB

  Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 4. juli 2022

  Hei Line – det ser også ut til at denne har kjemisk filter. Hvis det er mineralfilter står det som regel på forsiden er vår erfaring. Hilsen Thea BBB

  Svare
Elise sier 10. juli 2022

Hei
Ser dere ikke anbefaler solkrem før baby under 12 mnd. Men Norges Helsedirektoratet anbefaler nå solkrem på steder som tidvis vil bli utsatt for sol, som hender/føtter. Hva er årsaken til at dere har andre anbefalinger enn dem?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 1. august 2022

  Hei Elise! Det er ikke vår intensjon å ha differensierte råd fra offentlige myndigheter her. Vi har skrevet det slik fordi det generelle rådet er å unngå direkte sol på barn under 12 mnd, men det er klart at det naturligvis vil komme an på hvor mye barnet likevel er i solen i korte tidsrom på tur og lignende «transport» situasjoner. Tenker du på helsenorge.no eller Helsedirektoratet sine sider? Vil du linke her, så skal jeg se på det med en gang. Jeg omformulerer det gjerne så det ikke skal være noe uklarheter her. Takk for innspill. Hilsen Thea BBB

  Svare
Thomas sier 9. august 2022

Hei

Blir man «hvit» av de solkremene dere ikke spesifiserer at etterlater et hvitt sjikt?

Hva mener dere om denne solkremen? https://lyko.com/no/la-roche-posay/la-roche-posay-anthelios-barn-wet-skin-lotion-spf-50–250-ml

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 10. august 2022

  Hei Thomas! Wooden spoon og bio regena sine vet jeg at man ikke blir hvit av for de bruker jeg selv. Eco cosmetics sin bli man hvit av. De andre er jeg usikker på hvor hvit man eventuelt blir, men alle disser er med mineralsk filter som potensielt kan skape dette hvite laget ja. Den du linker til ser ut til å ha kjemisk filter. Hilsen Thea BBB

  Svare
   Ole Marius sier 23. desember 2023

   Kan hvertfall rapportere at Bio Regena SPF50 versjonen etterlater hvit lag som man ikke blir kvitt.

   Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 28. desember 2023

    Ja, jo høyere faktor jo hvitere blir man gjerne.

    Svare
Therese sier 17. april 2023

Er det hormonforstyrrende stoffer i solkremene?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 18. april 2023

  Hei Therese! Vi ønsker heller ikke hormonforstyrrende stoffer, så det har vi forsøkt å styre unna ja. For eksempel kan jo noen kjemisk UV filtre virke hormonforstyrrende så det er derfor vi kun velger solkremer med fysisk UV filter. De er også uten de syntetiske konserveringsmidlene parabener og ftalater.

  Som vi skriver i teksten er vi ikke eksperter på solkrem, så dette er basert på vår kunnskap om stoffer i solkrem (som er mer begrenset enn ernæring som jo er vårt fagfelt :)) og hva vi selv velger. Vi får SÅ mange spørsmål hver eneste sesong om hva vi velger så derfor har vi valgt å dele denne guiden. Håper den er nyttig. Hilsen Thea i BBB

  Svare
Marianne sier 20. april 2023

Hva med denne, er den ok?

https://sunkost.no/jason-kids-sunscreen-spf-45

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 21. april 2023

  Hei! Denne har kjemisk filter, og som du ser i teksten anbefaler vi fysisk filter fremfor kjemisk så derfor er ikke denne med her. Hilsen Thea BBB

  Svare
Therese sier 20. april 2023

Hva med bioselect sin ? «Baby happy hour baby sun care cream spf 30» kjøpt hos sunnkost?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 21. april 2023

  Hei! Jeg kikket på denne og mener å huske at den hadde non-nano mineralsk filter blant annet (men husker dessverre ikke resten av ingrediensene), men jeg fant ingen butikker som faktisk hadde de inne (når jeg søkte på nett) så derfor tok jeg den ikke med. Har prioritert produkter som jeg har sett på nett hvor man kan få tak i 🙂 Hilsen Thea

  Svare
Miriam sier 20. april 2023

Hei. Er Biosolis spf 30 (står ikke noe om det er for barn eller voksne) et alternativ også?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 21. april 2023

  Hei! Det er spf 50 som de har merket til barn, men deres spf 30 er også et trygt og godt produkt innenfor de kriteriene vi ønsker. Hilsen Thea i BBB

  Svare
Trine sier 21. april 2023

Hei. Kan dere anbefale noen solkremer som er å få tak i i «vanlig» butikk/apotek?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 21. april 2023

  Hvis du ser nederst i innlegget har vi linket til en side med svanemerkede og Forbrukerrådet sin test, der finner du noen som er enklere å få tak i matbutikker og apotek, men få eller ingen av de er med fysisk filter som vi ønsker. De vi anbefaler får du i nettbutikker som for eksempel karma.no, levlogisk.no, beeorganic.no, ohyes.no og enkelte fysiske helsekostbutikker. Alle disse nettbutikkene leverer trygt og raskt og kan varmt anbefales (de har også veldig mye annet om man ønsker tryggere og renere produkter til kropp og hjem)! Hilsen Thea i BBB

  Svare
Jorunn Døviken sier 21. april 2023

Hei, forslagene ser fine ut, men HVOR er de å få kjøpt?
Mvh Jorunn

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 24. april 2023

  Hei Jorunn! Gjør et googlesøk på navnet vi har gjengitt så finner du nettbutikker som selger de 🙂 Eksempler er karma.no, levlogisk.no, beeorganic.no, ohyes.no – alle disse er trygge nettbutikker vi kan anbefale. Hilsen Thea i BBB

  Svare
monicarodsten sier 21. april 2023

Hva med anglamark sine solkremer?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 24. april 2023

  Hei! Denne får vi ofte spørsmål om. Den har kjemisk filter og er derfor ikke med i vår oversikt, men den er med i den svanemerkede oversikten jeg har linket til nederst i vårt innlegg. Hilsen Thea i BBB

  Svare
Ina sier 23. april 2023

Hei! Spent på hva dere synes om sun butter’et til Isun? «Bare» spf 27, men kan den være beskyttende nok? https://isunskincare.no/produkt/antioxidant_sun_butter/
Synes dette med solkrem og tid i solen er vanskelig. Den er jo livsviktig med tanke på d-vitamin også, men det blir liksom ikke kommunisert nok 🙂
Hilsen nybakt mamma som stresser litt med dette😅

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 24. april 2023

  Hei! Ja, det er en jungel og det er ikke så mye positiv kommunikasjon om solen nei selv om dette er den beste og viktigste kilden til vitamin D i naturlig form. Solen er jo ikke farlig, men måten vi nordmenn soler oss på er uheldig. Som alt annet handler det om mengde.

  Denne fra ISUN har jeg selv, og jeg elsker deres rene produkter. Jeg kommer til å bruke litt på barna mine som er 2 og 6 år denne sommeren tenker jeg. Jeg skal legge til denne i oversikten vår. Frem til 12 måneder er det ikke anbefalt at barna er i solen, men heller får vitamin D dråper, fordi huden deres er så skjør. Selv hadde jeg føttene og beina til barna mine bittelitt i solen den sommeren de var 6 mnd for å få lit naturlig vitamin D, men det er viktig å passe på at det ikke blir for lenge og beskytte med klær og parasoll mesteparten av tiden. Hilsen Thea i BBB

  Svare
Kristine sier 26. april 2023

Hei! Takk for informativ og god guide, kan være vanskelig å vite hva man bør bruke. Jeg har hittil brukt denne solkremen på mine barn: https://www.parfymeri.no/the-organic-pharmacy-cellular-protection-sun-cream-spf-30-100ml

Hvordan er den opp mot kriteriene dere skisserer her og opp mot de andre solkremene dere har lenker til?

Mvh Kristine

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 27. april 2023

  Hei! Takk for hyggelig tilbakemelding 😀 I beskrivelsen står det at den inneholder mineralfilter fra sink og titanoksid, og at det ikke er nano-partikler men i den engelske ingredienslisten står det Zinc Oxide (nano), – så det er litt forvirrende. Kanskje ringe Gimle å høre hva som er korrekt? Hvis det er nano-partikler anbefaler vi det ikke. Hilsen Thea BBB

  Svare
   Kristine sier 29. april 2023

   Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette, det skal jeg sjekke ut med butikken.

   Hilsen Kristine 🙂

   Svare
Tiril sier 7. mai 2023

Hei, takk for så mange gode tips hos dere 🙂 og glad for å få informasjon man ellers ikke hadde vært klar over. Men jeg strever veldig med å finne en god solkrem til datteren min på snart 2. Hun har veldig sensitiv hud og reagerer fort i huden på solkremer og diverse. Har testet noen av de over på listen (selv de som står hypoallergen), de har funket sånn helt passe, men reagerer noe. Eneste jeg har funnet hun ikke reagerer på til nå er A derma sin spf50 til barn, men denne har kjemisk filter? klarer ikke helt å tyde ingrediens listen.

Er det noen andre gode tips til de med ekstra sensitiv hud/ eksem, men som ikke blir så hvit?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 8. mai 2023

  Hei Tiril! Vi har selv brukt Wooden Spoon mye, og opplever at den fungere fint også til sensitiv hud. Men som du selv erfarer varierer det jo også hva barna tåler og reagerer på. Det er jo også normalt å reagere på helt «naturlige ingredienser» som eteriske oljer for eksempel. Den fra Wooden Spoon blir heller ikke hvit. Stadig flere av disse med mineralfilter blir bedre i konsistensen, og ikke hvite. Jeg har også brukt Bio Regena og den blir heller ikke hvit. Spf 50 blir naturlig hvitere enn spf 30 siden det er mer og kraftigere filter i den.

  Svare
Ingunn sier 22. mai 2023

Hei. https://sunkost.no/beachkind-natural-sunscreen-spf-50-face-and-body-100-ml
Jeg har prøvd denne en stund på min toåring som har eksem, ser ikke ut til at hun blir verre av den. Og hvis jeg leser ingredienslisten riktig skal den være helt trygg? Har også prøvd Vossabia sin som fungerer bra, men blir veldig masse gule flekker på tøyet. Det blir mindre flekker med beachkind.

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 24. mai 2023

  hei! Ja, den ser fin ut 🙂

  Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 25. mai 2023

  Hei, det ser ut som den har kjemisk filter?

  Svare
Adriane sier 31. mai 2023

Kan dere sjekke ut Mustela solkremen? Kan ikke se at det står noe om «nano» i ingrediens lista 😊

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 1. juni 2023

  Hei, hvis du ser i kommentarfeltet tror jeg en annen også har spurt om denne og at det ser ut som den har kjemisk filter?

  Svare
Karianne sier 6. juni 2023

Et annet spørsmål enn det som vanligvis er stilt her; noen av disse solkremene som er testet som ikke gir fett hår? 🤣 har ei treåring som nekter å ha håret i strikk, og ved bruk av wooden spoon er håret fett etter morgensmøringen 🤔 skal sies at hun liker ikke vaske håret heller 🫣

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 7. juni 2023

  Der har jeg ikke noen tips dessverre, opplever det samme som deg med min yngste – hverken strikk eller hårvask er populært…

  Svare
Thea i Bare Bra Barnemat sier 7. juni 2023

Det er det de skriver og anbefaler ja, men jeg har selv spurt produsenten om dette for noen år siden, og de sa at det også var trygt selv om den er merket som anbefalt fra 3 år. Så jeg har selv brukt denne på mine barn som er yngre. Tenker at denne er et veldig mye bedre alternativ enn mye annet som selges til barn uansett, men her må man vurdere selv hva man vil gjøre 🙂

Svare
Louise sier 12. juni 2023

Hei
Hvorfor er ikke Forever Living sin solkrem på lista?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 12. juni 2023

  Hei, jeg har ikke sett på den. Som nevnt i teksten er ikke listen fullstendig 🙂

  Svare
Malin sier 16. juni 2023

Hei. Super liste med solkremer, men hva med fete, fuktighetsgivende kremer til babyens kropp? Er et hav av utvalg, men ingrediensene er som så med mye kjemikalier og ikke-gode stoffer. Hjelp?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 16. juni 2023

  Hei Malin! Ja, det er mange som lurer på dette også. For medlemmene våre i Barnematfabrikken kommer vi til å lage en egen post om dette i løpet av juni. Er du medlem? 🙂

  Svare
   Malin sier 28. juni 2023

   Nei jeg er dessverre ikke medlem.

   Svare
Tereza sier 26. august 2023

Hei, er den fra Wooden Spoon uten parfyme? Jeg finner ikke info om det, takk 🙂

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 28. august 2023

  Hei Tereza! Send en mail til de som selger produktet, så kan de svare deg helt konkret – [email protected]/ karma.no 🙂

  Svare
Ole Marius sier 23. desember 2023

Kan legge til faktor 30 fra Bio Regena gir også hvit lag.. blir å finne nytt merke til neste reise..

Kan du anbefale en god aftersun / alovera? Har kjøpt aftersun fra Bio Regena men den føler jeg ikke funket særlig bra..

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 28. desember 2023

  Hei! Ja, veldig mange av faktorene med mineralsk filter blir hvite, nettopp fordi de har et filter som ikke trenger inn i huden men legger seg på utsiden. Bruker ren aloe vera gel fra helsekost som after sun 🙂

  Svare
Randi sier 17. mars 2024

Hei
Kan Seventy-one percent brukes på barn under 2år?

Svare
Tine Hinlo sier 4. april 2024

Hva med Derma kids spf 50? Trenger en som er god for allergi og sensitiv hud:)

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 5. april 2024

  Hei, jeg tror den har kjemisk solfilter, ikke fysisk slik vi selv ønsker?

  Svare
Thale sier 15. april 2024

Hei,

Vet dere om disse solkremene er med kjemisk eller fysisk filter? Og oppnår de ellers kriteriene deres?

Nilens Jord

Lille kanin

Avivir Aloe Vera

Harmoni kids

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 16. april 2024

  Kjenner dessverre ikke til disse på stående fot Thale, men skal se på de nå når vi oppdaterer solkremguiden 🙂

  Svare
Pernille sier 18. april 2024

Hva med Rudolph Care sin?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 22. april 2024

  Siste jeg sjekket hadde den kjemisk solfilter.

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.