Viktig! Anbefalingene for vitamin D til barn har blitt endret

Anbefalingen for tilskudd av vitamin D til barn

Anbefalingen for vitamin D og bruk av tran til barn har blitt endret. Her får du de nye rådene til deg som ammer, delammer eller gir morsmelkerstatning.

Tran anbefales ikke lenger til barn under 1 år. Grunnen til det er at man mener barna får nok av disse fettsyrene fra både morsmelk og/eller morsmelkerstatning. Rådet er derfor å gi rene vitamin D dråper til barna som trenger tilskudd av det.

Anbefalingen har også blitt endret fra å starte med vitamin D tilskudd ved 4 uker til 1 uke.

Babyer som får morsmelk

Barn som fullammes skal få vitamin D dråper (ikke tran).

Babyer som får morsmelkerstatning

Barn som kun får morsmelkerstatning skal ikke ha tilskudd av vitamin D fordi morsmelkerstatning allerede er beriket med nok vitamin D.

Babyer som delammes

Delammer du babyen din bør du gi tilskudd av vitamin D, men reduser mengden etter hvor mye morsmelkerstatning barnet ditt får. Husk at du som er medlem i Barnematfabrikken får hjelp til utregning av hvor mye vitamin D akkurat ditt barn har behov for. Dette finner du under temapostene inne i Barnematfabrikken.

Industrifremstilt kjøpegrøt

Hvis du gir industrifremstilt kjøpegrøt bør du være obs på at den er tilsatt vitamin D og redusere mengden tilskudd deretter.

Vitamin D dråper får du kjøpt på apotek eller helsekost. Pass på å kjøpe den typen som er beregnet for barn (uten smak). Det finnes både vitamin D fra animalske kilder (saueull) og vegetabilske kilder (lav). Begge deler taes godt opp.

 

Her kan du laste ned vår gratis babymatguide. Den er for deg som skal i gang med fast føde og lurer på akkurat hvilke matvarer du kan starte med.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Kilder

https://www.helsedirektoratet.no/retningslinjer/spedbarnsernaering/anbefalinger-for-tilforsel-av-energi-og-naeringsstoffer-til-spedbarn-611-maneder/d-vitamin-anbefalt-inntak-er-10-mikrogram-g-per-dag-for-barn-i-alderen-611-maneder-fra-spedbarn-er-fire-uker-gamle-anbefales-d-vitamintilskudd#null-begrunnelse

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.