Til deg som føler deg annerledes fordi du gir bra mat

Til deg som føler deg annerledes…

Til deg som føler deg annerledes. 

Til deg som føler deg alene. Til deg som føler på presset…

Når du takker nei til kake, når du velger bort det glasset med vin,  når du spiser næringsrik mat selv om det er helg. Når du velger sunn mat til deg selv og barna dine.

“Kan du ikke bare spise vanlig mat”

“Det er ikke farlig å gi en is, det er jo bare hos bestemor og bestefar”

“Du trenger ikke være så streng, la barna få kose seg litt”

Du blir satt i bås, du får kommentarer…

Det du gjør blir fremmedgjort og sett på som sært. Du blir satt i “hysterisk” boksen.  Samtidig føler du at andre ikke forstår deg.  Det er frusterende. Du har tatt et valg for deg selv og dine, og kanskje det også bare er du som vet hvorfor. 

Kanskje du har følt sykdom på kroppen, eller sett noen i familien bli syke. Kanskje du har studert ernæring eller lest deg opp på hvor viktig og avgjørende maten vi spiser kan være for oss. Kanskje har du har vært så heldig at du har vokst opp på næringsrik mat og valgene dine er basert på valgene til dine egne foreldre. At valgene dine rett og slett baserer seg på gode vaner.

Kunnskap og erfaringer gjør at du har tatt et valg

Du har mest sannsynlig tatt et valg basert på egen kunnskap eller erfaringer. Du har tatt et valg som du ikke trenger å rettferdiggjøre for noen. Men dine valg gjør også at noen andre får kjenne på sin dårlige samvittighet. Men andres dårlige samvittighet handler ikke om deg, det handler om dem. Selv om du er den som får lide.

Vi vet at et bevisst forhold til mat er sunt

Det kan forebygge sykdom. Det kan gjøre at vi og resten av familien vår får bedre livskvalitet de årene vi lever, og det kan også gjøre at vi får flere år på denne kloden.

Så til deg som føler deg annerledes og alene med valgene du tar. Det krever mot og ikke følge strømmen, men du skal også vite at endring ofte ikke kommer uten motstand.

Endring starter med deg og meg, det starter med enkeltpersoner.

Du går ut av boksen og det krever mot. Du er modig <3 og vi heier på deg!

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis i innboksen din!