Jeg vet ikke om min historie er unik, men jeg håper deler av den er det...
Jeg vet ikke om min historie er unik, men jeg håper deler av den er det...

Jeg vet ikke om min historie er unik, men jeg håper deler av den er det…

Det er på tide å snakke om min ammehistorie, jeg vet ikke om den er unik, men jeg håper ihvertfall deler av den er det💔 Jeg har ikke delt den med dere tidligere, så jeg aner ikke om dette bare er noe som skjedde meg – kanskje jeg ikke er alene?

Jeg hadde bestemt meg på forhånd – jeg skulle amme

Etter keisersnittet lå datteren min på nyfødt intensiven og jeg på barsel. Det første jeg fikk utlevert der (etter mat) var et stativ med en gul pumpe og beskjeden «det er helt vanlig at du ikke har melk men det er viktig at du prøver»
Jeg hadde jo masse råmelk til glede for meg selv og de på barsel. De tura opp til nyfødt intensiven med råmelk og jeg kom heldigvis ganske raskt etter

Tette melkeganger, blødende brystvorter og smerter

Jeg ble veldig fort sår og da vi etter 5 dager dro hjem hadde jeg tette melkeganger, blødende brystvorter og smerter. Feberen kom og gikk og de neste ukene brukte jeg på å sitte i sofaen dag og natt med puppen ute. Jeg knaska Paracet over en lav sko for å i det hele tatt klare å ta vare på datteren min. Varmeputer, ammeskjold, purelan, oxytocin nesespray, ammeinnlegg i ull, ammepute, ulike ammestillinger, varme dusjer, massasje, jeg tok i mot alle tips jeg fikk.

Smertene i puppene føltes som hundrevis av syltynne knivstikk i sekundet

Smertene i puppene var intense, kom nesten som hundrevis av syltynne knivstikk i sekundet som skjøt inn i puppene. Smertene kom bak fra ryggen og inn i brystet. Jeg begynte å våkne på natta i smerter og gråt. Jeg dro tilbake på barsel, jeg må ha hjelp, det er noe galt. Jeg fikk pumpestativet og en Paracet (bildet er fra denne dagen tilbake på barsel) De tok prøver og jeg ble sendt hjem. «Vi ringer deg dersom prøvene viser noe»

Jeg vet ikke om min historie er unik, men jeg håper deler av den er det...

Jeg trengte hjelp

Jeg fikk besøk hjemme av jordmor fra helsestasjon, jeg dro på helsestasjon, jeg ringte barsel, jeg ringte helsestasjon, jeg trengte hjelp🆘 Jeg fikk antibiotika fra sykehuset, de mistenkte infeksjon, men jeg ble ikke bedre. Etter 6 uker var jeg ikke velkommen på barsel lenger. «Nå er barseltiden din ute så du må nesten oppsøke fastlegen din dersom det er noe» Det jeg visste var i hverfall at det var NOE.
Det skal sies at jeg hadde null tillit til den fastlegen jeg hadde den gang og hadde ikke spesielt lyst til å legge min ammefremtid i akkurat den legens hender.

Var løsningen å gi morsmelkerstatning?

Jeg hadde igjen hjemmebesøk fra jordmor fra helsestasjonen som konkluderte med at jeg ikke hadde nok melk. Jeg ammet heeeele tiden. «Nå har du prøvd i mange uker, gå bort og kjøp morsmelkerstatning så gir dere det parallelt» Jeg fikk også beskjed om at hun brukte meg som smokk og jeg måtte amme etter klokka.

Noe var galt, var ingen interessert i å finne ut hvorfor?

Det føltes helt feil, jeg ville amme, jeg hadde melk og uforklarlige smerter – det var en grunn til at jeg ikke fikk det til. Var ingen interessert i å finne ut av hvorfor? Jeg ble motvillig med på at samboeren min kjøpte morsmelkerstatning, som ble åpnet og stående i skapet. Jeg hadde bestemt meg, jeg skulle finne ut av dette og jeg skulle amme.

Telefonen fra sykehuset som endret alt

Etter nesten 2 måneder ringte de fra sykehuset. «Hei, jeg har kommet over noen prøver her, du skulle vært ringt før. De viser at du har testet positivt for stafylokokker, men du må du ta en ny prøve da denne er for gammel» Jeg hadde gått på 3 antibiotikakurer, den siste en bredspektret en som jeg husker kostet over 1200 kroner. Jeg hadde brukt mange tusen på apoteket og ikke minst hatt veldig mye vondt og mistet litt av den første tiden til alt dette.

Endelig! Amming uten smerter

Men endelig løsnet det, jeg tok nye prøver og fikk riktig behandling. Jeg kunne amme og nyte tiden uten smerter. Jeg ammet til hun var nesten 3 år❤️

Det er ikke enkelt å være nybakt mamma

Jeg vet alt om at det ikke trenger å være enkelt å amme, og jeg kan etter min opplevelse godt forstå deg som legger ammingen til side til fordel for morsmelkerstatning – selv om du i utgangspunktet ønsker å amme. Det er ikke enkelt å være nybakte mamma, og det er sårt når man i etterkant ser at man ikke fikk den hjelpen og kunnskapen man så sårt hadde hatt behov for der og da.

Kunnskap jeg skulle ønske jeg hadde sist

Følg @positivfødsel og @ammehjelpen – dette er kontoer jeg så inderlig jeg skulle ønske jeg hadde sist men som jeg er utrolig takknemlig for at jeg har denne gang.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på Instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.