Dette bananbrødet kan du lage med eller uten fyll. Uten fyll kan du servere det fra 6 måneder, men hvis du fyller med valnøtter, rosiner og sjokolade passer den tidligst fra 12 måneder. Husk å tilpasse størrelsen på nøtter til barnet. Hele nøtter anbefales ikke før 3 år.
Hvis du har brune bananer som trengs å brukes opp er det helt genialt å bruke det i et bananbrød.
Oppskrift
Passer fra 6 måneder uten fyll (12 måneder med fyll)
Gir 1 brød
Allergener: egg, gluten, melk, nøtter
Hvis du lager denne uten fyll kan du servere den fra 6 måneder
Ingredienser
2 modne bananer
2 egg
50 gram usaltet smør
1 ½ dl siktet speltmel
1 ½ dl havregryn
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
¼ ts ceylonkanel
¼ ts kardemomme
Gresskarkjerner
Valgfritt fyll (passer fra 12 måneder)
2 dl valnøtter (tilpass konsistensen til barnets alder)
1 neve økologiske rosiner (les mer her om hvorfor vi anbefaler økologiske rosiner)
40 gram mørk sjokolade

Slik gjør du
Sett ovnen på 175 grader varmluft. Finn frem en bolle. Ha 2 godt modne bananer i bollen og mos med en gaffel til bananene er finmost og bløte. Pisk inn eggene med gaffelen. Smelt smøret i en kjele på svak varme.
Bland inn speltmel, havregryn, bakepulver og krydder. Bland så inn smeltet romtemperert smør.
Tilsett så fyll hvis du ønsker: grovhakk valnøtter og mørk sjokolade og bland inn sammen med 1 god neve rosiner.
Smør en form og ha blandingen i, topp bananbrødet med litt gresskarkjerner.
Stekes midt i ovnen på varmluft 175 grader i 30-40 minutter. Stikk en pinne i bananbrødet for å sjekke om det er ferdigstekt.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.