Enkelt langtidshevet speltbrød
Oppskriften gir 2 brød
Du trenger:
- 600 g siktet spelt
- 400 g sammalt spelt
- 2-3 ts tørrgjær
- 1 kork eddik
- 8 dl vann
Fremgangsmåte:
Rør sammen alle ingrediensene å la stå i 8-12 timer til heving under lokk/pose eller beeswrap
Ha deigen i 2 brødformer og etterhev i 1-2 timer
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 50 minutter
Tips: Tilsett gulrøtter og krydder for et spennende og smaksrikt brød. Grovrasp 3 gulrøtter og 1/2 ts kanel
Har du en surdeigsstarter kan du prøve deg på dette surdeigsbrødet av spelt med sesamfrø
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
