Holdbarhet på hjemmelaget barnemat

Holdbarhet på hjemmelaget barnemat

Hvor lenge holder den hjemmelagde barnematen? Lurer du også på det? Vi får ofte dette spørsmålet, og her får du svaret.

2 dager i kjøleskap

Hjemmelaget barnemat holder 2 dager i kjøleskap. Det er tommelfingerregelen du kan forholde deg til.

Husk at du ikke skal ta vare på matrester som babyen din har spist av, det må kastes på grunn av risiko for ønsket bakterievekst. Hvis du lager en større porsjon med mat av gangen er det derfor lurt å ta av litt og litt med en ren skje, slik at du trenger å kaste minst mulig og kan fryse det som ikke har blitt spist av enda.

Lengre holdbarhet i frysern

Hvis du har rester som dere ikke får spist innen 2 dager kan du fryse ned dette. Men husk at du ikke skal fryse ned  morsmelkerstatning eller mat med morsmelkerstatning, men alltid tilberede og tilsette dette ferskt til babyen din. Du kan fryse ned mat med morsmelk, men holdbarheten blir kortere enn uten.

Hvis babyen din er i gang med de første smaksprøvene og spiser lite av gangen er det smart å fryse ned i små porsjoner. Du kan for eksempel bruke en silikonform. Når innholdet har fryst kan du poppe de over på et glass og bruke formen om igjen. Da er det også enklere å merke det med hva det er. Sett på en lapp med hva det er og dagens dato så slipper mamma-hjernen å tenke noe mer på det 🙂

Holdbarheten i fryser kommer an på hva det er. Jo høyere fettinnhold jo kortere holdbarhet.

God kjøkkenhygiene er viktig

Husk å alltid ha god kjøkkenhygiene når du lager mat til babyen din. Du trenger ikke bruke kraftige antibakterielle sprayer og oppvaskmidler, men bruk rent bestikk og varmt vann.

Bruk separate kniver og skjærefjeler til rått kjøtt og grønnsaker for eksempel.

Kjøl rester som ikke blir spist opp raskt ned, og ikke la det stå mange timer på kjøkkenbenken. Risikoen for uønsket bakterievekst i maten er størst mellom 60 og 10 grader.

 

Her kan du lese mer om hvordan vi anbefaler å oppbevare babymaten.

 

Her kan du laste ned vår gratis babymatguide. Den er for deg som skal i gang med fast føde og lurer på akkurat hvilke matvarer du kan starte med.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Om forfatteren Thea i Bare Bra Barnemat

Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.