Pepperkaker fra Bare Bra Barnemat
Pepperkaker fra Bare Bra Barnemat

Pepperkaker fra Bare Bra Barnemat

Liker du å lage pepperkakedeig helt fra bunnen selv? Eller vil du ha den ferdig så du bare kan kjevle ut deigen med barna? Hva med å kjøpe ferdige pepperkaker? Her er noe for enhver smak!

Næringsrike, økologiske pepperkaker og pepperkakedeig (kun kvalitetsingredienser så klart).

Pepperkaker bestiller du her​ og pepperkakedeig bestiller du her.

Vil du lage sunnere oppskrift på julegodt? Ny mini bok i salg hos Norli nå, med 25 juleoppskrifter, inkludert oppskrift på pepperkakedeig som du finner under her. Boken «Bare Bra Barnemat Julegodt» kan bestilles her.

Vi anbefaler pepperkaker tidligst fra 12 måneder. De minste barna trenger næringsrik mat, og søtsaker kan fort fylle de små magene og dermed ta opp plassen til annen næringsrik mat. Men det er ikke farlig med en liten smak så lenge de takler konsistensen. En gang mellom 1 – 2 år vil også barna takle konsistensen på harde kjeks. For de minste kan dette utgjøre en kvelningsfare, og være vanskelig å spise.

Oppskrift

Passer fra 12 måned

Gir 1-2 brett med pepperkaker

Allergener: gluten, melk og egg

Husk at barn under 12 måneder ikke skal ha honning

Ingredienser

100 g smør

300 g siktet spelt eller Bare Bra Barnemats spiret bakemiks

1 ts bakepulver

3 ts ceylon kanel

1 ts kardemomme

1 ts malt nellik

1 ts malt ingefær

100 g sirup (lønnesirup/honning)

2 egg

Slik gjør du

Smelt smøret, og la det avkjøles før du tilsetter sirupen. Tilsett mel, krydder og egg. Sett pepperkakedeigen kaldt, gjerne over natten.

Bruk litt mel når du kjevler ut deigen, og stikk ut små figurer. Du kan kjevle rett på bakepapiret og stikke ut figurene, det gjør det enklere.

Stek pepperkakene på 180 grader midt i ovnen i 8–10 minutter. Følg med og ta dem ut straks de er gyllenbrune.
Avkjøles på rist og nytes. Følg godt med når du steker, pepperkaker brenner seg raskt!

Her kan du bestille ferdig pepperkakedeig eller pepperkaker fra Bare Bra Barnemat laget med spiret mel av den gode baker.

Pepperkaker fra Bare Bra Barnemat

 

Varm hilsen fra Stine

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Nettbutikken vår finner du her.

 

Her er to av fjorårets tilbakemeldinger på pepperkakene våre.

«Det første jeg og samboer sa med en bit i munnen var at disse smakte hjemmelaget. Fy søren så gode! Godt jeg bestilte to pakker!»

«Mini elsket de og jeg vil ikke kjøpe noe annet enn de før jul i dette huset hvertfall»

 

NB! Vi bruker kun økologiske ingredienser og norskt korn. Pepperkakene er bakt på spelt hvor en andel av melet er spiret.

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

2 kommentarer
Sara Linn Erichsen sier 24. november 2023

Hei. Fungerer det å bytte ut melet til glutenfritt mel?

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 27. november 2023

    Hei! Det har vi ikke testet selv, gi oss gjerne en tilbnakemelding dersom du gjør det 🙂

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.