Hvor mye søtsaker og godis skal du gi til de minste i jula?

Hvor mye søtsaker og godis skal du gi til de minste i jula?

Julen er her, og julemat og julesnop er faste tradisjoner for de fleste.

En utfordring mange av foreldrene som følger oss møter på, er matpress fra familien rundt seg. Spesielt møter man på dette i høytider, og julen er ikke noe unntak.

Vi får bekymrede meldinger fra mammaer som har babyer på 6 måneder, hvor besteforeldre så gjerne vil servere riskrem til dessert. «De små må jo få kose seg litt, må vite».

Eller hva med en liten pepperkake eller krumkake til minsten. Det kan da ikke skade.

Sukker til barn

Matvarer med sukker anbefales ikke til barn under ett år, ei heller retter med melk til de under ti måneder. Vi anbefaler å vente så lenge du kan med matvarer som inneholder mye sukker.

Vil du lage sunnere julegodt kan du laste ned gratis julehefte her.

Det kan være greit å vite hvordan man skal takle presset fra de rundt deg, når du har tatt et bevisst valg om å gi barnet ditt bra og næringsrik mat.

Det er ikke nødvendigvis sånn at familien rundt deg har den samme kunnskapen som deg, eller klarer å se saken fra ditt synspunkt.

Snakk sammen og finn ut hvordan dere vil møte familie, venner og slekninger som så gjerne vil gi godteri og søtsaker til de minste. Her er våre tips

  • Ta med noe som du har bakt selv som besteforeldre kan gi
  • Kjøp med sunnere økologisk kake uten tilsetningsstoffer – Bare Bra Barnematkake finner du i nettbutikken her
  • Bestem deg for hvordan du ønsker å løse det i forkant og stol på deg selv, det er du som har kunnskapen

Ønsker du mer inspirasjon til sunnere julemat og julesnop, finner du noen oppskrifter her:

Sunnere julegrøt som metter

Medisterkaker

Julekjeks

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på instagram her.

 
Klem fra Maja og Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.