Dette bananbrødet kan du lage med eller uten fyll. Uten fyll kan du servere det fra 6 måneder, men hvis du fyller med valnøtter, rosiner og sjokolade må du tilpasse det til barnets alder. Barn kan spise rosiner fra 1 år, sjokolade fra 2 år og hele nøtter fra 3 år. Hvis du hakker eller maler nøttene kan de serveres tidligere.
Hvis du har brune bananer som trengs å brukes opp er det helt genialt å bruke det i et bananbrød.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder uten fyll, med rosiner fra 1 år, med sjokolade fra 2 år og hele nøtter fra 3 år
Gir 1 brød
Allergener: egg, gluten, melk, nøtter
Ingredienser
2 modne bananer
2 egg
50 gram usaltet smør
1 ½ dl siktet speltmel
1 ½ dl havregryn
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
¼ ts ceylon kanel
¼ ts kardemomme
Gresskarkjerner
Valgfritt fyll
2 dl valnøtter (tilpass konsistensen til barnets alder)
1 neve økologiske rosiner (fra 1 år) (les mer her om hvorfor vi anbefaler økologiske rosiner)
40 gram mørk sjokolade (fra 2 år)
Slik gjør du
Sett ovnen på 175 grader varmluft. Finn frem en bolle. Ha 2 godt modne bananer i bollen og mos med en gaffel til bananene er finmost og bløte. Pisk inn eggene med gaffelen. Smelt smøret i en kjele på svak varme.
Bland inn speltmel, havregryn, bakepulver og krydder. Bland så inn smeltet romtemperert smør.
Tilsett så fyll hvis du ønsker: grovhakk valnøtter og mørk sjokolade og bland inn sammen med 1 god neve rosiner.
Smør en form og ha blandingen i, topp bananbrødet med litt gresskarkjerner.
Stekes midt i ovnen på varmluft 175 grader i 30-40 minutter. Stikk en pinne i bananbrødet for å sjekke om det er ferdigstekt.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.