Oreo kjeks fra Madeleine er hennes variant av Oreos og selv om de ikke smaker som fra butikken er de veldig gode. Oppskriften er hentet fra boken Madeleines bakeeventyr, en bakebok laget for å få barna inn på kjøkkenet. Gi barna mestring og trygghet på kjøkkenet så de lager mer hjemmelaget! Bla i boken her.
Oppskrift
Fra 2 år
Gir 10 stk
Allergener: melk, gluten, egg
Ingredienser
70 g smør (smeltet)
200 g siktet speltmel (du kan bruke hvetemel også)
1 egg
4 ss sukker
2 ts kakaopulver
Fyll:
1 boks naturell kremost

Sånn gjør du
Først setter du kjelen på kjøkkenvekten og måler opp 70 g smør.
Etter det setter du kjelen på komfyren på svak varme, rundt 3 hvis maks varme er 10.
Mens smøret smelter måler du opp melet og har det i bakebollen.
Så kakker du egget og har det i bollen sammen med melet, sukker og kakaopulver. Når smøret er smeltet tar du det i bakebollen og rører alt sammen.
Sett så på ovnen på 200 grader varmluft med over- og undervarme. Legg bakepapiret på stekebrettet, og bruk en skje til å forme kjeksene med, press dem også litt flate.
Etter at kjeksene er ferdig stekt, skal de legges dobbelt, så pass på at du har et partall når du er ferdig. Det betyr at det er 6 eller 8 kjeks du steker (ikke 5 eller 7).
Sett alarm på 10 minutter, og når den ringer, tar du ut kjeksen. Husk grytekluter, og skru av ovnen. Når de har ligget på benken og kjølt seg ned, smører du kremost på en kjeks og setter en annen kjeks på toppen så du får et hvitt lag mellom.

Nettbutikken vår finner du her
Få daglig inspirasjon fra Bare Bra Barnemat på Instagram.
NYHET! Madeleines bakeeventyr
En bok laget av barn for barn. La barna prøve seg på kjøkkenet, det gir mestring, matglede, råvarekunnskap og skjermfri!
KUN NÅ: Gratis e-bok bursdag og gratis frakt