Vitamin C rike matvarer - og hvorfor du bør bruke det i grøt

Vitamin C rike matvarer – og hvorfor du bør bruke det i grøt

Vitamin C er et vannløselig næringsstoff som vi må ha tilført via kosten. Her skal du få vite hva som er de beste vitamin C kildene og hvorfor du bør tilsette det i grøten til babyen din.

Hvor finner man vitamin C?

Både bær, frukt og grønnsaker er generelt gode kilde til vitamin C, og inneholder det i varierende grad.

Denne illustrasjonen er hentet fra den bestselgende boken vår, Bare Bra Barnemat – en guide gjennom barnematjungelen, og her ser du noen av de aller beste kildene til vitamin C.

Vitamin C

Slik bruker du de

Bær kan du mose og tilsette i grøt eller servere ved siden av brødskiver.

Frukt kan du også mose og røre inn i grøt, eller servere på toppen av yoghurt med kornbasert granola.

Grønnsaker som staver eller ringer av paprika og kokt brokkoli kan du servere ved siden av brødskiver.

Husk alltid å tilpasse i konsistensen ut ifra barnets alder. 

 

Hvorfor skal du tilsette en vitamin C kilde i grøt?

Vi spiser mye korn her i landet, enten i form av brød, knekkebrød eller grøt og korn er derfor en viktig jernkilde for oss.

Når du lager grøt eller gir brødskiver er det lurt å servere det sammen med frukt, bær eller grønnsaker, gjerne noen som er ekstra rike på vitamin C. Dette stimulerer og øker nemlig opptaket av den typen jern som finnes i kornet.

Siden det er så viktig at små barn får i seg nok jern, er det smart å prøve å få så mye jern ut av maten vi spiser som mulig. Dette kan både bløtlegging av kornet og vitamin C hjelpe til med. Her kan du lese mer om bløtlegging av korn.

 

Her kan du laste ned vår gratis babymatguide. Den er for deg som skal i gang med fast føde og lurer på akkurat hvilke matvarer du kan starte med.

 

Husk å følge Bare Bra Barnemat på Facebook her.

Følg Bare Bra Barnemat daglig på Instagram her.

 

Kilder

matvaretabellen.no

 

 

Om forfatteren Thea i Bare Bra Barnemat

Ernæringsrådgiver i Bare Bra Barnemat med mastergrad i human ernæring, og fagansvarlig i medlemsportalen vår Barnematfabrikken. Mamma til to gutter og opptatt av å hjelpe deg med å lage mat med næringsrike råvarer!

Legg igjen en kommentar:

Dine data, du er sjefen!

For å gjøre nettsiden vår så bra og nyttig som mulig, samler vi inn informasjon fra alle dere som besøker oss. Vi bruker denne informasjonen til å forbedre brukeropplevelsen og ved passende anledninger for reklame i sosiale medier.

Din informasjon er trygg hos oss. Mer informasjon om informasjonskapsler og behandling av dine personopplysninger, finner du under vilkår for personvern og informasjonskapsler. Godtar du at vi henter inn statistikk og bruker informasjonskapsler?
Du kan alltid endre innstillingene dine ved å gå til innstillingene for informasjonskapsler nederst på siden.

Dine innstillinger for informasjonskapsler

Nødvendig for å kunne bevare nettsidens grunnleggende funksjoner, som å bestille time og lese våre artikler. De bidrar også til ivaretakelse av vår nettsides sikkerhet og drift i samsvar med gjeldende regler. Disse informasjonskapslene gjør det mulig for oss å sende artikler og tips direkte til deg ved spesielle anledninger. Vi vil kun bruke denne funksjonen for å gi deg reklame i korte perioder. Ved å deaktivere disse informasjonskapslene kan det føre til at du ser annonser som ikke er like relevante for deg.