Vi nordmenn spiser mye korn og brød, og derfor er vi så opptatt av at brødet skal være næringsrikt og lettfordøyelige. Det vi spiser mye av bør være god kvalitet, for det utgjør så stor del! I tillegg er det så nyttig for de minste å få mat som er enklere å fordøye, siden mye fortsatt er nytt for de, og mange har litt sensitiv mage. Mange tåler speltbrød bedre.
Spelt inneholder mindre av et ufordøyelig karbohydrate kalt fruktaner, enn for eksempel hvete. Dette gjør spelt lettere å fordøye og at man «tåler» mer av det før man eventuelt kan føle seg oppblåst.
I dette brødet har vi tilsatt litt rå eplecidereddik i oppskriften fordi det bidrar med levende bakterier og enzymer som kan gjøre brødet enda lettere å fordøye fordi nedbrytningsprosessen starter allerede under hevingen. Hvis du ikke har det kan du fint sløyfe det.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder
Gir 2 brød i former på ca 26 x 10 x 6,5 cm
Allergener: gluten
Ingredienser
- 600 g siktet speltmel
- 400 g sammalt speltmel
- 1 – 2 ts tørrgjær
- 1 kork eplecidereddik (vi anbefaler Helios sin rå eddik)
- 8 dl vann
Slik gjør du
Rør sammen alle ingrediensene, og fordel det i to brødformer. Når du hever rett i formen vil brødet få jevnere overflate og mindre skarpe kanter. La det stå over natten eller ca 8-12 timer til heving under lokk/pose eller beeswrap på kjøkkenbenken.
Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 50 minutter.
Tips: Tilsett gulrøtter og krydder for et spennende og smaksrikt brød. Grovrasp 3 gulrøtter og 1/2 ts kanel
Her finner du oppskrift på saftige rundstykker.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.