Babykjeks - perfekt å gnage på for små gommer som klør
Babykjeks - perfekt å gnage på for små gommer som klør

Babykjeks – perfekt å gnage på for små gommer som klør

Babykjeks med bare 3 ingredienser. Kjeksene passer godt for gommer som klør eller for de små som vil holde i maten og spise selv. De er også fine å ha med på tur og kan fryses. Oppskriften gir ca 12 kjeks og kan gis fra babyen er ca 6 måneder.

Er du usikker på hvordan du skal gå frem når du skal lage barnematen selv? Torsdag 7. februar kan du bli med på webinar, der får vite det du trenger for å lage næringsrik og god mat til babyen din. Klikk her for å sikre deg en plass.

Babykjeks

1 moden banan

2 dl havremel/havregryn

1 ss usaltet smør

1/2 ts ceylonkanel eller kardemomme

Sånn gjør du

Skru ovnen på 180 grader varmluft.

Mos en banan med en gaffel og bland med havremel og smeltet smør.

Har du ikke havremel kan du male havregryn til havremel med en enkel kjøkkenmaskin.

Tilsett krydder om du vil, kanel eller kardemomme.

Form til små kjeks med en slikkepott eller med hendene. Legges på et bakepapirkledd stekebrett.

Stek i ovnen i ca 10 minutter eller lenger, avhengig av hvor tykke du former kjeksene. Avkjøles på rist.

Kan enkelt fryses om de ikke skal spise de neste dagene.

Babykjeks - perfekt å gnage på for små gommer som klør

Gratis webinar 7. februar kl 11. meld deg på ved å klikke her.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg oss daglig på instagram her

Bare Bra Barnemat

 

 

 

 

Klem fra Veronika og Stine

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

9 kommentarer
Hanne sier 15. april 2018

Hvordan skal konsistensen på disse kjeksene være? Laget de til min datter på 8,5 mnd, men synes kjeksene ble ganske seige. Hun beit av store biter som hun ikke helt klarte å tygge. Blir de lettere å tygge for de små hvis de blir mer sprø?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 30. april 2018

    Heisann! Lager du de tynnere så blir de sprøere, men det kan også være at hun må bli litt større først. Det er individuelt når disse små takler å spise kjeks, både myke og harde 🙂

    Svare
Kaya sier 4. februar 2019

Hei! Prøvde disse kjeksene ikveld,men som Hanne skriver så ble mine også veldig seige og ikke tørre/crispy. Lagde de tynne. Må de stå lenger da tru?

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 4. februar 2019

    Hei! Skru ned varmen litt og la de ligge lenger. Men de er myke først så blir de harde når de avkjøles. Men det varierer litt mer hvor tykke/tynne du har de og 🙂

    Svare
Elmira sier 6. februar 2019

Tusen takk ,såå smart.!!!..Kanskje blir d enda bedre å vise på video YouTube ..

Svare
Mariel sier 9. mai 2019

Hei 🙂

Hvilken konsistens skal disse kjeksene få? Mine blir bare seige og lille frøkna klarer ikke å spise dem hele eller i små biter.

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 9. mai 2019

    Har du prøvd å la de steke litt lenger, eventuelt skru ned varmen om du vil ha de sprø?

    Svare
Siw sier 9. mai 2019

Hei! Har ikke varmluft på ovnen vår, går det greit med over-og undervarme? 🙂

Svare
    Stine Pedersen Svarthe sier 9. mai 2019

    Det går helt fint 🙂

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli med på gratis foredrag tirsdag 28. mai kl. 10.00 - Få 5 steg til å bli trygg på å lage barnematen selv