Curry med røde linser, kokos og ingefær - fra 6 måneder
Curry med røde linser, kokos og ingefær - fra 6 måneder

Curry med røde linser, kokos og ingefær – fra 6 måneder

Curry er perfekt for å utfordre smaksløkene til de minste. Når du starter med fast føde er barnet ditt åpen for smaker, så utnytt denne muligheten til å gi babyen et hav av smaker. Barn som spiser mange ulike matvarer og smaker tidlig har større sannsynlighet for å like flere matvarer både nå og i fremtiden.

Den neofobiske fasen

Du vil merke, når barnet ditt blir større, at barnet kommer over i en fase hvor barnet fort kan oppfattes som kresent og det føles som om jobben du har gjort med å gi hjemmelaget mat med mange ulike smaker vil være forgjeves. Dette er en naturlig fase for barnet ditt, og noe de aller fleste går igjennom. Det heter den neofobiske fasen og inntrer gjerne mellom 1,5 – 2 år. Fortsett å tilby selv om barnet avviser maten du serverer, det er viktig at barn får muligheten. Hvis de ikke har muligheten vil de hvertfall ikke lære seg å like den.

Tilpass konsistensen til barnet ditt, og husk at barn helt ned til seks måneder kan spise biter, så lenge de er myke nok. Utfordre barnet ditt på ulik konsistens, da lærer barnet ditt seg og takle større matbiter og får trene opp spisemotorikken. Når det gjelder kikerter i denne gryten kan du dele de i to eller rett og slett mose de litt med baksiden av en skje eller de flate siden av eggen på en kniv før du serverer babyen din.

Oppskrift

Passer fra 6 måneder

Gir 2 små og 2 store middagsporsjoner

Allergener: ingen

Ingredienser

Her kan du bruke kyllingkjøtt om du ønsker, eller så er dette en vegetarrett med mye grønnsaker og krydder. Ønsker du kylling i denne, ha det i sammen med linsene til slutt.

 • 4 fedd hvitløk
 • 2 stk gul løk
 • 4 tomater
 • 1 brokkoli
 • 4 gulrøtter
 • 1 pk hakkede tomater eller passata
 • 2 pk kikerter (ca 800 gram)
 • 5 dl kokosmelk
 • 2 dl vann
 • 2 dl røde linser
 • 4 ts tørket koriander
 • 4 ts spisskummen
 • 2 ts gurkemeie
 • 2 ss finraspet ingefær
 • 1 ts salt (til større barn og voksne)
 • Fersk koriander

Slik gjør du

Finhakk hvitløk og løk og ha i en kjele sammen med olje. Stek til løken er blank og ha i krydder (tørket koriander, spisskummen, gurkemeie og ingefær). Så kutter du tomat i små biter, gulrot i skiver og brokkoli i mindre biter og har i sammen med løken og krydderet i kjelen.

Ha så i hakkede tomater/passata, kokosmelk, vann og kikerter. La alt koke i ca 5 minutter før du har i tørre røde linser og la gryta koke i ca 10 minutter før den er spiseklar. Pynt gjerne med fersk koriander, det både smaker nydelig og det er fint å venne de minste til å smake på friske urter.

Hvis du er glad i disse smakene kan vi også anbefale denne lammecurryen.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

 

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

4 kommentarer
Theresa sier 25. september 2021

Hei! Lurer på hvis man bør introdusere løk, vitløk, ingefær, og en og en krydde på lik måte (2-3 dager per ny matvare) som andre matvarer for å avdekke evt allergi? Sønnen min er 8 måneder og har enn så lenge bare smakt på linser, gulrøtter, kokosmelk, og broccoli i denne oppskriften 🙂

Hilsen, Theresa

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 8. januar 2022

  Hei Theresa – sent svar på denne. Nå er jo sønnen din eldre. Det er sjelden man er allergisk mot det du nevner, så du trenger ikke å bruke 2 – 3 dager på det, men løk og hvitløk inneholder en del ufordøyelige fiber som kan påvirke magen litt, så det er greit å være klar over. Start derfor med små mengder av disse når du introduserer 🙂 Hilsen Thea BBB

  Svare
Anna sier 27. mai 2023

Hei! Fin oppskrift. Mangler bare ingefær på framgangsmetoden 🙂

Svare
  Thea i Bare Bra Barnemat sier 30. mai 2023

  Hei! Takk for at du tok deg tid til å skrive det, jeg har nå rettet opp i det. Klem Thea

  Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.