En tanke som har streifet meg flere ganger i det siste
En tanke som har streifet meg flere ganger i det siste nå når jeg er gravid

En tanke som har streifet meg flere ganger i det siste nå når jeg er gravid

En tanke som har streifet meg flere ganger i det siste💭

Vi bruker (meg selv inkludert) mye tid på å passe på at barnerommet er klart, at vi har alt utstyret vi trenger til babyen, vogn, bæretøy, bleier, klær, you name it – at alt vi tenker vi trenger når babyen kommer er på plass🤱

Så mange spørsmål

Det jeg opplever er at det er så mange spørsmål i gravidgrupper på Facebook om hva babyen trenger, hva som bør være med i fødebagen, hvor får jeg kjøpt pysj med åpning, hvilke toalettsaker bør jeg ha med, tips til beste vognpose, smokker, vaskekluter, bleier – og det er ikke noe galt med noen av disse spørsmålene – overhodet.

Hvor er spørsmålene om den mentale forberedelsen

Men det jeg lurer på er, hvor er spørsmålene vi gravide har om tiden før fødsel som i den mentale forberedelsen? Joda, det er noe av det også men min opplevelse er at det er veldig lite.. Når jeg fødte datteren min for 5 år siden var dette det som gikk igjen på helsestasjonen på kontrollene👇🏼

  • «uke x nå kan vi se på denne modellen, så stor er babyen din nå» 🩺 «alt er bra med babyen, hjertelyden er kjempefin og det er blodtrykket ditt også»
  • «alkohol må du ikke finne på å drikke for det kan skade babyen»
  • «du må ikke røyke eller snuse i svangerskapet»
  • «det er lurt å spise variert og sunt, det er bra for barnet»

«Har du noen spørsmål?»

Så husker jeg at jeg alltid ble spurt når jeg skulle gå, «har du noen spørsmål»? «eh, spørsmål, nei, jeg har ikke det?» jeg ante jo ikke hva jeg var på vei inn i og i hverfall ikke hva jeg lurte på. Jeg hadde ingen spørsmål, eller?🤔

Fødselforberedende kurs

Nå sitter jeg her 2 uker til termin og har tatt det fødselsforberedende kurset til Line fra positivfødsel og lurer på hvorfor i all verden alle gravide ikke får tilbud om tilsvarende🤯 Jeg VET at hadde jeg hatt dette med førstefødte hadde jeg sittet igjen med en annen fødselsopplevelse og fødselen hadde nok mest sannsynlig hatt et annet utfall.

I dag sa jordmora noe jeg ikke kommer til å glemme

I dag sa jordmora noe som jeg ikke kommer til å glemme når vi snakket om hvordan jeg ønsker å stille forberedt til fødsel. Hun fikk meg til å forstå at jeg må være enda klarere på hva jeg ønsker og minnet meg på at det er jeg som kan dette, det er MIN fødsel.
«Hvis ikke du tar kontrollen gjør de det»
..og det var jo akkurat dette som skjedde sist, med inngrep som jeg i dag hadde stilt spørsmålstegn ved, ble bare gjort som den største selvfølge.

 

En tanke som har streifet meg flere ganger i det siste nå når jeg er gravid
Foto: Fotograf Betine Elizabeth

Forberedelse og kunnskap kan bety så mye for hvordan fødselsopplevelsen blir

Jeg ble snakket til som om jeg ikke hadde et valg i så mange tilfeller, jeg var ikke tydelig nok og det vet jeg at jeg ikke kommer til å tillate igjen. Nå stiller jeg sterkere, fordi jeg har mer kunnskap❤️   Takk til Line for et fantastisk kurs, takk til jordmora på helsestasjonen og takk til den fantastiske jordmora jeg går til ved siden av for støtte, råd og tips og ikke minst låne av fødselsforberedende bøker jeg sikkert burde lest for 6 måneder siden. Jeg er klar😎🤰🏼

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.