Bananbrød som er proppet med frukt, nøtter og sjokolade. Ingredienser som er fulle av fiber og antioksidanter.
Det beste du kan gjøre for at barnet ditt skal holde seg friskt er å lære barnet ditt gode vaner. Du påvirker ikke bare kostholdet og risiko for sykdom i dag, men også etterhvert som barnet ditt vokser fra baby til barn, fra barn til ungdom og fra ungdom til voksen. Når ditt barn får egne barn, og du blir bestemor, har du vært med på å legge grunnlaget for gode kostholdsvaner i generasjoner.
Bananbrød med valnøtter og rosiner fra 6 måneder
Til 1 brød
2 modne bananer
2 egg
50 gram usaltet smør
1 ½ dl speltmel
1 ½ dl havregryn
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
¼ ts ceylon kanel
¼ ts kardemomme
Valgfritt fyll:
2 dl valnøtter
1 neve rosiner
40 gram mørk sjokolade (fra 1 år)
Fremgangsmåte
Sett ovnen på 175 grader varmluft. Finn frem en bolle. Ha 2 godt modne bananer i bollen og mos med en gaffel til bananene er finmost og bløte. Pisk inn eggene med gaffelen. Smelt smøret i en kjele på svak varme.
Bland inn speltmel, havregryn, bakepulver og krydder. Bland så inn smeltet romtemperert smør.
Tilsett valgfritt fyll. Grovhakk valnøtter og mørk sjokolade ( fra 1 år) og bland inn sammen med 1 god neve rosiner.
Smør en form og ha blandingen i, topp bananbrødet med gresskarkjerner.
Stekes midt i ovnen på varmluft 175 grader i 30-40 minutter. Stikk en pinne i bananbrødet for å sjekke om det er ferdigstekt.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
