Barnevennlig salat - en frisk salatbolle med avokado og mango
Barnevennlig salat - en frisk salatbolle med avokado og mango

Barnevennlig salat – en frisk salatbolle med avokado og mango

Barnevennlig salat er enkelt å lage, og du kan helt fint bruke bruke det du har for å sette sammen en deilig salat. Bruk noen ingredienser som du vet faller i smak hos barna. Liker du å følge oppskriften for å være sikret et fantastisk resultat kan du følge denne, her får du en oppskriften på salatbolle til hele familien. Salaten passer best fra barnet er 1 år.

Oppskriften er helt uten melk og kjøtt, men kan tilsettes fetaost eller kylling om du ønsker. Husk at som med andre matvarer og retter kan det ta tid før barnet ditt spiser salat om du ikke har tilbudt det tidligere. Det viktigste er at du tilbyr flere ganger så barnet ditt får mulighet til å se, kjenne, lukte og smake litt etter litt og blir godt kjent med maten.

Barnevennlig salat

1 rødløk

1/2 paprika

3 fedd hvitløk

1/4 chili (kan droppes)

1 pose spinat

1/2 potte koriander

1 avokado

1 mango

1/2 granateple

1/2 sitron

1 cm ingefær

100 gram cashewnøtter, rå og usaltet. (Ikke hele nøtter til barn under 3 år)

Barnevennlig salat - en frisk salatbolle med avokado og mango

Sånn gjør du

Skrell og kutt rødløk i små biter, gjør det samme med hvitløk og paprika. Ha litt olivenolje i en stekepanne og stek på svak varme til løken er myk. Kutt chili i små biter å ha i sammen med løk, hvitløk og paprika i stekepanna og varm lett.

Kutt spinat og koriander i mindre biter og ha i en stor salatbolle.

Kutt avokado og mango i  små biter og ha i salabollen. Ha saften av en halv sitron over sammen med granateple. Skjær kun i skallet av granateple og del det i to, det er lurt å bruke et kjøkkenforkle så du ikke får flekker på klærne. Finhakk ingefær og ha over. Ha litt kaldpresset olivenolje over og bland salaten godt før du serverer.

Til voksne kan du ha salt og pepper over om du ønsker.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

1 kommentar
Stroganoff med kikerter - inspirert av Desiree sin nye bok Fit på 30 dager sier 13. januar 2019

[…] Stroganoff med kikerter – inspirert av Desiree sin nye bok Fit på 30 dager Barnevennlig salat – en frisk salatbolle med avokado og mango Hvor mye søtsaker og godis skal du gi til de minste i […]

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.