Viktig! Anbefalingene for vitamin D til barn har blitt endret
Viktig! Anbefalingene for vitamin D til barn har blitt endret

Viktig! Anbefalinger for vitamin D til barn har blitt endret

Anbefalinger for vitamin D til barn har blitt endret. Ingen barn under ett år skal ha tran, her får du de nye rådene til deg som ammer, gir morsmelkerstatning og delammer

Barn som får morsmelk

De barna som får morsmelk skal istedet ta vitamin-D dråper fra de er en uke gamle.

Barn som får morsmelkerstatning

Barna som får morsmelkerstatning skal ikke ha tilskudd av vitamin D fordi morsmelkerstatning allerede er beriket med vitamin D.

Barn som delammes

Delammer du bør du gi tilskudd av D-vitamin, men reduser mengden etter hvor mye morsmelkerstatning barnet ditt får. Husk at du som er medlem i Barnematfabrikken får hjelp til utregning av hvor mye d-vitamin akkurat ditt barn har behov for. Posten finner du i medlemsgruppen på Facebook.

Industrifremstilt kjøpegrøt

Hvis du gir industrifremstilt kjøpegrøt bør du være obs på at den er tilsatt d-vitamin. Vi anbefaler deg å lage hjemmelaget grøt. Det er både enkelt og trygt, du finner grøtoppskrifter i babymatguiden her.  Ønsker du å kjøpe ferdiggrøt bør du ta med tilsatt vitamin D i beregningen sånn at barnet ditt ikke får i seg for mye.

Hvis du skal kjøpe d-dråper: Pass på å kjøpe den typen som er beregnet for barn (uten smak). Du får kjøpt D-dråper til barn på helsekost eller apotek.

Babymatguiden er også oppdatert med den nyeste informasjonen om hva de minste bør ha. Skal du starte med fast føde kan du laste den ned her.

Her finner du Helsedirektoratets retningslinjer for vitamin D til barn.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

2 kommentarer
Jordbær- og rødbetsmoothie med en ingrediens barnet ditt må ha hver dag sier 10. juni 2021

[…] du gir barnet ditt D-vitamin fra babyen er 1 uke men juster om du gir mormsmelkerstatning, les mer her. Noen omega-3 produkter inneholder d-vitamin og andre ikke, sjekk […]

Svare
7 matvarer du ikke bør gi til babyen din finner du her sier 14. juni 2021

[…] Her kan du lese mer om anbefalt inntak vitamin D og omega 3 for barn […]

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

 Bli trygg på å lage barnematen selv - Bli med på gratis foredrag på nett torsdag 

27. januar kl. 10.00