Langtidshevet speltbrød - passer fra 6 måneder

Langtidshevet speltbrød – passer fra 6 måneder

Vi nordmenn spiser mye korn og brød, og derfor er vi så opptatt av at brødet skal være næringsrikt og lettfordøyelige. Det vi spiser mye av bør være god kvalitet, for det utgjør så stor del! I tillegg er det så nyttig for de minste å få mat som er enklere å fordøye, siden mye fortsatt er nytt for de, og mange har litt sensitiv mage. Mange tåler speltbrød bedre.

Spelt inneholder mindre av et ufordøyelig karbohydrate kalt fruktaner, enn for eksempel hvete. Dette gjør spelt lettere å fordøye og at man «tåler» mer av det før man eventuelt kan føle seg oppblåst.

I dette brødet har vi tilsatt litt rå eplecidereddik i oppskriften fordi det bidrar med levende bakterier og enzymer som kan gjøre brødet enda lettere å fordøye fordi nedbrytningsprosessen starter allerede under hevingen. Hvis du ikke har det kan du fint sløyfe det.

 

Oppskrift

Passer fra 6 måneder

Gir 2 brød i former på ca 26 x 10 x 6,5 cm

Allergener: gluten

Ingredienser

  • 600 g siktet speltmel
  • 400 g sammalt speltmel
  • 1 – 2 ts tørrgjær
  • 1 kork eplecidereddik (vi anbefaler Helios sin rå eddik)
  • 8 dl vann

Slik gjør du

Rør sammen alle ingrediensene, og fordel det i to brødformer. Når du hever rett i formen vil brødet få jevnere overflate og mindre skarpe kanter. La det stå over natten eller ca 8-12 timer til heving under lokk/pose eller beeswrap på kjøkkenbenken.

Stek midt i ovnen på 180 grader i ca 50 minutter.

Tips: Tilsett gulrøtter og krydder for et spennende og smaksrikt brød. Grovrasp 3 gulrøtter og 1/2 ts kanel

Her finner du oppskrift på saftige rundstykker.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

27 kommentarer
Hjemmelaget barnemat på tur - 10 tips til hvordan du enkelt løser det. sier 3. juni 2017

[…] på enkelt speltbrød finner du her. Skjær opp i skiver å ha i fryseren, klar for […]

Svare
Surdeigsbrød av spelt med sesamfrø - BARE BRA BARNEMAT sier 18. juni 2017

[…] Sjekk ut flere brødoppskrifter her. […]

Svare
Victoeia sier 12. september 2017

Hvilkwn type eddik :)?

Svare
mariann.aas sier 8. oktober 2017

Hvorfor har man eddik i brødet? Hvilken funksjon har det? Blir det ikke veldig surt av det?

Svare
unni korsnes sier 9. oktober 2017

Har problemer me vanlig brødmat…oxo glutenfritt fra butikk…er surdeigsbrød som anbefalt uten gluten???

Svare
Rikke sier 7. januar 2018

Er dette brødet ok for en gutt på 8 mnd? 🙂

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 10. januar 2018

    Ja dette kan du gi 🙂

    Svare
Tacograteng - en sunnere utgave av fredagstacoen sier 12. januar 2018

[…] som passer fra 6 måneder Verdens enkleste surdeigsstarter – steg for steg Enkelt langtidshevet speltbrød Julekjeks som passer fra babyen din er 6 måneder Tacograteng – en […]

Svare
Grytebrød med kun 3 ingredienser - eltefritt og enkelt sier 19. februar 2018

[…] fra 6 måneder Hirsepinner med havre og banan som kan spises fra 6 måneder Enkelt langtidshevet speltbrød Julekjeks som passer fra babyen din er 6 måneder Grytebrød med kun 3 […]

Svare
Camilla sier 25. februar 2018

Skal deigen stå kaldt eller bare på kjøkkenbenken?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 25. februar 2018

    På kjøkkenbenken 🙂

    Svare
Sjokoladepålegg med crunch og en tarmstyrkende ingrediens sier 20. januar 2019

[…] Oppskrift på hjemmelaget brød finner du her. […]

Svare
Gunhild sier 5. mars 2019

Hei! Skal det stekes på varmluft eller over- og undervarme? 🙂

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 27. mars 2019

    Hei! Over og undervarme 🙂

    Svare
Koronavirus - Elefanten i rommet som ingen snakker om i koronatiden sier 18. august 2020

[…] og frø⁣ Bytt ut pommes frites med potet🥔⁣ Bytt ut kjøpebrød med hjemmelaget brød🍞⁣ Oppskrift på enkelt langtidshevet speltbrød finner du her. Bytt ut margarin med smør Bytt ut lettprodukter med fullfete varianter.⁣ ⁣ Til de minste:⁣ […]

Svare
Lydia sier 23. september 2021

Kan man bake dette brøde med surdeigsstarteren også?

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 8. januar 2022

    Ja, det kan man 🙂 Bruk ca 3 ss surdeigsstarter. Hilsen Thea BBB

    Svare
Susanne Haugen sier 20. februar 2022

Hei! Helt nydelig brød som går ned i alle mann her hjemme. Men et lite spørsmål må jeg få stille. Hvordan får du brødet til å se ut som på bildet? Da det ser ut som det er eltet, tilsatt mel og bakt uten form ved siden av et annet brød. Dør etter å vite hvordan du får det til å se sånn ut 🙂

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 21. februar 2022

    Hei Susanne! Vi er så glad for å høre at dette faller i smak, og jeg må si meg enig, jeg lager også veldig ofte dette brødet og mine ser heller ikke slik ut. Og det er fordi dette er et gammelt bilde som vi la inn midlertidig for å få ut oppskriften, og så ser jeg at vi har glemt å oppdatere det. Det skal vi gjøre asap, så tusen takk for at du gjorde oss oppmerksom på det. Ønsker deg en fin dag! Hilsen Thea BBB

    Svare
Marianne sier 5. februar 2023

Hva er rollen til eddiken i denne oppskriften?

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 8. februar 2023

    Hei Marianne! Godt spørsmål, og dette kan jeg presisere i oppskriften. Eddik kan hjelpe til å bryte ned stivelse og proteiner slik at det blir lettere å fordøye. Vi anbefaler å velge en rå, ufiltrert eddik slik som Helios sin som inneholder levende bakterier og enzymer som kan gjøre denne jobben. Hilsen Thea, BBB.

    Svare
benedicte sier 18. november 2023

Hei! Størrelse på formene? 🙂

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 21. november 2023

    Hei, formene jeg har brukt her er 26 x 10 x 6,5 cm 🙂

    Svare
Anne sier 5. mars 2024

Heving rett i formen virker genialt – men trengs det ikke etterheving?

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 6. mars 2024

    Vi dropper det for å spare tid i hverdagen – og siden man ikke gjør noe mer mer deigen her, blir det jo ikke noe skille på når man starter for- og etterheving 🙂

    Svare
Maria sier 21. april 2024

Hei 🙂 Hvilken temperatur skal det være på vannet?

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 22. april 2024

    Både kaldt og romtemperert fungerer, det skal bare ikke være for varmt, for da tar du livet av gjæren/surdeigskulturen.

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.