Råkake med jordbær fra Bare Bra Barnemat
Råkake med jordbær - en næringsrik kake til hele familien

Råkake med jordbær fra Bare Bra Barnemat

Denne råkaken med jordbær er helt nydelig og manges favoritt. Her gir du barnet ditt mange viktige byggeklosser samtidig som du serverer en kake, bedre blir det ikke eller hva? Kaken kan gis fra 2 år, men om du bruker kun jordbær for søtning og ikke tilsetter sirup kan denne gis til barn under 1 år også.

Oppskrift

Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)

Gir 1 kake med formstørrelse ca 20 cm

Allergener: nøtter

Ingredienser bunn

180 g mandler
40 g kokosmasse
7 store medjool dadler uten stein
Saften av 1/4 økologisk sitron (les mer her om hvorfor vi anbefaler økologiske sitrusfrukter)
1 ts ekte vaniljepulver
1/4 ts salt
1 stor ss kaldpresset kokosolje

Ingredienser topping

300 gram frosne jordbær
3 dl rå cashewnøtter (lagt i vann i 2 timer)
1,5 dl helfet kokosmelk
0,5 dl kokosolje
Saften av 1/4 sitron
2 ss lønnesirup
1/2 ts ekte vaniljepulver
1/4 ts salt
1 ss kakaosmør

 

Råkake med jordbær - en næringsrik kake til hele familien

Sånn gjør du for å lage bunnen

Ha nøtter og kokosmasse i en kjøkkenmaskin, kjør til det fortsatt er crunchy konsistens.

Ha i dadlene, en etter en, husk å ta ut steinen. Tilsett de andre ingrediensene; sitronsaft, vaniljepulver, salt og kokosolje. Bland godt sammen, finn frem en kakeform og bruk en slikkepott til å presse ned så bunnen blir jevn og kompakt.

Sett i fryseren mens du lager fyllet.

Sånn gjør du for å lage fyllet

Husk å koke bærene i 1 minutt og la de avkjøle seg, hvis du bruker frosne utenlandske bær (de fleste i matbutikken er av denne typen). Dette er en generell anbefaling fra Matportalen for å redusere risikoen for smitte med Norovirus og hepatitt A. 

Ha cashewnøtter, kokosmelk, kokosolje, sitronsaft, lønnesirup, vaniljepulver, salt og smeltet kakaosmør i en blender eller kjøkkenmaskin. Kjør til konsistensen er tykk og glatt, hell så av ca halvparten i en bolle. Ha litt av jordbærene i blenderen sammen med resten og bland godt. Hvis du ikke vil lage mønster sånn som jeg har gjort har du bare i all jordbærene nå. Hvis ikke kan du finmose jordbærene for seg selv og spare 2-3 spiseskjeer.

Ta opp bunnen fra fryseren og ha i den rosa blandingen fra blenderen. Topp med de siste spiseskjeene (om du har lagt av) og lag mønster med en gaffel.

Oppbevares i fryser.

 

Her finner du oppskrift på næringsrike brownies.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Kilder

https://www.matportalen.no/matvaregrupper/tema/gronnsaker_frukt_og_bar/skyll_eller_kok_frukt_baer_og_gronnsaker

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

8 kommentarer
Line sier 13. mai 2021

Hei! Denne kaken ser kjempegod ut, og har lyst å lage den til barnebursdag 🙂

Hvilken kokosmasse, kokosolje, kakaosmør og kokosmelk bruker du i denne kaken?
Legg gjerne ved bilder av ingrediensene 🙂

Mvh Line

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 15. mai 2021

  Hei, så hyggelig, den er virkelig kjmepe god. Her har vi kjøpt kokosmasse fra manna (økologisk) og råkaka fra supernature. De har begge deler i helsekost:)

  Svare
Marthe sier 6. oktober 2021

Hei! Siden det er nøtter i den så antar jeg at den har begrenset holdbarhet i fryseren. Har du noe kjennskap til hvor lenge den holder? 🙂

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 8. januar 2022

  Hei! Enig med deg, og en som en tommelfingerregel vil jeg si 3 – 4 mnd. Hilsen Thea BBB

  Svare
Martine sier 21. januar 2022

Hei, man må vel koke de frosne jordbærene før man bruker dem i kaken?

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 26. januar 2022

  Hei Martine! Ja, hvis man bruker importerte frosne jordbær. Anbefalingen sier at man må koke importerte frosne bær i 1 minutt før man spiser de. Hilsen Thea BBB

  Svare
Mira sier 16. juli 2022

Hei.
Tenker å lage den som bursdagskake til 1 åring 🙂 hvor lenge før servering må den tas ut av frysen? 🙂 også det er sikkert ikke lov å fryse rester en gang til? Hvor lenge evt kan den stå i kjøleskapet etter den er tar ut av frysen? 🙂 takk ❤️🌸

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 1. august 2022

  Hei! Beklager litt sent svar på denne Mira. Det er lurt å ta den ut 20 – 30 min før servering så den blir litt mykere, og enklere å skjære i og spise. I kjøleskap vil den nok holde seg en dag eller to. Hipp hurra for 1 åringen din med ønske om en fin feiring! Hilsen Thea BBB

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.