Bananbrød - kan gis fra 6 måneder
Bananbrød med valnøtter og rosiner fra 6 måneder

Bananbrød – kan gis fra 6 måneder

Dette bananbrødet kan du lage med eller uten fyll. Uten fyll kan du servere det fra 6 måneder, men hvis du fyller med valnøtter, rosiner og sjokolade må du tilpasse det til barnets alder. Barn kan spise rosiner fra 1 år, sjokolade fra 2 år og hele nøtter fra 3 år. Hvis du hakker eller maler nøttene kan de serveres tidligere.

Hvis du har brune bananer som trengs å brukes opp er det helt genialt å bruke det i et bananbrød.

Oppskrift

Passer fra 6 måneder uten fyll, med rosiner fra 1 år, med sjokolade fra 2 år og hele nøtter fra 3 år

Gir 1 brød

Allergener: egg, gluten, melk, nøtter

Ingredienser

2 modne bananer

2 egg

50 gram usaltet smør

1 ½ dl siktet speltmel

1 ½ dl havregryn

1 ts bakepulver

1 ts vaniljepulver

¼ ts ceylon kanel

¼ ts kardemomme

Gresskarkjerner

Valgfritt fyll 

2 dl valnøtter (tilpass konsistensen til barnets alder)

1 neve økologiske rosiner (fra 1 år) (les mer her om hvorfor vi anbefaler økologiske rosiner)

40 gram mørk sjokolade (fra 2 år)

Bananbrød med valnøtter og rosiner fra 6 måneder

Slik gjør du

Sett ovnen på 175 grader varmluft. Finn frem en bolle. Ha 2 godt modne bananer i bollen og mos med en gaffel til bananene er finmost og bløte. Pisk inn eggene med gaffelen. Smelt smøret i en kjele på svak varme.

Bland inn speltmel, havregryn, bakepulver og krydder. Bland så inn smeltet romtemperert smør.

Tilsett så fyll hvis du ønsker: grovhakk valnøtter og mørk sjokolade og bland inn sammen med 1 god neve rosiner.

Smør en form og ha blandingen i, topp bananbrødet med litt gresskarkjerner.

Stekes midt i ovnen på varmluft 175 grader i 30-40 minutter. Stikk en pinne i bananbrødet for å sjekke om det er ferdigstekt.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

13 kommentarer
Therese sier 3. august 2018

Har prøvd denne oppskriften på sønnen min på 10 mnd. Han liker den veldig godt, men får veldig løs mage av den. Normalt sett har det sjeldent og går på do regelmessig. Kan du anbefale en kombinasjon av ingrediensene som kan være bedre for han? 🙂

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 8. august 2018

    Heisann! Litt vanskelig ettersom jeg ikke vet hva han reagerer på. Har du prøvd matvarene hver for seg?

    Svare
Anne Marthe sier 9. august 2018

Hei, korleis er det å fryse dette brødet? Går det greit å fryse havrelappane og bananlappane?

Svare
Siri sier 22. august 2018

Kan dette brødet fryses?

Svare
Lise sier 9. oktober 2018

Dette var såååå godt for små og store. Tusen takk for oppskrift ? Sitter å nyter sammen med ein kopp kaffi no ?

Svare
Elise sier 5. november 2018

Hei! Kan jeg ha i rosiner og valnøtter til sønnen min på 7 mnd eller var disse ingrediensene også fra 1 år? Bør en isåfall finhakke det mer?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 26. februar 2019

    Det kan du 🙂 Ville bare finmalt valnøtter 🙂

    Svare
Grethe sier 28. mars 2019

Hvorfor stårmørk sjokolade fra 1 år?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 27. april 2019

    Det er tilsatt sukker i sjokolade, selv om det ikke er mye så anbefales det ikke før 1 år 🙂

    Svare
Frank Stian Berge sier 9. februar 2020

Jeg må doble oppskriften for å få «rett mengde» i en vanlig brødform. Er det noe heving eller lignende jeg ikke har fått med meg?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 26. mars 2020

    Hei 🙂 Neida, denne skal bare lages på 1-2-3 og bakepulveret skal holde, med det er et relativt kompakt «brød» 🙂

    Svare
Kristin sier 28. mai 2020

Tips til hvordan jeg kan gå frem for å lage bananbrød uten egg? 😊

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 17. juni 2020

    Heisann, vi har en kjempegod oppskrift på banankake uten egg og melk, du finner den her 🙂 https://www.barebrabarnemat.no/banankake/

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.