Supertipsene som gjør at barna får i seg mer grønnsaker

Supertipsene som gjør at barna får i seg mer grønnsaker

Når Madeleine var mindre nektet hun å spise brokkoli og det ble nesten et lite eksperiment for meg, å se hvor lang tid det gikk før hun spiste brokkoli?
 
Jeg la en liten brokkolitopp på tallerkenen jevnlig men den ble liggende igjen hver eneste gang. Det gikk dager, uker og måneder.
 
For å passe på at hun fikk i seg jernrik brokkoli kamuflerte jeg den og andre grønnsaker i supper. ?
 

Tips til næringsrike supper

 
Jeg hadde hele tiden i bakhodet at jeg måtte gi det tid, forskning viser at små barn må se, lukte, kjenne og smake en matvare mange ganger, ofte 10-15 ganger før de aksepterer den. Etter et halvt års tid, (dette tok utrolig lang tid tenkte jeg) plukket hun plutselig opp brokkolien og spiste den!
 
Det føltes utrolig bra, som en skikkelig seier? Brokkoliprosjektet ble en suksess, og det ble også et godt eksempel på at barn må få tilbudet om en matvare mange nok ganger.
 
Derfor vil vi minne deg som forelder på og holde motet oppe, fortsette å tilby den sunne maten som barnet ditt ikke vil ha. Om det er brokkoli, suppe eller sunnere godis. Ha is i magen, for plutselig en dag så løsner det???️
 
Om barnet ditt ikke liker noe i dag kan det være de liker det om en uke, eller måned eller kanskje et år❤️
 
Har du samme erfaring som meg? Del erfaringen din med oss i kommentarfeltet 🙂
 
PS. Husk å laste ned suppeguiden med oppskrifter på 13 høstsupper gratis her?

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.