Supertipset som gjør at barna får i seg mer grønnsaker

Supertipset som gjør at barna får i seg mer grønnsaker

Når datteren min, Madeleine, var yngre nektet hun å spise brokkoli, og det ble nesten et lite eksperiment for meg å se hvor lang tid det gikk før hun spiste brokkoli.
 
Jeg la en liten brokkolitopp på tallerkenen jevnlig men den ble liggende igjen hver eneste gang. Det gikk dager, uker og måneder.
 
For å passe på at hun fikk i seg jernrik brokkoli kamuflerte jeg den og andre grønnsaker i supper så lenge.
 
Jeg hadde hele tiden i bakhodet at jeg måtte gi det tid, for forskning viser at små barn må se, lukte, kjenne og smake en matvare mange ganger, ofte 10-20 ganger før de aksepterer den. Vi må altså smøre oss med tolmodighet, også her!
Etter et halvt års tid, (dette tok utrolig lang tid tenkte jeg) plukket hun plutselig opp brokkolien og spiste den!
 
Det føltes utrolig bra, som en skikkelig seier? Brokkoliprosjektet ble en suksess, og det ble også et godt eksempel på at barn må få tilbudet om en matvare mange nok ganger.
 
Derfor vil vi minne deg som forelder på og holde motet oppe, fortsette å tilby den sunne maten som barnet ditt ikke vil ha. Om det er brokkoli, suppe eller sunnere godis. Ha is i magen, for plutselig en dag så løsner det???️
 
Om barnet ditt ikke liker noe i dag kan det være de liker det om en uke, eller måned eller kanskje et år ❤️
 
Har du samme erfaring som meg, eller har du et annet supertips? Del erfaringen din med oss i kommentarfeltet!
 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.