Havrekjeks med Bare Bra Barnemats spiret bakemiks - Bare Bra Barnemat

Havrekjeks med Bare Bra Barnemats spiret bakemiks

Nydelige, sprø havrekjeks med flere næringsrike ingredienser enn de du kjøper i butikken.

Disse kan du for eksempel ha med på tur eller lage sammen med barna en søndag.

Disse er bakt med Bare Bra Barnemats spiret mel. Når kornet spires øker biotilgjengeligheten av næringsstoffene, og mineraler som jern blir lettere for kroppen å ta opp. Spireprosessen gjør også at melet blir mer magevennlig og lettere å fordøye, noe som er spesielt viktig for de minste barna. Du kan bestille spiret mel i nettbutikken vår her.

Oppskrift

Passer fra 2 år (her kan du lese mer om denne anbefalingen)

Gir ca 12 kjeks

Allegener: gluten, egg, melk

Ingredienser

3 dl havregryn

2 dl spiret bakemiks fra Bare Bra Barnemat 

1 dl kokosblomstsukker

1/2 ts bakepulver

1 egg

100 g smør (kokosolje for melkefritt)

Slik gjør du

Bruk mykt smør eller smelt det i en kjele hvis det er hardt. Knekk og visp egget. Bland sammen de tørre ingrediensene og ha i smør og vispet egg. Bland godt sammen, bruk gjerne hendene – det kan være det enkleste.

Lag 12 kuler som du klemmer flate med håndbaken din. Fordel de på et stekebrett kledd med bakepapir. Lag gjerne litt tynnere enn tykkere kjeks hvis du skal servere til barna.

Hvis du vil ha noe i havrekjeksene kan vi anbefale hakkede hasselnøtter, sjokolade eller tranebær. Da vender du det inn i røren før du lager kulene.

Stekes i forvarmet ovn 180 grader, midt i ovnen i ca 15 minutter. Følg med de siste minuttene hvis du lager kjeksene ekstra tynne.

Oppbevares tørt, men ikke i en helt tett boks, la det komme litt luft til.

Vil du ha flere oppskrifter med spiret mel? Du finner de samlet her.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

2 kommentarer
Veronika Røyset sier 4. april 2024

Kan man bruke noe annet en spiret bakemiks de gangene man ikke har det tilgjengelig?

Svare
    Thea i Bare Bra Barnemat sier 4. april 2024

    Ja – vanlig speltmel eller hvetemel fungerer også supert 🙂

    Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.