Blåbærmuffins med vanilje og havre som kan gis fra 6 måneder
Blåbærmuffins med vanilje og havre som kan gis fra 6 måneder

Blåbærmuffins med vanilje og havre som kan gis fra 6 måneder

Blåbærmuffins som kan spises hver uke, året rundt. Ingrediensene passer godt fra babyen din er 6 måneder, men dersom babyen din ikke er klar for konsistensen eller du akkurat har startet med smaksprøver, kan du laste ned babymatguiden her.

Blåbær er supermat

Blåbær er supermat som inneholder masse antocyaniner som kan redusere betennelse ved å nøytralisere fri radikaler. Frie radikaler dannes naturlig i kroppen og blir det for mange kan de skade oss og gjøre oss syke.

Gir du barnet ditt og resten av familien grønnsaker og bær i alle regnbuens farger, får kroppen nok vitaminer og antioksidanter til å bekjempe de frie radikalene og står bedre rustet til å unngå sykdom.

Blåbærmuffins med vanilje

Kan gis fra 6 måneder. Oppskriften gir ca 10 muffins.

100 gram blåbær

1 moden banan

2 egg

1 dl kokosmelk

1 ss vaniljeekstrakt (kan droppes)

1 teskje vaniljepulver

5 dl havregryn

1 ts bakepulver

Blåbærmuffins med vanilje og havre som kan gis fra 6 måneder

Sånn gjør du

Skrell en moden banan og finmos med en gaffel i en bolle. Ha i 2 egg, kokosmelk og vaniljeekstrakt og visp sammen med gaffelen.

Bland inn havregryn, vaniljepulver, bakepulver og blåbær.

Ha i muffinsformer, gjerne av silikon. Stek midt i ovnen på 180 grader varmluft i 25-30 minutter. Avkjøl muffinsene på rist.

Ser du etter flere muffinsoppskrifter? Her finner du oppskriften på supergode avokadomuffins

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

12 kommentarer
Siv sier 31. august 2018

Disse så gode ut! Jeg har en sønn som er allergisk mot egg. Jeg har forsøkt å bake med linfrø, chiafrø eller banan som erstatning, og det funker greit for pannekaker og ting som ikke skal heve, men alt annet syns jeg blir veldig kompakt. Har dere noen tips eller erfaringer som kan hjelpe?? Hilsen Siv

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 7. september 2018

  Heisann! Ja det kan jeg skjønne. Har du prøvd å kompensere med litt mer bakepulver når du bruker banan? Du kan også bruke annen søtning, bananen gjør ofte at det blir litt tungt 🙂

  Svare
nordhavn87 sier 6. september 2018

Bør man gi frosne blåbær ett oppkok først?

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 7. september 2018

  Hei! Ja om de er utenlandske frosne er det det som anbefales 🙂

  Svare
Mali sier 14. september 2018

Kan man bytte ut kokosmelka med annen væske, f.eks. havremelk?

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 16. september 2018

  Du kan prøve, men jeg har ikke testet 🙂 Kan være du må bruke litt mindre siden den er tynnere. Gi gjerne beskjed om du prøver da 😀

  Svare
Silje sier 2. februar 2019

Hei, jeg har en sønn på 8 mnd. Jeg er litt nervøs for å gi han nye ting, da jeg er litt nervøs for å sette i halsen. Han spiser fint brødskive delt i 4 selv, og middag med litt konsistens. Han burde vel klare å spise disse trygt? Kan jeg eventuelt bytte ut havregryn med havremel?

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 26. februar 2019

  Ja det kan du absolutt 🙂 Bare følg godt med når du gir, det blir litt som å spise brød ja 😀

  Svare
Viktoria sier 14. februar 2019

Hei!

Er det riktig at det skal være havregryn og ikke havremel?

Har lagd de, og de ble veldig kompakte.

-Viktoria

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 26. februar 2019

  De kan også lages med havremel da blir de nok ikke like kompakte 😀

  Svare
Hafsah sier 8. april 2019

Hei, jeg lurer på om muffinsene og vaflene som dere har oppskrifter på kan fryses? Hva er fremgangsmåten på å tine dem før de går i matpakken? Bør de varmes opp eller bare ligge i kjøleskapet fra kvelden før f.eks? Hvor lenge kan de eventuelt fryses?
Hilsen, Hafsah.

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 27. april 2019

  Alt kan fryses, du kan ta de opp og putte de frosne i matboken så tiner de der, det pleier jeg å gjøre og synes det fungerer bra 🙂 DU kan også legge de i kjøleskap dagen før.

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.