«Hvem vil være med å lage monsterfingre?» Barna sperrer opp øynene og svare «jeeeg!». Gjør du matlagingen gøy, vil du se at det blir enklere å få med barna. Ikke minst er det større sannsynlighet for at de spiser det du lager når de er med å hjelper til. Dette er den perfekte helgefrokosten: grønne arme riddere fra boken vår «Småspiste barn».
Fra 1 år
Gir 2 porsjoner
Allergener: gluten, egg, melk
4 skiver ønsket brød
1 egg
1 stor neve frisk spinat
1/2 dl valgfri melk
1/4 ts ekte ceylon kanel
172 ekte vaniljepulver
Salt etter smak
Tilsett 2 ss lønnesirup dersom du ønsker det søtere og barna er over 2 år. Les mer om hvorfor du skal vente til 2 år her.
Sett ovnen på 190 grader og klargjør et stekebrett med bakepapir. Gjør klar 4 brødskiver, og bland sammen egg, melk, krydder og eventuelt lønnesirup i en blender til den er helt jevn. Hell så blandingen over i en dyp tallerken eller flat skål.
Dypp brødbitene i den grønne blandingen og la brødet trekke ordentlig gjennom. La det dryppe lett av før du legger det på et stekebrett.
Stek midt i ovnen i 15 – 20 minutter, og snu brødskivene ca midtveis i steketiden for å sikre at begge sider blir like godt stekt.
Disse kan fryses og varmes opp igjen ved at du rister den forsiktig.
Skjær de gjerne i staver og server som grønne monsterfingre!
Oppskriften er fra boken vår» Småspiste barn» som ble en bestselger da den kom ut. Den er skrevet sammen med dyktige Kasia som er småbarnsmamma, har en mastergrad i ernæring og er ekspert på småspiste og kresne barn. Du finner boken her.
Nettbutikken vår finner du her, og her kan du få daglig inspirasjon fra Bare Bra Barnemat på Instagram.
Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!