Barnevennlig taco med kylling og spenstig tilbehør
Barnevennlig taco med kylling og spenstig tilbehør

Barnevennlig taco med kylling og spenstig tilbehør

Barnevennlig taco med spennende og næringsrikt tilbehør. Velg det tilbehøret som passer deg best, det er ikke nødvendig å ha alt om du ikke har det for hånden. Vi anbefaler allikevel at du velger noen nye ingredienser. Hva med en bønnemiks, kyllingfilet eller laks istedenfor kjøttdeig. Prøv deg frem til en spenstigere fredagstaco!

Barnevennlig taco til 2 store og 2 små

1 pakke kyllingfilet ca 300 gram

1-2 ss hjemmelaget tacokrydder

1 boks seterrømme

1-2 stk avocado eller guacamole

1 honningmelon

1 pk cherrytomater

1 pk bønnemiks

Røkt paprikakrydder

1 fedd hvitløk

Smør til steking

1 pakke tacolefser eller potetlomper

Barnevennlig taco med kylling og spenstig tilbehør

Sånn gjør du

Kutt kyllingfilet i biter eller strimler og stek i smør eller olje. Tilsett 1 ss tacokrydder og stek til kjøttet er gjennomstekt. Du kan steke bønnene sammen med kyllingbitene om du vil, tilsett litt mer tacokrydder.

Vil du ha bønnemiksen i en egen bolle har du en god ss smør i varm stekepanne. Skyll bønnemiksen i vann og hell i stekepannen, tilsett 1/2 teskje røkt paprika og 1 fedd hvitløk. Bruk en hvitløkspresse om du har.

Varm lompene litt og kutt honningmelon i biter. Kutt cherrytomatene og ta frem glasset med eplekraut eller annen fermentert kål. Lag guacamole eller kutt avocadoen i biter å ha i en skål. Server med tomatsalsa og rømme. La barna plukke selv og utfordre de til å smake en ny smak om de ikke velger det selv.

Hjemmelaget tacokrydder

Hjemmelaget tomatsalsa

Oppskrift på eplekraut finner du her

Oppskrift på guacamole

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.

Klem fra Stine

Om forfatteren Bare Bra Barnemat

Ernæringsekspertene i Bare Bra Barnemat hjelper deg med å bli trygg på å lage barnematen selv. Her finner du artikler, oppskrifter og faglige oppdateringer. Vil du ha mer? Du finner oss i Barnematfabrikken, Norges største online barnematportal for deg som vil lage barnematen selv.

Legg igjen en kommentar:

1 kommentar
Charlotte sier 3. mars 2022

Hvilken tortilla velger man? 😊

Svare
Legg til ditt svar

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.