Banankake til 17. mai
banankake til 17 mai

Banankake til 17. mai? Her får du oppskriften som passer for hele familien

Lurer du på hva du skal lage til 17. mai? Her er 17. mai kaken hele familien kan spise. Det er rett og slett en superenkel banankake som passer ekstra godt til de minste.

Oppskrift

Kan gis fra 10 måneder

Allergener: melk, egg, gluten

Gir 1 kake

Ingredienser kaken

  • 3 store eller 4 små godt modne bananer
  • 100 gram smeltet smør
  • 1/2 dl kokosmelk eller kremfløte
  • 3 egg
  • 4 dl speltmel (eller annen type mel du vil bruke)
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts ekte vanilje (kan sløyfes)

Ingredienser pynt

  • 1 boks kremfløte eller kokosmelk. Hvis du bruker kokosmelk er viktig å kjøpe den hermetiserte kokosmelka og kun bruke den faste delen når den har fått stå i kjøleskapet litt.
  • 1 kurv jordbær
  • blåbær

Sånn gjør du

Mos bananene godt med en gaffel og bland inn eggene. Smelt smøret på svakeste varme og bland det sammen med bananene og fløten. Så tilsetter du speltmel, bakepulver og vanilje og røres sammen til en jevn røre. Smak på røra før du heller den i en smurt kakeform. Det kan hende de voksne trenger en søtere kake og da kan du tilsette flere bananer eller annen søtning du måtte ønske. Bruk en rund kakeform og stek på 175 grader i ca 50 minutter midt i ovnen.

Hvis du vil ha denne søtere kan du bruke 2 bananer og 3 ss honning. Husk at barn under 1 år ikke må få honning, og at anbefalingen sier at man bør vente til de er 2 år fordi det er veldig søtt.

 

Banankake til 17. mai? Her er oppskriften som passer for hele familien

Hvis du vil kan du dele kaka i to så du får to like kakebunner. Pisk krem av kremfløte eller kokosmelk og tilsett søtning om du vil. Legg kremlaget mellom de 2 kakebunnene.

Men du kan jo også bare lage favorittkaka og pynte med det norske flagget og vips så har du 17. mai kaka klar.

Prøv ut disse sjokolademuffinsene og pimp de opp som vi har gjort under til 17.mai feiringen.

Banankake til 17.mai? Her får du oppskriften som passer for hele familien

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.