Pinneis kan spises hver dag, bare de er basert på næringsrike råvarer som fyller de små kroppene med nyttige byggeklosser. Vi har lagt ut oppskrift på både frokostis og mangois, og her skal du få enda en næringsrik isoppskrift laget med havregryn: en grøtis!
Passer fra 10 måneder
Gir 6 – 8 stk
Allergener: evt melk
5 dl valgfri melk
2 store dadler uten stein eller 1 moden banan
2 dl havregryn
2 never økologiske rosiner (les mer her om hvorfor vi anbefaler økologiske rosiner)
1 ts ceylon kanel
Varm melken i en kjele sammen med dadler. Når melken er lunken kjører du litt av melken med dadlene i en kjøkkenmaskin som du vet klarer å lage en jevn masse. Ha blandingen tilbake i kjelen sammen med resten av melken. kok opp og tilsett havregryn, rosiner og ceylonkanel. La koke i ca 5 minutter. Avkjøl før du heller grøten i ispinneformer.
I tillegg til å lage pinneis kan du servere litt som grøt.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.
Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.