Indisk kylling med nan og raita - kan gis fra 6 måneder

Indisk kylling med nan og raita – kan gis fra 6 måneder

Jeg jobber med nye ukemenyer som du snart kan skaffe deg gjennom nettbutikken. Her har vi planlagt ukens 5 middager for deg, pluss ukens bakst, sånn at du enkelt kan ta med deg handlista og kjøpe inn til ukens middager. I går spurte vi dere på instagram, og her kommer oppskriften som dere ville at vi skulle legge ut på bloggen.

Den er knallgod og kan lages med kylling eller som vegetar. For å lage vegetarversjonen, bytt ut kyllingen og bruk en ekstra boks med kikerter eller en søtpotet. Passer fra babyen er 6 måneder.

Indisk kylling med nan og raita fra 6 måneder

Til 2 voksne og 2 barn

Allergener: nøtter, melk

4-500 gram kylling, i biter

1 boks kikerter (300 gram)

2 ts garam masala

2 ts karri

1/4 ts chilipulver

3 fedd hvitløk

1 løk

1 boks kokosmelk (400 g)

100 gram cashewnøtter (ikke hele nøtter under 3 år)

½ lime, saften

1 neve koriander

Salt og pepper

Olivenolje

Tilbehør

1 pakke nanbrød

1 pakke raitamix 

5-6 dl kefir (fra 10 måneder)

Indisk kylling med nan og raita - kan gis fra 6 måneder

Sånn gjør du

Finn frem en stekepanne, vi anbefaler å bruke jernpanne. Skrell og kutt løk og hvitløk og stek på medium varme i smør eller olje til blank. Tilsett garam masala, karri, chilipulver og kyllingbiter. Stek i 5-10 minutter før du tilsetter kokosmelk og kikerter (husk å skylle).

Mal cashewnøtter, stopp maskinene rett før det blir til smør. Ha i sammen med de andre ingrediensene, saften av ½ lime, 1 neve hakket koriander, eventuelt salt og pepper.

Bland raitamixen etter fremgangsmåte på pakken og stek nanbrød.

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Stine Pedersen Svarthe

Stine har en bachelorgrad i ernæring og elsker å finne enkle løsninger på hvordan man kan lage skikkelig digg hjemmelaget og næringsrik mat.

følg meg på:

Legg igjen en kommentar:

1 kommentar
Sonam sier 13. januar 2021

Nanbrød tror man kjøper i norge inneholder kun hvetemel.

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.