Indisk kylling med nan og raita - kan gis fra 6 måneder

Indisk kylling med nan og raita – kan gis fra 6 måneder

Denne oppskriften er knallgod og kan lages med kylling eller som vegetar. For å lage vegetarversjonen, bytt ut kyllingen og bruk en ekstra boks med kikerter eller en søtpotet. Babyer og barn setter ofte pris på krydder og smak, selv om vi voksne noen ganger kan tenke at de ikke gjør det.

Oppskrift

Passer fra er 6 måneder

Gir mat til 2 voksne og 2 barn

Allergener: nøtter, melk

Ingredienser

1 løk

3 fedd hvitløk

400 – 500 gram kylling

2 ts garam masalapuvler

2 ts karripulver

1/4 ts chilipulver

1 boks helfet kokosmelk (400 g)

1 boks ferdig kokte kikerter (300 gram) (bør moses til de minste barna)

100 gram cashewnøtter (ikke hele nøtter til barn under 3 år)

Saften av ½ lime

1 neve frisk koriander

Salt og pepper (salt sløyfes til de minste)

Olivenolje

Tilbehør

1 pakke nanbrød

1 pakke raitamix 

5 – 6 dl yoghurt naturell (fra 10 måneder)

Indisk kylling med nan og raita - kan gis fra 6 måneder

Sånn gjør du

Skrell og kutt løk og hvitløk og stek på medium varme i smør eller olje til blank. Del kyllingen i biter. Tilsett garam masala, karri, chilipulver og kyllingbiter. Stek i 5-10 minutter før du tilsetter kokosmelk og kikerter.

Hvis du skal servere denne retten til de minste barna er det viktig å mose kikertene litt, for runde, harde hele kikerter er det fare for at de setter i halsen. Mos de på barnets tallerken før du serverer. Dette kan du gjøre frem til barnet er 12 mnd eller lenger. De bør ha tenner og være gode til å tygge før de spiser hele kikerter. Eventuelt kan du også ta av litt mat barnet uten kikerter i, men de tilhører nyttige fiber. 

Finmal cashewnøttene i en kjøkkenmaskin. Barn under 3 år skal ikke ha hele nøtter, også på grunn av kvelningsfare. Ha dette i sammen med de andre ingrediensene, limesaft, 1 neve hakket koriander og eventuelt salt til de voksne og pepper. Du kan ta av litt mat til de minste barna før du salter. 

Bland raitamixen etter fremgangsmåte på pakken og stek nanbrød.

 

Her finner du et innlegg om hvordan man kan bruke krydder i barnematen. 

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

1 kommentar
Sonam sier 13. januar 2021

Nanbrød tror man kjøper i norge inneholder kun hvetemel.

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.