Barnevennlig tacokrydder uten tilsetningsstoffer og salt

Barnevennlig tacokrydder uten tilsetningsstoffer og salt

Visst du at mange tacokrydder inneholder mye sukker og salt? I tillegg er det relativt vanlig å erstatte råvarene med gjærekstrakt, aromaer eller smaksforsterkere som er billigere fyllstoffer?

Hvis man snur på pakningen og ser på innholdsfortegnelsen er det mest av det som står først. Men, produsenten har et smart triks for å få det til å se ut som det er mest krydder; de samler nemlig dette under fellesbetegnelsen «krydder» og setter alle de ulike krydderne i parentes bak. Dermed blir det totalt sett mest krydder, selv om det er mer sukker enn noen av de enkeltstående krydderne.

Sukker har i tillegg mange navn, og kan skjule seg bak betegnelser som druesukker, dekstrose eller maltodekstrin. Både forvirrende og irriterende for oss forbrukere, eller hva?

Snu på pakken neste gang og se om du klarer å identifisere ingrediensene.

Heldigvis finnes det bedre alternativer med masse gode krydder som er uten sukker, økologiske eller uten unødvendige fyllstoffer.

Her har vi funnet frem til de beste for deg:

 

Hvis du har lyst til å lage ditt eget er dette veldig enkelt, og vi anbefaler deg å lage en stor porsjon som du kan ha på et glass i krydderskapet, så har du til flere tacomiddager fremover! Doble gjerne denne oppskriften. Da kan du også lage det helt uten salt som jo er lurt hvis du vil gi taco til de aller minste barna også.

Oppskrift

Passer fra 6 mnd

Allergener: ingen

Gir et lite glass som gir krydder til ca to middager der du bruker ca 300 – 400 gram kjøtt/bønner/linser. Bruk ca 2 ss hver gang til en middag.

Ingredienser

2 ss tørket oregano

5 ss spisskummen

5 ss paprikapulver

1 ts gurkemeie

2 ts hvitløkspulver (du kan også sløyfe hvitløkspulver og heller tilsette fersk hvitløk når du tilbereder maten)

 

Her finner du vår oppskrift på barnevennlig taco. 

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.