Blåbærmuffins med vanilje og banan som kan gis fra 6 måneder
Blåbærmuffins med vanilje og havre som kan gis fra 6 måneder

Blåbærmuffins med vanilje – kan gis fra 6 måneder

Blåbærmuffins som kan spises hver uke, året rundt. Ingrediensene passer godt fra babyen din er 6 måneder, men dersom babyen din ikke er klar for konsistensen eller du akkurat har startet med smaksprøver, kan du laste ned babymatguiden her og starte med noe derfra.

Blåbær er supermat som inneholder masse antioksidanter. Disse er viktige for immunforsvaret og bidrar til å holde oss friske. I juli og august er det mulig å høste norske blåbær selv i skogen, så ta med deg et spann og fyll opp frysern!

 

Oppskrift

Fra 6 måneder

Gir ca 9 muffins

Allergener: gluten, egg

Ingredienser

1 moden banan

1 dl helfet kokosmelk (ha i en ekstra dl med kokosmelk hvis du syntes røren blir for tykk)

2 egg

1 ts vaniljepulver

5 dl fint speltmel

1 ts bakepulver

50 gram blåbær (her har vi brukte norske frosne blåbær)

Blåbærmuffins med vanilje og havre som kan gis fra 6 måneder

Sånn gjør du

Skrell en moden banan og finmos med en gaffel i en bolle. Ha i 2 egg, kokosmelk og visp sammen med gaffelen.

Bland inn mel, vaniljepulver, bakepulver og blåbær.

Ha i muffinsformer, gjerne av silikon. Stek midt i ovnen på 180 grader varmluft i 25-30 minutter. Avkjøl muffinsene på rist.

PS: hvis du vil lage disse muffinsene grovere kan du bruke havremel isteden – kjør eventuelt havregryn til mel i en kjøkkenmaskin eller blender. 

 

Ser du etter flere muffinsoppskrifter? Her finner du oppskriften på supergode avokadomuffins.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

17 kommentarer
Siv sier 31. august 2018

Disse så gode ut! Jeg har en sønn som er allergisk mot egg. Jeg har forsøkt å bake med linfrø, chiafrø eller banan som erstatning, og det funker greit for pannekaker og ting som ikke skal heve, men alt annet syns jeg blir veldig kompakt. Har dere noen tips eller erfaringer som kan hjelpe?? Hilsen Siv

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 7. september 2018

  Heisann! Ja det kan jeg skjønne. Har du prøvd å kompensere med litt mer bakepulver når du bruker banan? Du kan også bruke annen søtning, bananen gjør ofte at det blir litt tungt 🙂

  Svare
nordhavn87 sier 6. september 2018

Bør man gi frosne blåbær ett oppkok først?

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 7. september 2018

  Hei! Ja om de er utenlandske frosne er det det som anbefales 🙂

  Svare
Mali sier 14. september 2018

Kan man bytte ut kokosmelka med annen væske, f.eks. havremelk?

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 16. september 2018

  Du kan prøve, men jeg har ikke testet 🙂 Kan være du må bruke litt mindre siden den er tynnere. Gi gjerne beskjed om du prøver da 😀

  Svare
Silje sier 2. februar 2019

Hei, jeg har en sønn på 8 mnd. Jeg er litt nervøs for å gi han nye ting, da jeg er litt nervøs for å sette i halsen. Han spiser fint brødskive delt i 4 selv, og middag med litt konsistens. Han burde vel klare å spise disse trygt? Kan jeg eventuelt bytte ut havregryn med havremel?

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 26. februar 2019

  Ja det kan du absolutt 🙂 Bare følg godt med når du gir, det blir litt som å spise brød ja 😀

  Svare
Viktoria sier 14. februar 2019

Hei!

Er det riktig at det skal være havregryn og ikke havremel?

Har lagd de, og de ble veldig kompakte.

-Viktoria

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 26. februar 2019

  De kan også lages med havremel da blir de nok ikke like kompakte 😀

  Svare
Hafsah sier 8. april 2019

Hei, jeg lurer på om muffinsene og vaflene som dere har oppskrifter på kan fryses? Hva er fremgangsmåten på å tine dem før de går i matpakken? Bør de varmes opp eller bare ligge i kjøleskapet fra kvelden før f.eks? Hvor lenge kan de eventuelt fryses?
Hilsen, Hafsah.

Svare
  Stine Pedersen Svarthe sier 27. april 2019

  Alt kan fryses, du kan ta de opp og putte de frosne i matboken så tiner de der, det pleier jeg å gjøre og synes det fungerer bra 🙂 DU kan også legge de i kjøleskap dagen før.

  Svare
Henriette sier 8. februar 2023

De er kjempegode! Men anbefaler å redusere mengden med havremel dersom man bruker dette, ellers blir de veldig kompakte.

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 8. februar 2023

  Hei! TAkk for tilbakemeldingen din 😀 Ja, de blir ganske så kompakte med mel med mye fiber. Hvis man vil ha de luftigere er det lurt å bruke mer siktet mel. Ha en fin dag!

  Svare
Stine sier 4. februar 2024

Mengden speltmel her virker å være for dobbel oppskrift. Jeg tok to bananer og 2 dl kokosmelk og 5 dl mel, da ble røren slik muffinsrøre skal være.

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 5. februar 2024

  Hei Stine, denne oppskriften har vi hatt lenge, men jeg skal teste igjen og se om den trenger justeringer. Tusen takk for tilbakemeldingen din 🙂

  Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 8. februar 2024

  Hei! Det fungerer slik den står, men røren blir ganske seig og tykk ja. Hadde selv i en dl ekstra kokosmelk idag, så har lagt til det som et tips i oppskriften nå 🙂

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.