Denne oppskriften er knallgod og kan lages med kylling eller som vegetar. For å lage vegetarversjonen, bytt ut kyllingen og bruk en ekstra boks med kikerter eller en søtpotet. Babyer og barn setter ofte pris på krydder og smak, selv om vi voksne noen ganger kan tenke at de ikke gjør det.
Oppskrift
Passer fra er 6 måneder
Gir mat til 2 voksne og 2 barn
Allergener: nøtter, melk
Ingredienser
1 løk
3 fedd hvitløk
400 – 500 gram kylling
2 ts garam masalapuvler
2 ts karripulver
1/4 ts chilipulver
1 boks helfet kokosmelk (400 g)
1 boks ferdig kokte kikerter (300 gram) (bør moses til de minste barna)
100 gram cashewnøtter (ikke hele nøtter til barn under 3 år)
Saften av ½ lime
1 neve frisk koriander
Salt og pepper (salt sløyfes til de minste)
Olivenolje
Tilbehør
1 pakke nanbrød
1 pakke raitamix
5 – 6 dl yoghurt naturell (fra 10 måneder)

Sånn gjør du
Skrell og kutt løk og hvitløk og stek på medium varme i smør eller olje til blank. Del kyllingen i biter. Tilsett garam masala, karri, chilipulver og kyllingbiter. Stek i 5-10 minutter før du tilsetter kokosmelk og kikerter.
Hvis du skal servere denne retten til de minste barna er det viktig å mose kikertene litt, for runde, harde hele kikerter er det fare for at de setter i halsen. Mos de på barnets tallerken før du serverer. Dette kan du gjøre frem til barnet er 12 mnd eller lenger. De bør ha tenner og være gode til å tygge før de spiser hele kikerter. Eventuelt kan du også ta av litt mat barnet uten kikerter i, men de tilhører nyttige fiber.
Finmal cashewnøttene i en kjøkkenmaskin. Barn under 3 år skal ikke ha hele nøtter, også på grunn av kvelningsfare. Ha dette i sammen med de andre ingrediensene, limesaft, 1 neve hakket koriander og eventuelt salt til de voksne og pepper. Du kan ta av litt mat til de minste barna før du salter.
Bland raitamixen etter fremgangsmåte på pakken og stek nanbrød.
Her finner du et innlegg om hvordan man kan bruke krydder i barnematen.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.