Curry med røde linser, kokos og ingefær - fra 6 måneder
Curry med røde linser, kokos og ingefær - fra 6 måneder

Curry med røde linser, kokos og ingefær – fra 6 måneder

Curry er perfekt for å utfordre smaksløkene til de minste. Når du starter med fast føde er barnet ditt åpen for smaker, så utnytt denne muligheten til å gi babyen et hav av smaker. Barn som spiser mange ulike matvarer og smaker tidlig har større sannsynlighet for å like flere matvarer både nå og i fremtiden.

Den neofobiske fasen

Du vil merke, når barnet ditt blir større, at barnet kommer over i en fase hvor barnet fort kan oppfattes som kresent og det føles som om jobben du har gjort med å gi hjemmelaget mat med mange ulike smaker vil være forgjeves. Dette er en naturlig fase for barnet ditt, og noe de aller fleste går igjennom. Det heter den neofobiske fasen. Tilby allikvel alltid selv om barnet avviser maten du serverer, det er viktig at barn får muligheten.

Tilpass konsistensen til barnet ditt, og husk at barn helt ned til seks måneder kan spise biter, så lenge de er myke nok. Utfordre barnet ditt på ulik konsistens, da lærer barnet ditt seg og takle større matbiter og får trene opp spisemotorikken.

Nydelig kokoscurry med røde linser, kokos og ingefær

Her kan du bruke kyllingkjøtt om du ønsker, eller så er denne vegetar med godt med grønnsaker og krydder som utfordrer smaksløkene til de minste. Ønsker du kylling i denne, ha det i sammen med linsene til slutt.

Du trenger

  • 4 fedd hvitløk
  • 2 stk gul løk
  • 4 tomater
  • 1 brokkoli
  • 4 gulrøtter
  • 1 pk hakkede tomater eller passata
  • 2 pk kikerter (800 gram)
  • 5 dl kokosmelk
  • 2 dl vann
  • 2 dl røde linser

Krydder

  • 4 ts tørket koriander
  • 4 ts spisskummen
  • 2 ts gurkemeie
  • 2 ss finraspet ingefær
  • 1 ts salt (til større barn og voksne)
  • Fersk koriander

Finhakk hvitløk og løk og ha i en kjele sammen med olje. Stek til løken er blank og ha i krydder (tørket koriander, spisskummen, gurkemeie) Så kutter du tomat i små biter, gulrot i skiver og brokkoli i mindre biter og har i sammen med løken og krydderet i kjelen.

Ha så i hakkede tomater/passata, kokosmelk, vann og kikerter. La alt koke i ca 5 minutter før du har i tørre røde linser og la gryta koke i ca 10 minutter før den er spiseklar. Pynt gjerne med fersk koriander, det både smaker nydelig og det er fint å venne de minste til å smake på friske urter.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.

Bli trygg på å barnematen selv. Få Babymatguiden gratis i innboksen din!