Foreldre - det er en viktig ting du må vite når du har barn

Forelder – det er en viktig ting du må vite når du har barn!

Jeg skriver sjelden når jeg er opprørt eller irritert, og jeg holder meg hvertfall unna hvis det er utenfor min kontroll. Jeg kjenner meg selv så godt at jeg blir litt dårligere på å ta de riktige valgene når jeg er opprørt. Men vet du hva…

Dette er viktig!

Når vi blir foreldre får vi et enormt stort ansvar, det tror jeg nok vi alle er enige om. Vi har ansvar for å gi barna våre omsorg og kjærlighet, trygghet i barndommen så de vokser opp til å bli sterke, selvsikre og uavhengige voksne. Vi har ansvar for å lære de hva som er riktig og hva som er galt, i ulike situasjoner. Det vi kanskje glemmer som foreldre er at vi ikke bare har et stort ansvar for barnet, men også et stort ansvar for oss selv. Vi må hele tiden jobbe med å bli en bedre utgave av den personen vi er i dag. For er det en ting alle foreldre må vite så er det at vi er viktige rollemodeller.

Små barn er som svamper

Vi foreldre kan ikke gjøre eller si den minste ting uten at barna får det med seg og er det noe jeg har funnet ut av så er det at barn har en ekstremt god hukommelse. Eller så er datteren min et geni. For hun husker hvor hun har fått den minste lille figuren fra, om det var fra mormor, morfar, bestefar, onkler og tanter eller katten til naboen. Hun husker hvor hun har lagt ting og hun husker ord som jeg ikke engang husker at jeg har sagt. Små barn er som svamper, de suger til seg alt og lærer ekstremt raskt, også det som vi helst ikke vil de skal ta lærdom av.

Var det riktig å slenge ut puppen i Norges største avis?

Etter jeg skrev innlegget om ammekommentarer på bloggen som ble postet i både VG Familieklubben, KK og Dagbladet har jeg lest altfor mange dømmende kommentarer, noe som bekrefter at det jeg gjorde var viktig. Det var helt riktig å slenge ut puppen i Norges største avis, jeg synes ikke pupp er så farlig heller jeg da, alle kom vi til denne jorda med pupper, helt nakne. Jeg kan allikevel forstå at ikke alle er enige.

Men om du leser originalinnlegget her forstår du kanskje at poenget mitt, i tillegg til puppen, også var at vi må dømme mindre og viser mer respekt. For hva viser vi barna våre når vi så raskt dømmer andre? Og hvem sitter egentlig på fasiten?

Foreldre - Det er en viktig ting du må vite når du har barn

Vi foreldre er rollemodeller

Hvis ikke vi voksne klarer å vise hverandre respekt hvordan kan vi da forvente at barna våre skal klare det?

Vi foreldre vil ha slutt på mobbing, men hvem lærer barn av? Er vi virkelig så trangsynte at vi ikke klarer å forstå at det er en sammenheng?

Vi kan alle skjerpe oss litt å bli en bedre utgave av oss selv. Når andre gjør noe galt, se alltid til deg selv først. Jeg jobber med å bli en bedre mamma for hver dag som går, og det oppfordrer jeg deg til å gjøre også.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.