Sliter du med å få barnet ditt til å spise? Du er ikke alene. Det er frustrerende å lage et deilig hjemmelaget måltid når barnet ditt bare pirker i den hjemmelagde maten som ligger på tallerken.
Vi har laget deilig en middag og til dessert fikk vi noen fantastiske råkaker fra Pure food by Patricia. En gjenganger er at barna våre ikke spiser så mye til middag, og det kan til tider være utfordrende å få barna til å smake ny mat.
Her får du våre tips til hvordan du kan lette stemningen rundt bordet og øke apetitten til de minste. Og oppskriften på en nydelig hjemmelaget shepards pie som du kan lage med eller uten kjøtt. En skikkelig god søndagsmiddag som du kan gi fra 6 måneder.
3 supertips
- Vær tilstede både fysisk og mentalt, legg vekk mobilen
- Fokuser på god stemning rundt bordet, snakk om dagen og alt det hyggelige dere har opplevd
- Oppmuntre til å smake på maten, men tving aldri
Shepards pai
5-6 søtpoteter (1300 gram)
1 selleristang
2 sjalottløk
2 store gulrøtter
5 fedd hvitløk
Krydder: 2 ss tørket koriander, 4 kvister rosmarin, 1 ts gurkemeie, 1/2 ts ingefærpulver
500 gram sopp
4-5 stk soltørket tomat
1 dl vann
2 ts tomatpuré
1 boks linser (380g) og 1 boks kikerter (380g) eller 1 pakke kjøttdeig
Sånn gjør du
Sett ovnen på 175 grader. Skrell og del søtpotetene i terninger. Ha bitene i en ildfast form sammen med litt olivenolje og stek i 30-45 minutter, stikk en gaffel i søtpotetbitene og sjekk om de er møre.
Finhakk selleri, løk, gulrot og hvitløk. Finn frem en kjele eller en dyp stekepanne. Stek blandingen i ca 10 minutter på medium varme sammen med koriander, rosmarin, gurkemeie og ingefær.
Hakk sopp og soltørket tomat i små biter og ha i kjelen/stekepannen sammen med vann, tomatpuré, linser og kikerter eller kjøttdeig.
Ta ut de ovnsbakte søtpotetene og mos med en potetmoser.
Finn frem en ildfast form og ha i fyllet. Sett i ovnen i 10 minutter. Server med cashewost og salat.

Cashewost
3 dl cashewnøtter (bløtlegges i minimum 2 timer)
2 ss sitronsaft
1/2 ts hvitløkspulver
1 ss tamari (soyasaus)
4 ss vann
1 klype salt
Sånn gjør du
Ha cashewnøttene i et desilitermål og fyll opp med vann. Bløtlegg i minimum 2 timer. Hell av vannet og ha cashewnøttene i en foodprosessor. Kjør nøttene i noen sekunder og skrap ned fra kantene. Tilsett sitronsaft, tamari, hvitløkspulver, vann og 1 klype salt. Kjør til konsistensen er kremete. Husk å skrape ned fra kantene om det fester seg.
Salat
1 agurk
1 boks cherrytomat
1 avokado
1 ss hvitvinseddik
Olivenolje
Sånn gjør du
Del agurk, cherrytomater og avokado i grove biter. Ha hvitvinseddik og olivenolje over.
Råkaker fra Pure Food By Patricia i Tønsberg. Anbefales:)

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg oss daglig på instagram her.

Klem fra Maja og Stine