Her får du oppskrift på en superenkel bananis som du kan lage til 17. mai eller bursdagsfeiringer. Ta med barna dine på å lage is, eller la de største barna få prøve seg frem selv.
Til de aller minste barna er frukt på pinne en genial «is» som ikke renner og ikke inneholder tilsatt sukker.
Passer fra 6 måneder (uten sjokolade)
Gir 8 små bananis
Allergener: peanøtt
4 modne bananer
Peanøttsmør (kan sløyfes)
100 g mørk sjokolade
Ispinner
Skrell bananene og del de i to eller fire så du får like store biter. Til de minste barna holder det gjerne mer enn nok med en fjerdedel da isen blir ganske mektig med både nøttesmør og sjokolade.
Stikk ispinnene inn i hver bananbit. Smør et jevnt lag med peanøttsmør på hver banan. Hvis peanøttsmøret er litt seigt kan det hjelpe å sette det litt i et varmt vannbad eller blande inn litt smeltet kokosolje.
Dekk en stekeplate med bakepapir og legg bananisen på den. Sett dette i frysern mens du smelter sjokoladen.
Kok opp vann, knekk opp sjokoladen og smelt den i vannbad. Det raskeste er å ha sjokoladen i en metallbolle (som leder varme godt) og sette denne oppå en litt mindre kjele med kokende vann. Kopp opp vannet, skru ned varmen og sett bollen oppå.
Når sjokoladen er helt smeltet tar du ut bananen og dekker disse med et lag sjokolade på utsiden. Du kan enten ringle sjokoladen over, dyppe bitene i sjokolade eller holde pinnene opp ned over bolle og spa sjokolade over med en skje.
Legg de tilbake på stekebrettet og oppbevar de i frysern i minimum 1 time. Ta de ut 10 – 20 min før de skal spises.
Vil du ha flere enkle og sunne isoppskrifter? Her finner du boken vår «Bare Bra Barnemat – Is & Smoothie».
Nettbutikken vår finner du her.
Få daglig inspirasjon fra Bare Bra Barnemat på Instagram her.
Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!