Bokhvetegrøt kan lages av bokhvetemel, flak eller hel bokhvete. Førstnevnte passer best fra babyen er 6 måneder. Vil du lage grøt av helbokhvete finner du oppskriften nederst.
Bokhvetegrøt laget av bokhvetemel – alternativ 1
Denne passer fra babyen er 6 måneder.
1,5 ss bokhvetemel
1,5 dl vann til koking
1/2 ts smør eller kaldpresset olivenolje
Topping
Frukt eller bær (f.eks jordbær, eple eller aprikoser)
Sånn gjør du
Ha bokhvetemel og vann i en kjele og rør godt mens det koker opp.
Bruk en visp når du har i bokhvetemelet for å unngå at det klumper seg.
Grøten trenger kun å koke i 1-2 minutter før den serveres.
Ha grøten over i en skål og tilsett morsmelk/mormsmelkerstatning pluss en fettkilde (f.eks litt smør eller kaldpresset olivenolje) før du serverer grøten til babyen.

Bokhvetegrøt av hel bokhvete – Alternativ 2
0,5 dl bokhvete
1,5 dl vann
Skyll bokhveten godt i varmt vann et par ganger. Ha deretter bokhveten i en kjele og kok opp med vannet. La småkoke under lokk i ca 8 minutter til vannet har trukket inn i bokhveten.
Topp grøten med et dryss ceylonkanel, litt smør og biter av banan, jordbær eller blåbær.
Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.
Følg Bare Bra Barnemat daglig på instagram her.
Klem fra Stine
