Pannekaker - Dag 2 Barnematutfordringen
Supergode surdeigspannekaker - en frokostvinner

Pannekaker – Dag 2 Barnematutfordringen

Tenker du at det er dyrt å lage middag av økologiske matvarer? I Barnematutfordringen knuser vi myten som sier at økologisk mat er dyrt. Det trenger nemlig ikke være dyrt å spise økologisk kvalitetsmat. Vi viser deg hvordan du kan lage enkel mat til minsten og resten av familien. Bruk mindre penger – lag bedre mat.

I dag er det pannekakedagen og vi viser deg hvordan du lager rimelige middagspannekaker til hele familien med tilbehør for under 100 lappen!

Dagen sending fra barnematutfordringen kan du se i gruppen. Bli med i barnematufordringen her for å få tilgang til gruppen.

Pannekaker er både utrolig godt og utrolig enkelt å lage. Hjemme hos oss spiser vi veldig ofte pannekaker til frokost, men det passer like godt til middag.

Du kan velge mellom å lage pannekaker med eller uten surdeig

Surdeigspannekaker – gjør dette

Surdeigspannekakene kan du enkelt røre sammen kvelden før, (vann, surdeigsstarter og mel) la røren stå natten over, tilsett egg og krydder dagen etter og steke deilige surdeigspannekaker til frokost eller middag.

Denne retten koster 99 kr å lage, og vi har kun valgt økologiske ingredienser.

Vi har valgt hvetemel fremfor spelt for å gjør den rimeligere, men vi anbefaler primært spelt som blant annet inneholder mindre fruktaner (som kan gi enkelte magevondt)

Vi har regnet med tilbehør i prisen, 1 pakke økologisk rømme og 1 pk økologiske jordbær som du kan mose til syltetøy og bruke ca 10-15 g søtning per 100g bær til barn over to år.

Oppskrift uten surdeig

Passer fra 6 måneder

Allergener: gluten, egg

Ingredienser

2 dl sammalt hvete eller speltmel

2 dl siktet hvete eller speltmel

5 dl vann

4 egg

2 stk kokt rødbete (fra 12 måneder) – Du får kjøpt ferdig kokte hos Meny.

2 ts ceylon kanel

Tilbehør

1 pose økologiske bær eller usøtet eplemos

1 boks økologisk rømme

Supergode surdeigspannekaker - en frokostvinner

Sånn gjør du

Bland alle ingrediensene og bruk en stavmikser for å mose rødbetene.

Er røren litt tykk, tilsetter du mer vann. Røren skal være lett flytende før du steker.

Stek pannekakene i smør på medium varme, pass på at de ikke brenner seg.

Lag en god bunke, og server hele familien sammen med rømme og syltetøy.

 

Barnematufordringen kan du bli med i her.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.