Maja og jeg jobber med nye ukemenyer som du snart kan skaffe deg gjennom nettbutikken. Her har vi planlagt ukens 5 middager for deg, pluss ukens bakst, sånn at du enkelt kan ta med deg handlista og kjøpe inn til ukens middager. I går spurte vi dere på instagram, og her kommer oppskriften som dere ville at vi skulle legge ut på bloggen.
Den er knallgod og kan lages med kylling eller som vegetar. For å lage vegetarversjonen, bytt ut kyllingen og bruk en ekstra boks med kikerter eller en søtpotet. Passer fra babyen er 6 måneder
Indisk kylling med nan og raita fra 6 måneder
Til 2 voksne og 2 barn
Allergener: nøtter, melk
4-500 gram kylling, i biter
1 boks kikerter (300 gram)
2 ts garam masala
2 ts karri
1/4 ts chilipulver
3 fedd hvitløk
1 løk
1 boks kokosmelk (400 g)
100 gram cashewnøtter (ikke hele nøtter under 3 år)
½ lime, saften
1 neve koriander
Salt og pepper
Olivenolje
Tilbehør
1 pakke nanbrød
1 pakke raitamix
5-6 dl kefir (fra 10 måneder)

Sånn gjør du
Finn frem en stekepanne, vi anbefaler å bruke jernpanne. Skrell og kutt løk og hvitløk og stek på medium varme i smør eller olje til blank. Tilsett garam masala, karri, chilipulver og kyllingbiter. Stek i 5-10 minutter før du tilsetter kokosmelk og kikerter (husk å skylle).
Mal cashewnøtter, stopp maskinene rett før det blir til smør. Ha i sammen med de andre ingrediensene, saften av ½ lime, 1 neve hakket koriander, eventuelt salt og pepper.
Bland raitamixen etter fremgangsmåte på pakken og stek nanbrød.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
